Ανταπόκριση: THY ART IS MURDER @ An Club, Αθήνα (23/06/2016)

Για πρώτη φορά, στις 23 Ιουνίου, οι Αυστραλοί Thy Art Is Murder εμφανίστηκαν στην Αθήνα στο AN CLUB στα πλαίσια του tour τους σε Αμερική, Ευρώπη και Αυστραλία.
Μέχρι σήμερα μετρούν πάνω από 500 shows  από το 2006 που ιδρύθηκαν.

Έχουν επιρροές από συγκροτήματα όπως οι Black Dahlia Murder και οι Behemoth αλλά κινούνται στο χώρο της deathcore.
Στο live αυτό είχαν την ευκαιρία να μας παρουσιάσουν κομμάτια και από τους τρεις full length δίσκους τους Infinite Death, Hate και Holy War.

Χωρίς καμία καθυστέρηση τη βραδιά άνοιξαν οι Fatal Fragments, ιδρυθείς το 2012, με εξαιρετική σκηνική παρουσία. Κινούνται στο χώρο της death metal και hardcore μουσικής. Το set τους διήρκησε μισή ώρα περίπου και μας ανέβασαν αρκετά με τα κομμάτια τους The Experiment και Goswami.
Fatal Fragments Setlist:
1) The Experiment
2) Decaying Mortality
3) Dead End
4) Goswami
5) Neurotraumatic Fate

FATAL FRAGMENTS 6 FATAL FRAGMENTS 5 FATAL FRAGMENTS 4 FATAL FRAGMENTS 2

Στη συνέχεια ανέβηκε στη σκηνή η νεοεμφανιζόμενη πενταμελής μπάντα Fields Of Aaru (συγκροτήθηκαν στα τέλη του 2015). Ο ήχος τους κινούνταν στα πλαίσια της ambient deathcore. Τα ‘δωσαν όλα και ξεσήκωσαν το κοινό με την επιτυχία τους ‘Seth’ αλλά και νέα κομμάτια τους.

Έφυγαν από τη σκηνή αφήνοντας τις καλύτερες εντυπώσεις.

Fields Of Aaru Setlist:
1) Monologue (intro)

2) Presence

3) Speak the Truth

4) Unravel

5) Seth

6) Charon

7) This is Exile

FIELDS OF AARU 4 FIELDS OF AARU 3 FIELDS OF AARU 2 FIELDS OF AARU 1

Τελευταία support μπάντα ήταν οι θεσσαλονικείς Kin Beneath Chorus (death metal και hardcore συγκρότημα) οι οποίοι ακολουθούν ανοδική πορεία από το 2007 που ιδρύθηκαν.  Είχαν μάλιστα εμφανιστεί στο Wacken Festival το 2014. Ήταν δυναμικοί και το κοινό έδειχνε να το απολαμβάνει με πόρωση μαζί με αυτούς καθ'όλη την διάρκεια του set τους! Στο τέλος της εμφάνισής τους ευχαρίστησαν τα προηγούμενα συγκροτήματα και είπαν φωναχτά οτι έρχεται η στιγμή των Thy Art Is Murder. Ανάμεσα στα κομμάτια που έπαιξαν ήταν

Kin Beneath Chorus Setlist:
1) new track
2) beyond the dynamic
3) nothing is sacred
4) man created god
5) road to bloodshe

KIN BENEATH CHORUS 4 KIN BENEATH CHORUS 3 KIN BENEATH CHORUS 2 KIN BENEATH CHORUS 1

Και οι τρείς support μπάντες μας ζέσταναν και μας προετοίμασαν πολύ καλά γι’αυτό που θα ακολουθούσε.

Έντονη ήταν η ανυπομονησία να βγει η headliner μπάντα της βραδιάς Thy Art Is Murder, η οποία άλλαξε πρόσφατα τραγουδιστή (στη θέση του CJ McMahon ήταν ο Lochlan Watt).  Μετά από ολιγόλεπτη καθυστέρηση ώστε να ετοιμαστεί η σκηνή, έφτασε η στιγμή που όλοι περιμέναμε! Οι Thy Art Is Murder μας χάρισαν μία ώρα ασταμάτητου headbanging. Κατά την διάρκεια της συναυλίας το συγκρότημα μίλησε για την ιστορία της χώρας μας και έδειξε ενθουσιασμό για την Ακρόπολη και τα μνημεία μας.Tίμησαν όλη τους τη δισκογραφία με επιτυχίες τους όπως το Reign Of Darkness, The Purest Strain Of Hate κ.α. ενώ ο τραγουδιστής τους Lochlan Watt είχε άριστη επικοινωνία με το κοινό.Είπε οτι οι έλληνες θαυμαστές τους είναι ενα απο τα θερμότερα,”άρρωστα” και πιο ενθουσιώδει κοινά που έχει συναντήσει στην καριέρα του. Αξιοσημείωτο ήταν οτι σε κάθε κομμάτι δημιουργούταν ένα τεράστιο pit μπροστά από τη σκηνή. Η βραδιά έκλεισε με το Holy War και φυσικά με ενα δυνατό και θερμό παρατεταμένο χειροκρότημα.

Thy Art Is Murder Setlist:

1) Absolute Genocide
2) Coffin Dragger
3) Soldiers Of Immortality
4) Laceration Penetration
5) The Purest Strain Of Hate
6) Shadow Of Eternal Sin
7) Emptiness
8) Infinite Death
9) Whore To A Chainsaw
10) Dead Sun
11) Doomed From Birth
12) Reign Of Darkness
13) Light Bearer
14) Holy War

 

thy 4 thy 3 thy 2 thy 1
Εν κατακλείδι, ήταν μια πολύ καλή εμφάνιση για όλα τα συγκροτήματα.
Στο τέλος της συναυλίας όλα τα συγκροτήματα της βραδιάς έκατσαν με τον κόσμο και μοίρασαν αυτόγραφα και φωτογραφίες! Μακάρι να τους ξανα δούμε σύντομα στην χώρα μας!

 

fans thy art is murder

Για το Rock Overdose,
Αρλένα Τσιμπογιάννη

Φωτογραφίες : Γιάννης Λιβανός (https://www.facebook.com/JohnMetalmanPhotography/

Comments