Ανταπόκριση: THE VINTAGE CARAVAN @ Pitcher ‘Rock’n’Roll Headquarter,Düsseldorf (18/3/2016)

Μουσικά διαμάντια με επιρροές δηλητηριωδών μανιταριών’

Θα μπορούσε κάποιος να χαρακτηρίσει τους  The Vintage Caravan.

 

Αλλά επειδή δεν είναι κάθε αυτού μουσικός όρος, αλλά ένας απλά προσωπικός χαρακτηρισμός, ας μιλήσουμε για την πιο ταλαντούχα hard rock μπάντα με άρωμα 60’ & 70’ που γνωρίσαμε ποτέ από τη χώρα με τις 600 πηγές θερμού ύδατος, την Ισλανδία.

Γνωρίζοντας ότι το live ξεκινά στις 20:00 περίπου 19:45 φτάνουμε και με το που πατάμε το πόδι μας μέσα αντικρίζουμε ένα κατάμεστο Pitcher με έντονη την μυρουδιά από χυμό κριθάρι να μας αρπάζει τις μύτες και σαν μην έφτανε αυτό τα ηχεία έπαιζαν Planet Of Zeus.

Δυο στοιχεία αρκετά δυνατά για να μας προϊδεάσουν τι θα συμβεί για τις επόμενες 2 ώρες.

 

Όντως 19:58 ακριβώς οι 3 ‘baby faces’ Ισλανδοί πατανε το μικρό πατάρι του Pitcher και το party ξεκινά!!

"Babylon" και ένα αόρατο νήμα μας ενώνει όλους και μας κουνάει πέρα δωθε και όλοι μα όλοι οι Γερμανοί να τραγουδαν τους στίχους!!

Ο νέος drummer με ‘ίσως’ το πιο αστείο μπλουζάκι που έχω δει ποτέ να δίνει το ρυθμό και παρέα με έναν μπασιστα κλεμμένο από metalcore μπάντα να μας γεμίζουν το στομάχι με χαμηλές νότες.

Στην αριστερά μας πλευρά ο Oscar να γουρλώνει μάτια, να λικνίζει γοφούς, να ξαναγουρλώνει μάτια και να δίνει μαθήματα καθαριστικών μελωδίων με την αίσθηση ότι παίζει σαν να είναι η τελευταία φορά.

Απλά αχόρταγος και να μην ξέρεις που να κοιτάξεις αυτόν ή τον ασταμάτητο μπασίστα!!

Αν και το μπλουζάκι του drummer σε κόλαγε ,χε ,χε …

 

 

Οι κομματάρες ακουστήκαν όλες: "Expand Your Mind", "Crazy Horses", "Last Day Of Light", ένα jam με ένα μικρό πέρασμα από QOTSA και φυσικά το "Midnight Meditation" (oπου από το βάθος ζητήθηκε ως "Midnight Masturbation" και ο Oscar απάντησε: ‘Υou sick people’ ). Μάλιστα, να αναφέρω ότι το κομμάτι παίχτηκε δύο φορές, μιας κι ο κόσμος δεν άφηνε να κατέβουν, παρά μόνο όταν οι Vintage δεν είχαν να παίξουν κάτι άλλο!!

 

Η ώρα έλεγε 21:55,οι ενισχυτές σίγασαν και τα ηχεία ξεκίνησαν πάλι να δίνουν stoner πόνο. Η κάνουλα με την altbier να μην έχει σταματημό και το after live party να δίνει συνεχεία από εκεί που τέλειωσαν οι The Vintage Caravan.

 

Επτά εβδομάδες στο δρόμο μας είπαν ότι βρισκοντουσαν οι πάντα χαμογελαστοί Ισλανδοί και τα live (ναι έγιναν δύο live λογω υπερβολικής ζήτησης) του Dusseldorf  ήταν τα τελευταία.

32 shows,13 χώρες

That's all folks! The Beautiful tour is over!

 

EΠΙΛΟΓΟΣ

Μπορεί ο χώρος να σου θυμίζει μια ταβέρνα στου Ψυρρή με κακή διαρρύθμιση, αλλά ευτυχώς δεν μας επηρέασε να περάσουμε καλά!

Το καλό επίσης είναι όταν οι Γερμανοί λένε 20:00-22:00 το εννοούν και το κάνουν!

Όταν δημιουργείς τέτοια μουσική στα 22 τότε τι άλλο θα ακούσουμε πιο μετά?

Απλά ανυπομονώ να τους ξανασυναντήσω!!

caravan 1 caravan 2 caravan 3

 

 

 

Comments