Ανταπόκριση: Voices Of The Mist Festival Vol.3 @Temple, Αθήνα (9/3/2018)

'Έπειτα από ένα χρόνο απουσίας το Voices Of The Mist Vol. 3 επέστρεψε στο Temple. Το festival με female fronted εγχώριες μπάντες, μας χάρισε για μία ακόμα φορά ένα μελωδικό μουσικό βράδυ γεμάτο από πανέμορφες φωνές και παρουσίες.

 


Την αρχή έκαναν τα ''πιτσιρίκια΄' πού ακούν στο όνομα Upon Revival.Ένα σχήμα που είναι γεμάτο ενέργεια και έχοντας σημαντικές παρουσίες σε live αλλά και ένα ep το “Epiphany”, για μισή ώρα μας έδειξαν ότι έχουν το μέλλον μπροστά τους. Η Αναστασία στα φωνητικά έδειξε για μία ακόμη φορά ότι έχει μεγάλη δύναμη και όγκο στην φωνή της και με την κατάλληλη δουλειά είναι ικανή για μεγάλα πράγματα. Ακούσαμε τα Blindfold, I get off (Halestorm cover), Never Enough, Senses Relapse, Change και Erase The Fears με πολύ καλή απόδοση από τα υπόλοιπα μέλη και με το alternative metal/modern rock είδος που υπηρετούν, μας άφησαν για άλλη μία φορά τις καλύτερες των εντυπώσεων.

 


Σειρά έχουν οι melodic goth rock/metal SEDE VACANTE. Ακούσαμε υλικό από το Skies Infernal και μία πολύ όμορφη διασκευή του Enjoy The Silence.Μελωδικά κομμάτια αλλά χρειάζονταν οι κιθάρες να έχουν πιο ενεργό ρόλο,καθώς τα πλήκτρα και το μπάσο τις κάλυπταν.Η Constantine μάγεψε με την φωνή της και η όλη πορεία της μπάντας δείχνει να έχει ανοδική πορεία σε επαγγελματικά πρότυπα.

 


Επόμενη μπάντα και το πιο hot όνομα αυτήν τη περίοδο η CHRYSILIA.Ένα σχήμα με έμπειρους μουσικούς που υπό την υπέροχη φωνή της Χρυσώς είναι φτιαγμένη για πράγματα όχι μόνο εντός των συνόρων μας.
Το πρώτο τους εξαιρετικό άλμπουμ “Et in Arcadia ego” είχε την τιμητική του και πραγματικά ήταν εντυπωσιακά τα κομμάτια που παρουσίασαν.Όλα κυλούσαν σύμφωνα με το πρόγραμμά τους και όταν ήρθε η ώρα για το τελευταίο τους κομμάτι (τη διασκευή στο “King Of A Stellar War”) η Χρυσώ έχασε της αισθήσεις της και η παγωμάρα ανάμεικτη με την ανησυχία απλώθηκε στο Temple.
Ευτυχώς ενημερωθήκαμε ότι ένιωσε μία αδιαθεσία και όλο το venue φώναξε ρυθμικά το όνομα της μέσα σε χαμόγελα ανακούφισης.
Περαστικά ολόψυχα στην Χρυσώ και ραντεβού στο επόμενο live σας,το μέλλον σας ανήκει.

 


Οι MEDEN AGAN στο σανίδι του TEMPLE. Από τα παλιότερα σχήματα στον χώρο (2005) και με τον κιθαρίστα Diman Κoutsogiannopoulo στο τιμόνι η μπάντα με τον αέρα της εμπειρίας που έχει μπήκαν σαν σίφουνας και για 45 περίπου λεπτά μας χάρισαν απλόχερα μελωδίες που ικανοποίησαν και τον πιο απαιτητικό ακροατή.
Η Δήμητρα Παναρίτη ήταν άψογη ερμηνευτικά και η σκηνική της παρουσία γέμησε το stage και πραγματικά φαίνεται ότι η μπάντα βρήκε τήν φωνή που ταιριάζει στο ύφος τους.
Ακούστηκαν τα The Purge, Veil Of Faith, Cleanse their sins, Shrine Of Wisdom, Whispers In The Dark, No Escape, Everlasting Pain, Embrace The Sorrow, Salvation, LustFull Desires και έκλεισαν με το Weaver Of Destiny. Άψογοι όλοι τους και πραγματικά εντυπωσίασαν.

 


Τέλος ,την όμορφη βραδιά έκλεισαν με άλλο ένα δυνατό και άκρως επαγγελματικό σόου τους οι ELYSION.Οι συστάσεις περιττές. Έχουν παίξει δίπλα σε μεγάλα (Evanescence, Lacuna Coil, Draconian ) ονόματα του χώρου,έχουν συνεργαστεί με παραγωγούς παγκόσμιας κλάσης όπως τον Ted Jensen (Evanescence, Iron Maiden, Slipknot, Nickelback, Korn, Marilyn Manson) και έχοντας συμμετοχή σε μεγάλα φεστιβάλ του εξωτερικού, οι ELYSION είναι από τα πιο δυνατά χαρτιά της χώρας μας.
Η Χριστιάννα ήταν καθηλωτική και η άνεση που έχει πάνω στην σκηνή δείχνει την στόφα μεγάλης performer.Τα κομμάτια είναι ήδη γνωστά στο κοινό που σιγοτραγουδά μαζί της και το πάρτι έχει ξεκινήσει. Άψογος ήχος, αλάθητο παίξιμο από όλα τα παιδιά και ούτε καταλάβαμε πως πέρασε η ώρα.Κομμάτια όπως τα Dreamer, Never Forever, Walk Away, Made Of Lies, Someplace Better, Fairytale, What Lies Beneath,Killing My Dreams, αποθεώθηκαν δεόντως από το κοινό και κάπως έτσι έκλεισε μία υπέροχη βραδιά.

Ένα μπράβο στην διοργάνωση που τηρήθηκε το πρόγραμμα παρά της άτυχη στιγμή της Χρύσως και τις 5 μπάντες με τις αλλαγές στο stage και περιμένουμε το επόμενο ραντεβού για το VOL.4.ΜΠΡΑΒΟ ΣΕ ΟΛΟΥΣ ΚΑΙ ΠΕΡΑΣΤΙΚΑ ΣΟΥ ΧΡΥΣΩ,cheers.

 

Για το Rock Overdose,

Στέλιος Παλαμιδάς 

 

Comments