Ανταπόκριση: Up The Hammers Festival XI, Ημέρα 2η: Heathens From The North, Heir Apparent, Ruthless κ.α. @ Κύτταρο, Αθήνα (27/2/2016)

Μετά τους φοβερούς Lethal, την απογοήτευση των Virgin Steele, τους ορεξάτους Vardis και τις υπόλοιπες φοβερές μπάντες της πρώτης μέρας, φτάνω στο Κύτταρο για την δεύτερη ημέρα του Up The Hammers 2016 και βλέπω απ’ έξω μια ατέλειωτη ουρά η οποία δεν λέει να μικρύνει. Ο λόγος; Οι Eddy Malm και Styrbjörn Wahlquist βρίσκονται στην είσοδο του χώρου, υπογράφουν αυτόγραφα, βγαίνουν φωτογραφίες και μιλούν με οπαδούς των Heavy Load, με τους περισσότερους (αν όχι όλους) να τους βλέπουν για πρώτη φορά! Το τέλος της ημέρας αναμένονταν πως και πως μιας και ο Eddy Malm θα τραγουδούσε τραγούδια των Heavy Load κι ήταν η πρώτη φορά μετά το 1985 που μέλος της μπάντας θα βρισκόταν επί σκηνής γι αυτόν τον σκοπό. Πάμε να δούμε όμως τι έγινε από την αρχή.

Με τον περισσότερο κόσμο στην είσοδο, οι Έλληνες Endomain βρίσκονται στη σκηνή σε ένα Κύτταρο με πολύ λίγο κόσμο. Πολύ καλή η προσπάθειά τους να αποδώσουν το υλικό από τον πρώτο τους δίσκο με τίτλο “Step in the Machine” αφήνοντας πολύ καλές εντυπώσεις για τη συνέχεια και κερδίζοντας το χειροκρότημα.

Setlist
Endomain

Defy the Master
Unsettled
Valley of Disorder
Step in the Machine
Into the Faint Sea
Dreamer in Time
Some Pray for the Wicked
Rebecca's Trip

Η συνέχεια άνηκε σε μια πολύ καλή ανερχόμενη μπάντα από την Κύπρο, τους Solitary Sabred, οι οποίοι έφεραν αρκετό κόσμο στο Κύτταρο. Η εμφάνισή τους ήταν πάρα πολύ καλή, με αρκετούς να τραγουδούν μαζί τους. Με χαρακτηριστική άνεση πάνω στη σκηνή έδειξαν πως μπορούν να προσφέρουν πολλά στον χώρο του επικού heavy metal που κυμαίνεται η μουσική τους και καταχειροκροτήθηκαν απ’ όλους.

Setlist
Solitary Sabred

Disciples of the Sword
Slayer's Oath
Redeemer
Sarah Lancaster (The Witch's Breed)
Realm of Darkness
Psionic
Burn Magic, Black Magic/Solitary Sabred/Burn Magic, Black Magic

Οι Ιταλοί Etrus Grave είναι μια μπάντα που δημιουργήθηκε από τον Fulberto Serena των Dark Quarterer και χαίρει μεγάλης εκτίμησης από τους οπαδούς του underground. Αρκετός κόσμος βρισκόταν εντός του χώρου για να παρακολουθήσει τη μπάντα με έναν εξαιρετικό τραγουδιστή να δείχνει τις δυνατότητες του. Λόγω προχωρημένης ηλικίας δεν περίμενα να κάνουν τα αδύνατα δυνατά και να είναι μια εμφάνιση σε ενέργεια όπως αυτή των Sacral Rage για παράδειγμα, όμως στάθηκαν πολύ καλά στο σανίδι.

Setlist
Etrus Grave

The Only Future
Subulones
Mammoth's Trumpet
Colossus of Argil (Dark Quarterer)
Angel Of Darkness

Η ώρα ήταν 6 το απόγευμα, οι περισσότεροι ήμασταν με τον καφέ στο χέρι και οι Σουηδοί Below απλώνουν το σκοτάδι το ίδιο μέσα στο Κύτταρο με το doom metal τους. Δεν τους είχα ακούσει, όμως η εμφάνισή τους ήταν απίστευτη! Τα τραγούδια κυμαίνονταν σε ένα Candlemass ύφος και ο ήχος ήταν κάτι παραπάνω από σύμμαχος. Όταν κάθε νότα του μπάσου σε χτυπάει στο στήθος, τότε μια επιλογή έχεις αν σου αρέσει το doom metal: Να γίνεις οπαδός αυτής της μπάντας! Εγώ μετά απ’ αυτή την εμφάνιση έγινα στα σίγουρα…

Setlist
Below

Trapped Under Ground
Mare Of The Night
Portal
1000 Broken Bones
Across The Dark River
The Whitechapel Murderer

Η ώρα για δύο Αμερικάνικες κλασικές heavy metal μπάντες είχε φτάσει, και η πρώτη εξ’ αυτών ήταν οι Ruthless που επισκέπτονταν (κι αυτοί) για πρώτη φορά τη χώρα μας. Πέρυσι κυκλοφόρησε ο τελευταίος τους δίσκος με τίτλο “They Rise”, ενώ το κλασικό ΕΡ “Metal Without Mercy” και το full length “Discipline of Steel” ήταν η όλη ιστορία τους μέχρι στιγμής. Η μπάντα από το πρώτο δευτερόλεπτο έδωσε αυτό που ήθελε στο σχεδόν γεμάτο Κύτταρο, κλασικό Αμερικάνικο metal με ενέργεια, όρεξη και πάθος! Ακούσαμε κομμάτια από όλες τις κυκλοφορίες που προαναφέρθηκαν αλλά και δύο νέα τραγούδια, ένα από το επερχόμενο single τους, κι ένα από τον νέο τους δίσκο. Επίσης, να αναφερθεί πως η εμφάνισή τους βιντεοσκοπήθηκε για την κυκλοφορία ενός live DVD! Στο τέλος αποθεώθηκαν, και ήταν κάτι που τους άξιζε.

Setlist
Ruthless

Discipline of Steel
Gates Of Hell
Defender
13 Skulls
Hang Man
New Song
Laceration
Sign of the Cross
Frustration
Mass Killer
Metal Without Mercy

Συνεχίζουμε με μια μπάντα από την άλλη πλευρά του Ατλαντικού, αυτή τη φορά με τους Heir Apparent. Είχαμε μια ιδέα για τον νέο τραγουδιστή απ’ αυτά που βλέπαμε στο internet, όμως πραγματικά το τι είδαμε δεν περιγράφεται. Η μπάντα σε γενικές γραμμές ήταν ΣΥΓΚΛΟΝΙΣΤΙΚΗ! Αλάνθαστοι, με όρεξη για να παίξουν, με ένα playlist βγαλμένο από άλλο πλανήτη (ακούστηκε ολόκληρο το ιστορικό “Graceful Inheritance” και έξι τραγούδια από το “One Small Voice”) κι ένα κατάμεστο Κύτταρο απ’ άκρη σ’ άκρη να κάνει τον κακό χαμό. Πραγματικά δεν νομίζω να υπάρχουν πολλά να πω για την εμφάνισή τους. Ήταν η καλύτερη μπάντα όλου του festival και δεν βρήκα κάποιον να διαφωνεί μαζί μου… Μακάρι να τους ξαναδούμε με τον ίδιο τραγουδιστή! Στο τέλος η μπάντα έπαιξε ένα επιπλέον τραγούδι μόνο και μόνο επειδή ο κόσμος ζητούσε κι άλλο.

Setlist
Heir Apparent

En Trance
Dragon's Lair
The Servant
Crossing the Border
Hands of Destiny
Tear Down the Walls
Running From the Thunder
A.N.D.... Drogro Lived On
We the People
The Cloak
Masters of Invasion
RIP
One Small Voice
Decorated
The Fifth Season
Keeper of the Reign
Another Candle
Encore:
Cacophony of Anger

Η αρχή του τέλους και για το φετινό Up The Hammers γίνεται με μια tribute μπάντα μεν, η οποία θα προσέφερε κάτι ιστορικό. Πριν την έναρξη δύο μέλη τον Heavy Load βραβεύονται, οι Eddy Malm (φωνή-κιθάρα) και Styrbjörn Wahlquist (drums). Τα μέλη του group απαρτίζονταν από μέλη των Dexter Ward, Valor, Strikelight & Convixion ενώ οι guest ήταν οι Marta Gabriel (Crystal Viper), Nightcomer (ex-Doomsword), και τον Eddy Malm. Συγκινητικές στιγμές με τον άνθρωπο των Heavy Load να δείχνει ότι το ‘χει ακόμα το μουσικό και φωνητικό κομμάτι, ενώ το τι γινόταν από κάτω δεν είχε προηγούμενο. Ο κόσμος αποθέωνε τον ίδιο αλλά και γενικότερα τους Heavy Load σε κάθε ευκαιρία. Μετά το τέλος, η συγκίνηση στα πρόσωπα κάποιων ήταν φανερή, ενώ δεν έλειψαν και κάποια δάκρυα. Πραγματικά, μετά από τέτοια υποδοχή στον Eddy Malm επί σκηνής, μακάρι οι Heavy Load να ξανασκεφτούν τα πράγματα γύρω από ένα reunion…

Setlist
Heathens From The North (Heavy Load Tribute)

Full Speed at High Level
Singing Swords
The Guitar Is My Sword
Dark Nights (ft. Eddy Malm)
I'm Alive (ft. Eddy Malm)
Free (ft. Nightcomer)
Heavy Metal Angels (In Metal And Leather) (ft. Marta Gabriel)
Take Me Away (ft. Marta Gabriel)
Stronger Than Evil
Heathens From the North
Might for Right
Little Lies (ft. Eddy Malm)
Saturday Night (ft. Eddy Malm)

Ακόμα ένα Up The Hammers έφτασε στο τέλος του. Το δωδέκατο festival θα διεξαχθεί και πάλι στο Κύτταρο στις 26 & 27 Μαΐου 2017 και η αντίστροφη μέτρηση έχει ήδη ξεκινήσει! Όλοι όσοι παρακολουθούν το Up The Hammers βιώνουν πραγματικά μια εμπειρία ζωής, κάθε οπαδός του heavy metal πρέπει να το παρακολουθήσει έστω μια φορά! Μέχρι του χρόνου απλά περιμένουμε λοιπόν… Up The Hammers & Down The Nails!

Για το Rock Overdose,
Μιχάλης Ζουναράκης

 

 

 

 

 

 

 

 

Comments