Ανταπόκριση : WARLORD-Battleroar στο Stage Volume 1 ,Αθήνα (6/7/2014)

Πριν ένα χρόνο και κάτι,ένα όνειρο ζωής έγινε πραγματικότητα βλέποντας δύο φορές τη λατρεμένη μου μπάντα.Ο λόγος φυσικά για τους WARLORD οι οποίοι μετά τη περυσινή επιτυχία των συναυλιών τους ξεκίνησαν πιό ενεργά μια σειρά ζωντανών εμφανίσεων. 

Με την Ελλάδα να αποτελεί ίσως την χώρα με τους πιό πιστούς οπαδούς της μπάντας,δεν υπήρχε περίπτωση στο φετινό mini tour να μη την συμπεριλάβουν στο πρόγραμμα,με τρείς συναυλίες σε ισάριθμες πόλεις.

Αναμενόμενο φυσικά ότι θα βρισκόμουν και πάλι εκεί,όχι μόνο για να ακούσω πολυαγαπημένα κομμάτια,αλλά και για να δω την νέα τους μορφή,με τον Νικόλα Λεπτό να αποτελεί πια τον μόνιμο τραγουδιστή τους.

Οι πόρτες ανοίγουν και λαμβάνουμε την πρέπουσα θέση στην πρώτη σειρά.,γιατί και οι δικοί μας, BATTLEROAR,είναι μια από τις μπάντες που έχω σε τεράστια εκτίμηση.

 

Η ώρα φτάνει και κάνουν την εμφάνισή τους επί σκηνής.

 

 

 

 

Με όπλο τους έναν εκπληκτικό νέο δίσκο,“Blood of legends” ,δυνατό προηγούμενο υλικό και τεράστια εμπειρία,δεν δυσκολεύτηκαν ούτε στο ελάχιστο να ζεστάνουν με άνεση την ατμόσφαιρα. Φοβερό epic metal,δύναμη,άριστες συνθέσεις και εκτελέσεις.Το setlist βασίστηκε κυρίως σε νέο υλικό,χωρίς όμως να λείψουν και ιστορικά έπη του παρελθόντος.

 

 

 

 

 

Στο "Valkyries above us" ανέβηκαν και κάποιοι εκλεκτοί καλεσμένοι,συγκεκριμένα οι Γιώργος Εικοσιπεντάκης (INNERWISH), Γιάννης Παπανικολάου (ROCK N’ ROLL CHILDREN) και η Χριστιάνα (ELYSION) για μια πραγματική υπέρτατη εκτέλεσή του,ενώ έκλεισαν με τον καλύτερο δυνατό τρόπο,με το ομότιτλο της μπάντας δημιουργώντας πανικό.Για άλλη μια φορά απέδειξαν ότι πια βρίσκονται σε άλλο επίπεδο μακράν από πολλές ανάλογες μπάντες του είδους,όχι μόνο στη χώρα μας αλλά και στο εξωτερικό.

 

Και η αυλαία κλείνει και οι ετοιμασίες από πίσω για την εμφάνιση των WARLORD έχουν ξεκινήσει.

 

 

 

 

Από τα ηχεία ξεκινάει η εισαγωγή του And the cannons of destruction have begun…”  και “Lucifer’s hammer”  με το σφυρί πραγματικά να πέφτει επάνω μας.Ο χαμός και το υπέροχο ταξίδι ξεκινάει με ιδανικό τρόπο.Πάω λίγο πίσω για να μπορέσω να τραβήξω τα 2 βίντεο και η πανδαισία συνεχίζεται με τον Νικόλα να δίνει ρεσιτάλ ερμηνείας,για του λόγου το αληθές υπάρχει και το βίντεο του "Winter tears" όπου θεωρώ ότι ήταν η καλύτερη στιγμή του,χωρίς να υστερήσει πουθενά βέβαια.Ήταν φανταστικός τόσο ερμηνευτικά όσο και ως σκηνική παρουσία,γεμάτος πάθος και συναίσθημα.

 

 

 

 

 

Ο Bill Tsamis ήταν αυτός που ξέρουμε και θαυμάζουμε,αφοσιωμένος,μοναδικός,και πάλι συγκινημένος να ευχαριστεί κάποια στιγμή το ελληνικό κοινό για την πολύχρονη συμπαράστασή του και υποστήριξη και αγάπη.Ο Mark Zonder ήταν,είναι και θα είναι ever η ήρεμη πολεμική μηχανή στα ντράμς.Με χαρακτηριστική νηφαλιότητα,σφυροκοπάει αλύπητα και στέλνει όλους τους άλλους ντράμερ για χόρτα.

Ο Paolo Viani κι αυτός άψογος πάλι,με το χαμόγελό του και την θετική του διάθεση.Ο Άγγελος Βαφειάδης στα πλήκτρα του κάνει το δικό του πόλεμο,πορωμένος,εκστασιασμένος και αλάθητος.Και ο πρόσφατα αφιχθείς Gary Wehrkamp (SHADOW GALLERY) στο μπάσο δείχνει ότι δε δυσκολεύτηκε καθόλου να ενσωματωθεί πλήρως,εξάλλου το ταλέντο του και τις ικανότητές του μας τις έχει παρουσιάσει ήδη πλουσιοπάροχα.

 

 

 

 

 

Το setlist είχε ελάχιστες διαφοροποιήσεις με τη προηγούμενη φορά,όμως έτσι κι αλλιώς ύμνους ακούγαμε πάλι.Η συναυλία κυλάει μέσα σε ακατάπαυστο πάθος και συναίσθημα,εκεί στην πρώτη σειρά ειδικά νιώθουμε την ανάγκη να μπορούσαμε αν είναι δυνατόν αν ανέβουμε επάνω στη σκηνή.Ο ιδρώτας τρέχει άφθονος,τα λαρύγγια περνάνε δύσκολες στιγμές και οι WARLORD μας χαρίζουν ένα ανυπέρβλητο live.

Πλησιάζουμε στο τέλος,η μπάντα αποσύρεται και αναμένουμε το καθιερωμένο encore,το οποίο ξεκινάει με το "Deliver us from evil"  και ολοκληρώνεται με μια σπουδαία εκτέλεση του “70.000 sorrows".Δυστυχώς αυτό ήταν...μακάρι να κράταγε κι άλλο,όμως ακόμα κι έτσι αυτό που ζήσαμε δύσκολα θα ξεπεραστεί.

Κατά τη γνώμη μου,η φετινή τους εμφάνιση ήταν ανώτερη των δύο περυσινών στην Αθήνα.Μεγάλο ρόλο σε αυτό θα ξαναπώ ότι έπαιξε η παρουσία του Νικόλα,που προσέδωσε στα κομμάτια την πραγματική τους οντότητα,και με όλη την υπόλοιπη μπάντα να είναι με μια λέξη...ΕΞΑΙΡΕΤΙΚΟΙ!!!!

Προσπάθησα να είμαι όσο το δυνατόν πιό αντικειμενικός,με δεδομένο το κόλλημα μου με την μπάντα,πιστεύω ότι δεν απέχω πολύ από την γενική εντύπωση και με δεδομένο τα σχόλια που άκουσα από πολύ κόσμο μετά το πέρας της συναυλίας.Μια πανέμορφη βραδυά που θα μείνει για πάντα χαραγμένη στη μνήμη και στην καρδιά μας,μέχρι να προσθέσουμε και την επόμενη κάποια στιγμή και με την προσμονή πια του νέου δίσκου.

 

Κλείνοντας, καθότι περνάω και κλιμακτήριο και πρέπει να γκρινιάξω,είναι επιεικώς απαράδεκτο σε ένα τέτοιο καινούργιο χώρο να επικρατούν συνθήκες σάουνας και χαμάμ...και δε μιλάω για τις πρώτες σειρές,που τα θέλαμε και τα πάθαμε που λένε,αλλά για ολόκληρο το χώρο και αυτό είναι κάτι που έχει επαναληφθεί και σε άλλες συναυλίες στον ίδιο χώρο και καλό θα είναι να προβληματίσει τους υπεύθυνους.

"One by one, to the swords, to the guns!

Two by two, and away we go"

 

Για το Rock Overdose

Πάνος Warlord Μπούγαλης

Photos : Πέτρος Παπαπέτρος

Videos: Πάνος Warlord Μπούγαλης 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Comments