Ανταπόκριση: U.N. @ Silver Dollar Thessaloniki, 8/2/2014

‘’Ένα δυνατό live, μια αξέχαστη εμπειρία και μια εξαιρετική μπάντα…that is definitely here to stay!’’

Ήταν γύρω στις 10 το βράδυ του Σαββάτου στη Θεσσαλονίκη όταν στο Silver Dollar άρχισε να εμφανίζεται κόσμος. Παρά το κρύο και την ακατάπαυστη βροχή αρκετοί φίλοι, γνωστοί η απλά περαστικοί έκαναν αισθητή την παρουσία τους.

Δυστυχώς το live δεν άνοιξε με την παρουσία των Influenza όπως ήταν προσχεδιασμένο καθώς δεν μπόρεσαν να εμφανιστούν λόγω ασθένειας του τραγουδιστή τους.

 

Παρόλο που η τύχη δεν έμοιαζε να ναι με τα μέρος των μουσικών και των διοργανωτών , οι UN ανέβηκαν στη σκηνή όταν το ρολόι έδειξε 11. Παρά την όχι και τόσο θερμή παρουσία του κοινού, οφείλω να παραδεχτώ πως έμεινα έκπληκτη με την τρομερή σκηνική παρουσία και απόδοση της μπάντας on stage! Μια φανταστική performance, γεμάτη ενέργεια και πάθος! Οι UN απέδειξαν ότι ένας επαγγελματίας μουσικός μπορεί να αποδώσει το ίδιο καλά είτε μπροστά σε 50 άτομα είτε μπροστά σε ένα κοινό των 500.000! Έντονοι και με απίστευτο groove το οποίο και μετέδωσαν στον καθένα που βρισκόταν εκεί! Οι UN εκτέλεσαν ρεπερτόριο από τον πρώτο τους δίσκο "Ulnar Nerve", μερικά γνωστά covers ενώ ταυτόχρονα παρουσίασαν κομμάτια από τον επερχόμενο τους δίσκο! Μια εξαιρετικά ταλαντούχα, εκρηκτική και πολλά υποσχόμενη ροκ μπάντα, όπως πάντα μας άφησε με τις καλύτερες εντυπώσεις!

 

Ταυτόχρονα, θα μου επιτρέψετε να κάνω αναφορά στο φιλόξενο προσωπικό του Silver Dollar που για ακόμη μια φόρα απέδειξε ότι αγκαλιάζει και στηρίζει την ελληνική ροκ/μέταλ σκηνή και την αναδεικνύει!

 

Μια αξέχαστη βραδιά που παρά τις ατυχίες και τα μικροπροβλήματα απέδειξε ότι η Θεσσαλονίκη είναι γεμάτη από εξαιρετικά ταλαντούχες μπάντες που δημιουργούν και αποδίδουν ισάξια με αρκετά μεγάλες μπάντες του εξωτερικού! Γι’ αυτό προσωπικά προτρέπω το κοινό της Θεσσαλονίκης να στηρίζει τις αρκετές αξιόλογες underground μπάντες της έναντι της εμπορικής μουσικής υποκουλτούρας που δυστυχώς αποτελεί την πλειοψηφία! Ένα δυνατό live, μια αξέχαστη εμπειρία και μια εξαιρετική μπάντα…that is definitely here to stay!

 

Για το Rock Overdose,

Βουνζουλάκη Ελπίδα (Hope Vnz)

Φωτογραφίες: Zisis Giamalis

 

Comments