Ανταπόκριση: Voices Of The Mist Fest @ Κύτταρο Live Stage,Αθήνα (26.3.2016)

Το VOICES OF THE MIST FEST  τείνει να γίνει ένας ετήσιος θεσμός με την συμμετοχή εγχώριων female-fronted συγκροτημάτων και ελπίζουμε για να συνεχιστεί αυτή η αξιόλογη προσπάθεια,το κοινό να ανταποκριθεί γιατί είναι όντως μία ευκαιρία να δουν κάποιες από τις σημαντικότερες μπάντες της χώρας μας μαζεμένες σε ένα stage.

 

Αυτό έγινε εχθές στο Κύταρο όπου είδαμε 5 συγκροτήματα να μοιράζονται την σκηνή χαρίζοντάς μας 5 περίπου ώρες μελωδικής μουσικής με εντυπωσιακές γυναικείες φωνές.

Το πρόγραμμα τηρήθηκε κατά γράμμα και στις 7 άνοιξαν οι πόρτες και μας υποδέχθηκαν στην σκηνή ένα νεανικό σχήμα με μόλις ένα χρόνο ζωής οι UPON REVIAL.

 

Αυτοπροσδιορίζονται σαν ένα rock/metal/alternative σχήμα ,και δεν έχουν άδικο,με νέους μουσικούς γεμάτους όρεξη αλλά λίγο ''μαγκωμένους'' στο stage(λογικό για ένα τόσο νέο σχήμα),με την Αναστασία όμως στα φωνητικά εντυπωσιακή και ιδιαίτερα κινητική να μας κερδίζει από την πρώτη στιγμή με την δύναμη της φωνής της και το ιδιαίτερο ''χρώμα'' της. Μας παρουσίασαν κάποια κομμάτια από την πρώτη τους δουλειά που θα κυκλοφορήσει τέλη το 2016 η αρχές του 2017 και μας άφησαν πλήρως ικανοποιημένους με την μελωδικότητα των κομματιών τους αλλά και τις καλοπαιγμένες διασκευές όπως το What have you done των Within Temptation.Τους ''τσεκάρουμε'' και περιμένουμε σύντομα νέα τους.

 

Επόμενη μπάντα οι MUTE TALE .Ένα εξαμελές σχήμα που κινείται στον χώρο του Symphonic Power Metal και υπάρχει απο το 2013 και έχοντας στα φωνητικά την σοπράνο Annou όπου εντυπωσιάζει με την ερμηνεία της και την άνεση της πάνω στην σκηνή. Μας παρουσίασαν τραγούδια από την πρώτη τους ολοκληρωμένη δουλειά με τίτλο ''The Gordian Knot'' που κυκλοφόρησε το 2015 υπό την στέγη της Μetal Breed Reords USA, και πραγματικά μας άφησαν τις καλύτερες των εντυπώσεων και με υποσχέσεις για το μέλλον να περιμένουμε πολύ καλές κυκλοφορίες.

 

Και ενώ όλα κυλούσαν υπέροχα και περιμέναμε να ανέβουν στη σκηνή οι DAKRYA,μας ειδοποίησαν να αδειάσουμε το Κύτταρο γιατί κάποιος πήρε στην ΓΑΔΑ και είπε ότι έχει τοποθετηθεί βόμβα. Μετά απο 45 λεπτά και με την συνεννόηση των διοργανωτών με τις αρχές αλλά και με το προσωπικό του κλαμπ το live συνεχίστηκε και δεν χάλασε την διάθεση κανενός εξαιτίας μίας φάρσας.

 

Στην σκηνή λοιπόν οι DAKRYA.Απο το 2004 και μετά από κάποιες αλλαγές στα μέλη αλλά και στον μουσικό τους προσανατολισμό μας παρουσίασαν 8 κομμάτια από την προσωπική τους δισκογραφία.

Με το Theatrical Avantgarde Metal τους και την Thina μαζί με τον Μike στα φωνητικά ακούσαμε ένα κομμάτι από τον πρώτο τους album (Waters of Oblivion) ενώ τα υπόλοιπα 7 ήταν απο την τελευταία τους δουλειά το Crime scene. Έμπειροι μουσικοί με την Thina  να έχει πολύ καλή σκηνική παρουσία και να ακολουθούν σε πολύ καλή απόδοση και τα υπόλοιπα 5 μέλη,δίκαια κέρδισαν το χειροκρότημα του κοινού.

 

Ήρθε η ώρα για τους ENEMY OF REALITY. Η μπάντα που δημιουργήθηκε το 2014 και έχοντας στις τάξεις της εξαιρετικούς μουσικούς όπως ο Stylianos στην κιθάρα ο Τhanos στο μπάσο ο Philip στα ντραμς αλλά και την εξαιρετική Iliana Tsakiraki στην φωνή μας μάγεψαν για μία ακόμη φορά με τα υπέροχα κομμάτια τους από το album Rejected Gods.

Άψογο παίξιμο από τούς έμπειρους μουσικούς με πολυπληθή live σε Ελλάδα και εξωτερικό,και με την Iliana να μας μαγεύει και να μας συγκινεί για μία ακόμη φορά με την υπέροχη φωνή της.

Ξεσήκωσαν τον κόσμο με τα κομμάτια τους όπως το Lifeless - Twist of time αλλά και με τις διασκευές των Over the hills και Its a sin.

Για άλλη μία φορά μας έδειξαν ότι είναι ένα σχήμα που είναι φτιαγμένο για μεγάλα πράγματα και όσοι δεν τους έχετε προσέξει καλά θα κάνετε να τους τσεκάρετε

 

Τελευταίο συγκρότημα οι JADED STAR.Δεν χρειάζονται ιδιαίτερες συστάσεις για ένα σχήμα με ντράμερ τον  Raphael Saini (ex Iced Earth) και στην φωνή την Maxi Nil (ex Visions of Atlantis) συνοδευόμενη απο τον Kosta Vreto στην κιθάρα.

Έχοντας ένα δυνατό ντεμπούτο στις αποσκευές τους το υπέροχο MEMORIES FROM THE FUTURE και έχοντας παίξει δίπλα σε μεγαθήρια του είδους (EPICA) και εχοντας κάνει παγκόσμιες περιοδείες με ονόματα όπως οι Xandria - Serenity και άλλα,ξέραμε τι θα δούμε.

 

Κατά τις 12.30 λοιπόν τελείωσε αυτή η όμορφη βραδιά και αξίζουν πολλά μπράβο και στα παιδιά της Rebel Sound Production για τον τρόπο που χειρίστηκαν την ανόητη φάρσα αλλά και για την προσπάθεια που καταβάλουν για δεύτερη χρονιά ώστε να πραγματοποιηθεί αυτό το φεστιβάλ.

 


Για το Rock Overdose,
Στέλιος Παλαμιδάς

1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12

 

Comments