Ανταπόκριση:GEMINI ACT – Beerocracy – Hoi Poi Farplane Wind στη Μαύρη Τρύπα (Θεσ/νίκη), 20/6/2014

 Παρασκευή βράδυ και οι GEMINI ACT έχουν την εμφάνισή τους στην Μαύρη Τρύπα στα Λαδάδικα της Θεσ/νίκης. Μαζί τους δύο νεοεμφανιζόμενα συγκροτήματα της πόλης, οι Beerocracy και οι Hoi Poi Farplane Wind που διακρίθηκαν στον διαγωνισμό Battle Of The Bands, που διεξήχθη πρόσφατα στην Θεσ/νίκη.

Η δύναμη του παρελθόντος Γιώργος Χατζηανδρέου και Michael Griz, δίνουν ραντεβού με την ανερχόμενη, πολλά υποσχόμενη νέα γενιά, τόσο στην ανανεωμένη σύνθεση των GEMINI ACT, όσο και στα support groups και το αποτέλεσμα αναμένεται κάτι παραπάνω από εκρηκτικό.

Ο Γιώργος Χατζηανδρέου και ο Michael Griz, οι συνιδρυτές των GEMINI ACT, υπήρξαν μέλη των Winds και όσοι από εσάς σκαλίσετε λίγο την μνήμη σας θα θυμηθείτε την πετυχημένη πορεία του Χατζηανδρέου, τόσο στην ελληνική ροκ σκηνή όσο και στην αντίστοιχη του εξωτερικού, την οποία για καθαρά προσωπικούς του λόγους δεν θέλει να αναφέρει.

Η ώρα είναι 22:00 ακριβώς και ο φιλόξενος πάντα χώρος της Μαύρης Τρύπας, έχει γεμίσει, όπως εξάλλου ήταν αναμενόμενο. Το πρόγραμμα ανοίγουν οι Hoi Poi Farplane Wind, οι οποίοι βρίσκονται ήδη στην σκηνή και με την νεανική ορμή τους μας βάζουν άμεσα στο εκρηκτικό κλίμα που μας είχαν υποσχεθεί οι διοργανωτές. Το ημίωρο πρόγραμμά τους περιλαμβάνει δικά τους κομμάτια απ το πρόσφατο EP τους  και διασκευές γνωστών κομματιών. Κινούνται στην indie rock / garage σκηνή. Τα παιδιά, γεμάτα ενέργεια, το διασκεδάσαν αφάνταστα, μαζί τους και όλοι εμείς και όταν στο τέλος του προγράμματός τους, τους ζητάνε encore, αρνούνται, προς τιμήν τους, για να μην κλέψουν χρόνο απ' την εμφάνιση των υπολοίπων, όπως χαρακτηριστικά ανέφεραν.

 

Hoi Poi Farplane Wind:

Κώστας Γραμμάδας (Guitar / Vocals)
Θοδωρής Δοδούσης (Bass / Vocals)
Ανδρέας Αμπατζίδης (Guitar/Keyboard)

Άλεξ Γραικός (Percussions)

Setlist:

Intro/To Zanarhand

Cornelia

Touch Me I'm Sick

Shonen Fight Power

She Dominates

Dig Up Her Bones

Worthless Monkey/You Bailed

Thoughtful Presents

 

Στις  22.45 και μετά από τις απαραίτητες αλλαγές στην σκηνή βρίσκονται οι Beerocracy. Το πρόγραμμά τους κινείται σε rock/blues/funk ρυθμούς και περιλαμβάνει διασκευές, δοσμένες άψογα φωνητικά και παικτικά. Η φωνή της Γιώτας μας μαγεύει όλους και μας εκπλήσσουν  αρχικά, γιατί από την μια βλέπουμε στην σκηνή νέα παιδιά, που μετράνε λίγα χρόνια στον χώρο και από την άλλη αυτό που ακούμε είναι άκρως επαγγελματικό.  Η παρουσία τους κινείται στα αυστηρά πλαίσια του ημίωρου και αφού μας ευχαριστήσουν και ανταποδώσουμε και μεις με το θερμό μας χειροκρότημα, δίνουν την σκυτάλη στους πρωταγωνιστές της βραδιάς, τους GEMINI ACT

 

Beerocracy

Γιώτα Παπαχρυσού - Vocals
Κοσμάς Σπανίδης- Guitar
Γιάννης Γκίνης - Guitar
Κων/νος Χατζόπουλος - Bass
Αργύρης Θώμογλου - Drums

Setlist

The Dark

Unchain My Heart

I Ain't No Saint

Long Train Running

All That She Wants

Even Flow

Voodoo Child

Pain Lies On A Riverside

 

 

Και ήρθε επιτέλους, η ώρα που όλοι περιμέναμε.

Στις 23.30, στην σκηνή της Μαύρης Τρύπας, ανεβαίνουν οι GEMINI ACT. Η δίδυμη δύναμη της παλιάς καλής φουρνιάς, ενώνεται με την δύναμη του παρόντος. Ανανεωμένοι στην σύνθεσή τους, καθώς απ τους αρχικούς Gemini Act, έχουν μείνει στο σχήμα μόνο οι συνιδρυτές τους  (Γιώργος Χατζηανδρέου, Michael Griz).  

Ανάμεσα στον κόσμο βρίσκονται προσωπικοί τους φίλοι της ροκ σκηνής, μεταξύ αυτών και ο Anastasio Farini με τον Hercules Zoto.

Το πρόγραμμα τους, αποτελείται κατά πλειοψηφία από δικά τους κομμάτια τα οποία πρόκειται να κυκλοφορήσουν σε άλμπουμ μέχρι το τέλος της χρονιάς, σε συνθέσεις του Χατζηανδρέου και στίχους του Griz. Δυναμικές συνθέσεις, μας δείχνουν πως ξέρουν να ροκάρουν και μάλιστα άγρια. Στο τέλος του κάθε κομματιού ο κόσμος τους ανταποδίδει με το θερμό του χειροκρότημα. Πρόκειται για ένα καλά δεμένο σχήμα παρά το σύντομο χρονικό διάστημα που συμπορεύονται. Όλοι τους αγαπάνε αυτό που κάνουν και αυτή την αίσθηση περνάνε και σ εμάς.

Άψογα επικοινωνιακοί καθόλη την διάρκεια της βραδιάς.  Παρατηρόντας τον Michael Griz, έχω την αίσθηση πως στις φλέβες αυτού του ανθρώπου κυλάει καθαρό, ροκ αίμα. Δυναμική σκηνική παρουσία, έχει την στόφα του παλιού γνήσιου ροκά και δεν σταματάει στιγμή να παροτρύνει τον κόσμο να συμμετέχει. Η Έλενα Τιτίρλα, νεαρή στον χώρο της ροκ σκηνής, ξέρει να στηρίζει πολύ καλά αυτό που κάνει και η έκταση της φωνής της, απλά μαγεύει. Οι δυο τους δίνουν ένα εξαιρετικό δίδυμο, και μεταδίδουν το χαμόγελο και τον παλμό στο κοινό.

Συνθετικά ο Γιώργος Χατζηανδρέου, έχει δώσει τον καλύτερό του εαυτό και οι συμπαίκτες του, αποτελούν την καλύτερη επιλογή που θα μπορούσε να κάνει. Τα κομμμάτια τους είναι δυναμικά, ροκάρουν άγρια και έκπληξη αποτελεί το κομμάτι "Friends Forever", που το έγραψαν οι συνιδρυτές για την δυνατή φιλία που τους ενώνει τόσα χρόνια.

Στο όλο ηχητικό  αποτέλεσμα βοηθάει σαφώς και ο πολύ καλός ήχος του χώρου της Μαύρης Τρύπας αλλά και ο ηχολήπτης του σχήματος που αποτελεί το πέμπτο μόνιμο μέλος τους.

Η συνολική αίσθηση που δίνουν είναι πως λατρεύουν και στηρίζουν με όλη τους την ψυχή το σχήμα που λέγεται GEMINI ACT και πάνω απ όλα ξέρουν να σέβονται τον ακροατή τους.

Υπήρξε μια καταπληκτική βραδιά, ο κόσμος το καταδιασκέδασε κι έφυγε με τις καλύτερες εντυπώσεις.

Ευχαριστούμε GEMINI ACT, περιμένουμε την επόμενη εμφάνισή σας !!!!

 

 

 

Gemini Act :

Γιώργος Χατζηανδρέου - Bass
Michael Griz - Vocals

 Έλενα Τιτίρλα - Vocals
Θεόδωρος Σπυρίδης - El. Guitar
Ηλίας Μίσκας - drums
Στράτος Ρακιτζής - Keys
Γιάννης Μεβουλιώτης - Sound Engineer

Setlist :

Crimson Tide

Jail

Edge Of Thorns

The Dawning Of Gemini

Holy Diver

Rock On

Monster

Nemo

Friends Forever

Gutter Ballet

Illutions

We're Still Alive

Heaven And Hell

 

Για το Rock Overdose,

Μπουδούρη Κατερίνα

Φωτογραφίες

Ισίδωρος Καρδερίνης 

Comments