Κυριακή 8 Νοέμβρη και στην πόλη της Λαμίας θα γινόταν ίσως και η συναυλία της χρονιάς για τα δεδομένα της πόλης με την εμφάνιση του Warrel Dane, η οποία πλαισιωνόταν από τους Karma Violens και τους Dreamrites.
Κατά τις 9 παρά, πρώτοι βγαίνουν οι Λαρισαίοι Dreamrites. Η πενταμελής νέα μπάντα, ένα χρόνο μετά τη δημιουργία της και μόλις με τρία live στο ενεργητικό της, ανέλαβε το πιο δύσκολο έργο γι εκείνη τη βραδιά, να ανοίξει τη συναυλία του Warrel Dane. Έχοντας ξαναδεί το συγκρότημα άλλες δυο φορές στο παρελθόν, ήμουν σίγουρη για το ότι θα περνούσα πολύ καλά το επόμενο μισάωρο. Πρώτο κομμάτι ήταν το ομώνυμο Dreamrites, ξεκινώντας λοιπόν με heavy ακούσματα που θυμίζουν εποχές των 80's κι εμφανής επιρροές από Iron Maiden και Judas Priest, η μπάντα άρχισε με ενέργεια και μπόλικη διάθεση! Το playlist συνέχισε με μερικά από τα δικά τους κομμάτια, από τα οποία ξεχωρίζω ιδιαίτερα το "Redeemer" και το "Thunder and Lightning" με τις πολύ καλές συνθέσεις και τα δυναμικά φωνητικά. Αν και ήταν κάπως "σφιγμένοι" και χωρίς να έχουν κάνει soundcheck, κατάφεραν να ανταπεξέλθουν παρά την πίεση και την κούρασή τους αφού η σκηνική τους παρουσία, με κέρδισε γι ακόμη μία φορά.

Δεύτερο και τελευταίο support σχήμα της βραδιάς ήταν οι Αθηναίοι Karma Violens. Με πολλά live στις πλάτες τους κι αρκετή εμπειρία ανέβηκαν στη σκηνή και μας παρουσίασαν δουλειά από τους δύο δίσκους που έχουν κυκλοφορήσει. Η σκηνική τους παρουσία ήταν αρκετά καλή κι ο ήχος κυμαίνονταν σε ικανοποιητικά επίπεδα. Στην μισή ώρα περίπου που εμφανίστηκαν έκαναν μια πολύ καλή και δεμένη εμφάνιση και κέρδισαν το χειροκρότημα ενώ ο κόσμος ήδη ξεκίνησε το ζέσταμα για το τι θα επακολουθούσε.

Μετά από την απαραίτητη αναμονή για την αλλαγή του εξοπλισμού στη σκηνή, ο Warrel Dane κάνει την εμφάνισή του κάτω από την αποθέωση του κοινού. Η αρχή γίνεται με το Narcosynthesis κι ο κόσμος αρχίζει να ξεσπά (με την καλή έννοια). Ο ήχος στη μπάντα του Αμερικανού frontman ήταν πιο μουντός με τα τύμπανα να καλύπτουν τα περισσότερα όργανα, αλλά ο κόσμος δεν έδειξε να επηρεάζεται. Η φωνή του έχει παραμείνει σε καλά επίπεδα παρά το αυξημένο της ηλικίας του, ενώ κι η μπάντα που έχει ήταν εξαιρετική. Η επικοινωνία με τον κόσμο ήταν συνεχής με θερμές απαντήσεις από το κοινό σε ότι έλεγε. Εκτός από ολόκληρο το Dead Heart in a Dead World που ακούστηκε, μας παρουσίασε και μερικά ακόμη τραγούδια από τους Nevermore και αποχώρησε χωρίς να παίξει τίποτα παραπάνω από την προσωπική του δουλειά ή από Sanctuary.

Warrel Dane playlist:
Narcosynthesis
We Disintegrate
Inside Four Walls
Evolution 169
The River Dragon Has Come
The Heart Collector
Engines of Hate
The Sound Of Silence
Insignificant
Believe in Nothing
Dead Heart in a Dead World
Enemies of Reality
Dreaming Neon Black
Born
Γενικά ήταν μια πολύ όμορφη βραδιά στην πόλη της Λαμίας, με αρκετό κόσμο να δίνει δυναμικό παρών στο ίσως μεγαλύτερο live που έχει φιλοξενήσει η πόλη. Ο ήχος θα μπορούσε να είναι καλύτερος, όμως όλα αυτά είναι ψιλά γράμματα καθώς η πλειοψηφία του κόσμου φάνηκε να πέρασε πολύ καλά.
Για το Rock Overdose,
Κωνσταντίνα Παπαστεργίου
Φωτογραφίες: Κατερίνα Διαμαντή




































