Ανταπόκριση: WARDRUM, Null ‘O’ Zero, Madrake @Eightball, Θεσσαλονίκη (17/3/2017)

Η μέρα που περιμέναμε οι Θεσσαλονικείς φίλοι των Wardrum επιτέλους έφτασε. Μετά από δύο χρόνια, είχαμε και πάλι την τύχη να απολαύσουμε ένα από τα καλύτερα και σημαντικότερα ελληνικά συγκροτήματα των τελευταίων χρόνων. Και το καλύτερο; Θα συνοδεύονταν από τους Madrake και τους Null 'O' Zero.

Κατά τις 21:00, λοιπόν, έχοντας μπει λιγοστός κόσμος στο μαγαζί, οι Θεσσαλονικείς Madrake ανέβηκαν στην σκηνή και έδωσαν τον καλύτερό τους εαυτό, προσπαθώντας να ξεσηκώσουν το κρύο, για την ώρα, κοινό. Όσο περνούσε η ώρα άρχιζε να πληθαίνει και ο κόσμος, ενώ σιγά σιγά οι ήχοι των Madrake ζέσταιναν το κοινό. Όμορφο κλασικό heavy metal από μια δεμένη μπάντα πάνω στη σκηνή, η οποία έφτιαξε ευχάριστα την βραδιά.

 

Την σκυτάλη παρέλαβαν οι Αθηναίοι Null 'O' Zero, που επισκέφτηκαν την πόλη μας για δεύτερη φορά. Σαφώς, ο κόσμος ήταν πολύ περισσότερος την ώρα που ανέβηκαν στο σανίδι. Τα παιδιά ήταν αρκετά ενεργητικά πάνω στη σκηνή, με τον τραγουδιστή να είναι παθιασμένος και να προσπαθεί συνεχώς να ξεσηκώσει το κοινό, το οποίο ακόμη ήταν διστακτικό. Έχοντας ως βάση το heavy metal, με αρκετές επιρροές από πιο σκληρά είδη, οι Null 'O' Zero προσέφεραν στο κοινό μια αξιότιμη παρουσία πάνω στο stage και προετοίμασαν με τον καλύτερο τρόπο την εμφάνιση των Wardrum.

Το Eightball πλέον είχε αρκετό κόσμο και η ανυπομονησία για την εμφάνιση των Wardrum κορυφωνόταν. Τα φώτα χαμήλωσαν, το intro ξεκίνησε, ο Στέλιος έλαβε θέση πίσω από  το drum kit και σιγά σιγά ακολούθησε και η υπόλοιπη μπάντα, με τον Γιάννη να βγαίνει τελευταίος. Με άλλο αέρα πλέον όλοι τους, ιδιαίτερα ο Γιάννης, ο οποίος έχει εξελιχθεί σε έναν πολύ καλό και δυναμικό frontman που γνωρίζει πως να ξεσηκώσει το κοινό. Οι διαφορές με πριν δύο χρόνια πολλές. Καλύτερα στημένοι στο stage με αστείρευτη ενέργεια και διάθεση, απέδωσαν τα κομμάτια τους, τόσο τα παλιά, όσο και τα καινούργια, με τον καλύτερο δυνατό τρόπο, δίνοντας ένα γερό χαστούκι σε όλους τους δύσπιστους.

Οι Wardrum άφησαν τους πάντες ευχαριστημένους. Το κοινό από την άλλη επιτέλους απέδειξε ότι βρισκόταν εκεί, αφού τραγουδούσε δυνατά σε κάθε τραγούδι. Τα μελωδικά "ωωω" προσέφεραν όμορφες ανατριχίλες, ενώ η φωνή του Γιάννη μας άφησε για ακόμη μια φορά με το στόμα ανοικτό. Η νέα προσθήκη της μπάντας στη θέση του μπάσου, ο Strutter, ταίριαξε εξαιρετικά με το υπόλοιπο της μπάντας, ενώ ο Κώστας για ακόμη μια φορά μας έδειξε το πόσο καλός κιθαρίστας και ευχάριστος άνθρωπος είναι. Το χαμόγελο δεν έφυγε ποτέ από τα χείλη του και ίσως αυτό είναι μια ακόμη απόδειξη του πόσο καλή ήταν η χτεσινή βραδιά.

 

Συνοψίζοντας, το χτεσινό live στο Eightball ήταν ένα από τα πιο τίμια που έχουν γίνει, με 3 μπάντες να δίνουν τον καλύτερό τους εαυτό πάνω στη σκηνή. Όσον αφορά τους Wardrum, μπορούμε και με την βούλα πλέον να δηλώσουμε ότι λειτουργούν σαν επαγγελματίες πλέον και όχι απλά σαν μια μπάντα της Θεσσαλονίκης. Άλλωστε, το τελευταίο τους άλμπουμ, "Awakening" τους πήγε ψηλά και εμείς ευχόμαστε το μέλλον τους να είναι ακόμη πιο λαμπρό. Τέλος, ένα ακόμη θετικό ήταν η παρουσία αρκετών πιτσιρικάδων, οι οποίοι δημιούργησαν και ένα mosh pit.

 

 

Για το Rock Overdose,

Κείμενο: Κωνσταντίνος Σωτηρέλης

Φωτογραφίες: Γιάννης Αντωνίου

Comments