ΑΝΩΡΙΜΟΙ στο Rock Overdose: “Μπορεί να μην είμαστε σοβαροφανείς αλλά δεν σημαίνει ότι δεν είμαστε σοβαροί όταν πρέπει”

Mερικές φορές αναρωτιέσαι, αυτοί οι άνθρωποι μπορούν να κάτσουν σοβαροί; Μπορούν, αλλά όχι για πολύ! Στον Αργύρη και τον Γρηγόρη μιλάνε, μια μέρα μετά το live στο 8ball, ο Τραμπάκουλας, ο Νεκροπεθαμένος, ο Σατριγιάννης, ο Μπόκολης και ο Ταφοπλάκιουμ. Ο Κόμης Βαργκστάινερ.... έτρωγε. Η συνέντευξη δόθηκε, πού αλλού, σε φαγάδικο. Οι Ανώριμοι σε μια συνέντευξη για όλους και για όλα, μόνο στο Rock Overdose.

 

 

 

Rockoverdose.gr:  Καλησπέρα. Για πείτε μας για τους Ανώριμους. Πότε δημιουργήθηκαν, πώς και ποιά ήταν η αρχική ιδέα;

Ανώριμοι: Δεν υπήρχε αρχική ιδέα. Ήταν μια φυσική εξέλιξη της μα@@κίας που μας έδερνε. Βασικά δεν ήταν εξέλιξη, ήταν η μα@@κία που μας έδερνε. Το 1993 καλοκαίρι συγκεκριμένα.

Rockoverdose.gr: Και τώρα που έχετε καταφέρει να είστε η δεύτερη μεγαλύτερη μπάντα στην Ελλάδα μετά τους Iron Maiden...

Ανώριμοι: Μετά από ποιούς; (γέλια) Εγώ λέω καλύτερα πρώτος στο χωριό παρά δεύτεροι στην πόλη. Κοίτα ο στόχος είναι η παγκόσμια κυριαρχία. Πρώτα παγκόσμια περιοδεία στην Ελλάδα και μετά παγκόσμια κυριαρχία.

Rockoverdose.gr: Πείτε μας λίγα λόγια για τον επερχόμενο δίσκο των Ανώριμων. Πότε θα βγει, τι θα περιέχει και τι να περιμένουν οι οπαδοί;

Ανώριμοι: Για αρχή να περιμένουν να βγει. (γέλια) Αυτό είναι το μόνο σίγουρο. Πραγματικά. Αν όλα πάνε καλά στις αρχές του 2013. Τα κομμάτια έχουν γραφτεί και χρειάζεται μία επιλογή από τα ήδη υπάρχουσα για το ποια θα μπούνε στο δίσκο.
 

Rockoverdose.gr: Τίτλο έχουμε;

Ανώριμοι: Καλύτερα να μην σας πούμε γιατί μπορεί να μην ισχύει στο τέλος. Ο δίσκος δεν θα λέγεται 'Somewhere in Time'  πάντως. Επίσης δεν θα λέγεται 'Hail to England' επειδή δεν την πάμε καθόλου σαν χώρα. (γέλια)
 

Rockoverdose.gr: Η κόντρα σας εδώ Iron Maiden - Manowar πόσο είναι;

Ανώριμοι: 2 - 2. Απόλυτη ισορροπία.
 

Rockoverdose.gr: Πείτε μας μερικά λόγια για το κοινό της Θεσσαλονίκης.

Ανώριμοι: Γαμ@ει. Το καλύτερο. Έχουμε παίξει σε πολλά άλλα μέρη αλλά εδώ είμαστε σαν στο σπίτι μας. Χθες στο live είδα πολλές φάτσες που δεν τις είχα ξαναδεί που σημαίνει έχει καινούριο κόσμο.

Rockoverdose.gr: Τι θα λέγατε τώρα για το φαγητό της Θεσσαλονίκης;

Ανώριμοι: Είναι σα το κοινό της, δηλαδή σα στο σπίτι μας. Γενικά κάνουμε τουρνέ στα φαγάδικα της Θεσσαλονίκης.

Rockoverdose.gr: Πέρα από το ότι είστε μέλη του συγκροτήματος και ας έχετε ελληνικό στίχο, στα live κάποιος δεν μπορεί να διακρίνει όλους τους στίχους σας, εσείς πώς το βλέπετε αυτό;

Ανώριμοι: Πέρα από την πλάκα και τον χαβαλέ, προσπαθούμε πολύ. Κάποιοι από εμάς είναι επαγγελματίες στο αντικείμενο και το προσπαθούμε πολύ. Αυτό που κάνουμε το κάνουμε καλά και προσπαθούμε να είμαστε πάντα προβαρισμένοι. Μπορεί να μην είμαστε σοβαροφανείς αλλά δεν σημαίνει ότι δεν είμαστε σοβαροί όταν πρέπει. Μια μπάντα που δουλεύει σοβαρά αλλά έχει χαρακτήρα σατυρικό. Με τον καιρό πείσαμε τον κόσμο, ότι δεν κάνουμε κάτι παραπάνω από το να λέμε μα@@κίες. Πάντως είναι πολύ σπάνιο να έρθει κάποιος σε συναυλία μας και να φύγει με την άποψη ότι μουσικά είμαστε σκ@τά ή κάτι τέτοιο. Μας έχουν πει π.χ. δεν σας πήγαινα αλλά άλλαξα μετά την συναυλία γνώμη.
 

Rockoverdose.gr: Θέλω να μου πείτε τι τρώτε πριν την συναυλία, κατά την διάρκειά της και μετά.

Ανώριμοι: Εγώ προσωπικά δεν τρώω πριν το live γιατί μου πέφτει βαρύ. Τρέφομαι με την αγάπη του κόσμου.

Rockoverdose.gr: Θέλω να μου πείτε αν η πυροσβεστική και το ασθενοφόρο ήταν τυχαία χθες έξω από το ξενοδοχείο σας.

Ανώριμοι: Είπαν μια και θα καούμε απόψε ας σβήσουμε την φωτιά και ας τους πάμε στο νοσοκομείο. Πάντως χθες μπαίνουμε στο ξενοδοχείο και μας ρωτάνε αν είμαστε μουσικοί και πού παίζαμε, και τους είπαμε ότι ήρθαμε να παίξουμε εδώ, δεν πιστεύουμε να κοιμάται κανείς. (γέλια)

Rockoverdose.gr: Λίγα λόγια στο ελληνικό κοινό;

Ανώριμοι: Ευχαριστούμε για την στήριξη, ευχαριστούμε γενικά. Τσεκάρετε το site μας για νέα γιατί θα υπάρχουν αρκετά νέα γενικά, www.anorimoi.com και fan page στο Facebook.

Rockoverdose.gr: Και τώρα off the record...

Ανώριμοι: Τι θέλετε κύριε;

Rockoverdose.gr: Ας πούμε δύο λόγια και με τον νέο ντράμερ. Πες μας λίγα λόγια για την εμπειρία σου.

Ανώριμοι: Χθες ήταν το πρώτο live με τους Ανώριμους η οποία ήταν φοβερή εμπειρία.

Rockoverdose.gr: Πάντως εγώ σας παρακολουθώ από το 2003...

Ανώριμοι: ...καλά να πάθεις.

Rockoverdose.gr: ...με τις "17 Κατσαρίδες" ξεπεράσατε τον εαυτό σας. Όχι ότι τα υπόλοιπα δεν αξίζουν αλλά είμαι φαν των 17 κατσαρίδων.

Ανώριμοι: Κατάλαβα την πατήσαμε, όλοι αυτό αφηγούνται τώρα.

Rockoverdose.gr: Είναι κανείς παντρεμένος από εσάς;

Ανώριμοι: Ο Τραμπάκουλα μόνο. Εγώ το Σάββατο. Ήρθε η ώρα, τι να κάνουμε. Με απειλούσαν τα αδέρφια και ο μπαμπάς της οπότε...

Rockoverdose.gr: Ηλικιακά που βρίσκεστε;

Ανώριμοι: Στα 34 οι τρεις από εμάς και 27 με 28 οι υπόλοιποι. Για να καταλάβεις είμαστε όσοι ήμασταν στην αρχή και μετά έγινε προσθήκη και των υπόλοιπων ώστε να γίνει κανονική η μπάντα.

Rockoverdose.gr: Άλλα νέα για τα σχέδια σας;

Ανώριμοι: Συναυλίες και έξω. Γενικά όπου μπορούμε. Θα βοηθήσω και τους Sickening Horror σε ένα live σε λίγο καιρό, τους οποίους γουστάρω και σαν μουσική και σαν άτομα.

Rockoverdose.gr: Τα περισσότερα γκρουπ στο metal που ξεκινάνε είναι από Αθήνα;

Ανώριμοι: Όχι ιδιαίτερα. Ίσα- ίσα που στην Θεσσαλονίκη έχει πολύ πράγμα και μάλιστα πιστεύω και περισσότερο ποιοτικό σαν σύνολο επειδή δεν είναι τόσο μεγάλη πόλη όσο η Αθήνα. Δεν ξέρω γιατί αλλά ό, τι έχω ακούσει από εδώ μου κάνει τρομερή εντύπωση. Π.χ. αν παίξεις 10 φορές στο Eightball θα έχεις το κοινό σου, με άλλα λόγια θα σε έχουν γνωρίσει. Στην Αθήνα μπορεί να έχεις παίξει 50 φορές και να έχεις άλλα τέσσερα άτομα ας πούμε.

Rockoverdose.gr: Παίξατε εντυπωσιακά θυμάμαι και σε ένα άλλο φεστιβάλ το οποίο δεν πήγε πολύ καλά, πρόπερσι αν θυμάμαι καλά, στη Καστοριά.

Ανώριμοι: Το θυμόμαστε. Δεν πήγε πολύ καλά λόγο προσέλευσης κόσμου ίσως. Από την άλλη ήταν κρίμα γιατί είχε πραγματικά φοβερό εξοπλισμό και φοβερό ήχο. Το μέρος απίστευτο άλλα ίσως να φταίει και το ελληνικό κοινό λίγο. Εμείς παίζαμε Τετάρτη. Μπορεί να ήταν και θέμα promotion.
 

Rockoverdose.gr: Ποιές μπάντες αρέσουν στους Ανώριμους;

Ανώριμοι: Οι Five Finger Death Punch  βγάλαν δισκάρα. Αλλά αυτό που έχω να πω και εγώ είναι ότι και δικές μας μπάντες αξίζουν διότι με την βοήθεια της τεχνολογίας πλέον κάποιος μπορεί να γράψει κάτι πολύ αξιόλογο, ασχέτως αν μπορεί να το υποστηρίξει στο live. Έχω ακούσει τελευταία πολύ εμπνευσμένο υλικό από αρκετές ελληνικές μπάντες.

Rockoverdose.gr: Αυτό που λες ισχύει όντως. Αν και υπήρχαν και παλαιότερα καλές μπάντες απλά η τεχνολογία όπως είπες έχει βοηθήσει πολύ.

Ανώριμοι: Η μέση ελληνική μπάντα που υπάρχει τώρα δεν έχει καμιά σχέση όσον αφορά την ποιότητα με τότε.

Rockoverdose.gr: Σίγουρα πάντως δεν έχει να κάνει με το είδος. Άμα κάποιος έχει μια ξεχωριστή ιδέα θα κάνει τη διαφορά.

Ανώριμοι: Πιστεύω παίζει ρόλο γιατί αν καταπιάνεσαι με ένα είδος που έχουν βγεί άπειροι δίσκοι και εσύ θες να κάνεις κάτι, απλά ίσως καταφέρεις να ακούγεται κάτι ευχάριστα, τίποτα άλλο. Δεύτερον, κάποτε οι ελληνικές μπάντες είχαν θέμα προφοράς συγκλονιστικό, ίσως και ακόμα. Απλά κάποιες μπάντες όπως οι Rotting Christ, που μπορεί και αυτοί να έχουν ένα μικρό θέμα, γράφουν τόσο συγκλονιστικά κομμάτια ακόμα και τώρα, που δεν σε ενδιαφέρει η προφορά. Αυτό γίνεται και με τους Bathory ας πούμε αλλά αν υπάρχει πολύ καλό υλικό σε κάνει να αφήνεις απ' έξω άλλα πράγματα.

Rockoverdose.gr: Για τους Rotting Christ ό, τι και να πούμε βγάζουν δισκάρες.

Ανώριμοι: Είχαμε την τύχη να παίξουμε μαζί τους πέρσι στην Κρήτη στο Chania Rock Fest.

Rockoverdose.gr: Το ίδιο και με τους Septic Flesh, μέσα στη θύελλα του metal συνεχίζουν και βγάζουν δισκάρες.

Ανώριμοι: Μεγάλη μπάντα και οι Septic Flesh, οι οποίοι έκαναν την κοιλιά τους, ήταν να βγάλουν και αυτοί κάτι κακό που ήταν ψιλο-αμερικανίλα, τους Devilworks, το οποίο δεν έχει να κάνει με τους Septic Flesh. Πιστεύω πλέον η μουσική τους απευθύνεται σε πιο ευρύ κοινό.

Rockoverdose.gr: Έχετε θέσει ταβάνι σαν Ανώριμοι;

Ανώριμοι: Ναι. Όσο μπορούμε να φάμε τρώμε εμείς. (γέλια) Με ελληνικό στίχο δεν πας έξω οπότε... Δεν θέτουμε κάποιο ταβάνι και συνεχίζουμε.

Rockoverdose.gr: Κάτι άλλο τώρα, αρχαίος Έλληνας στρατηγός με προτίμηση στις ώριμες κυρίες...

Ανώριμοι: ...Μιλφιάδης.(γέλια)
 

Rockoverdose.gr: Αγαπημένο τραγούδι των Ανώριμων;

Ανώριμοι: Το 'Σκάσε Ηλίθια'. Αυτό το κομμάτι το 'χει γράψει ο Μήτσος και το σόλο ο Γιάννης. Ακούγοντάς το σκεφτήκαμε ότι αυτό το κομμάτι έχει πολύ χώρο να γραφτεί κάτι. Το ενορχηστρώσαμε και πλέον δεν βαριόμαστε να το παίζουμε.

Rockoverdose.gr: Θα μου επιτρέψετε να κάνω μια κριτική λίγο αυστηρή, σαν οπαδός σας χρόνια τώρα. Θεωρώ ότι μουσικά έχετε προχωρήσει πάρα πολύ, απλά στο στιχουργικό μέρος μπορείτε να το κάνετε ακόμα πιο αστείο.

Ανώριμοι: Παίξαμε χθες ένα καινούριο κομμάτι το οποίο λέγεται 'Πόσο μεγάλο είναι το πέος μου και γαμ@ει μαύρες τρύπες στο διάστημα'. Δεν φταίω εγώ αν δεν γελάσεις με αυτό. Από την άλλη δεν μπορείς να το βιάσεις να γίνει αστείο.

Rockoverdose.gr: Τα παλιά σας άλμπουμ σε τι μορφή μπορεί να τα βρει κανείς;

Ανώριμοι: Σε hard copy υπάρχει μόνο το 'Kings of Feta', '17 Κατσαρίδες' και το 'Καλά να Πάθεις'.

Rockoverdose.gr: Τρία άλμπουμ έχετε έτσι;

Ανώριμοι: Ναι. Τρία επίσημα. Τα προηγούμενα είναι διαθέσιμα να τα κατεβάσει κάποιος και από το site. Γενικά είμαστε από τους πολύ πρώτους που ανεβάζαμε τραγούδια μέσα από το site μας.
 

Rockoverdose.gr: Το θεωρώ πολύ καλό και για εσάς αλλά και για το κόσμο μια τέτοια κίνηση.

Ανώριμοι: Αυτό έπαιξε και πολύ σημαντικό ρόλο. Όταν κάναμε το πρώτο μας live στο Rodeo εμείς πήγαμε να κάνουμε χαβαλέ με καμιά 20αριά άτομα από κάτω αλλά το μαγαζί ήταν γεμάτο με περίπου 150 άτομα. Για πρώτη εμφάνιση λέγαμε μαλ@κα τι έγινε; Πάντως από '99 και μετά αυτός ο τρόπος έκανε τρελό promotion από το να βγάζαμε demo ή οποιαδήποτε άλλη κίνηση. Ακόμα και αυτός ο τρόπος έχει την μαγεία του. Έχει τα καλά του το ιντερνέτ, έχει και τα κακά του.

Rockoverdose.gr: Πηγαίνετε σε συναυλίες;

Ανώριμοι: Ήταν μια περίοδο που πήγαινα σε underground συναυλίες αλλά δεν λέει. Από ΄98 δεν έχω χάσει συναυλίες. Αλλά τον τελευταίο καιρό και τα οικονομικά είναι έτσι που δεν μπορούμε. Είδα φέτος Peppers, Marduk - Immolation βέβαια. Όταν το εισιτήριο είναι 35e αισθάνεσαι ότι κάποιος σου πιάνει τον κ@λο άσχημα.
 

Rockoverdose.gr: Σωστά. Βλέπεις και Rotting Christ να το έχουν ακόμα στα 10e.

Ανώριμοι: Οι Rotting Christ είναι σε πολλά άτομα-θεοί. Διαλέγουνε πάντα ελληνικές παραγωγές τουλάχιστον στους δύο τελευταίους δίσκους. Ο τύπος πήγε έξω, είδε πώς κάνουν δίσκους κα γύρισε αφού είδε την τεχνογνωσία και είναι κομπλέ.

Rockoverdose.gr: Όσον αφορά το εξωτερικό, έχετε πάει σε κανένα μεγάλο φεστιβάλ έξω;

Ανώριμοι: Για να δω, όχι. Δεν έχει τύχει, αλλά το ψήνω άσχημα. Δεν μιλάω για Wacken, προσωπικά θα προτιμούσα κάτι πιο brutal γιατί ακούω γενικά πιο ακραία.

Rockoverdose.gr: Πάντως κατά την άποψή μου είστε μακράν η πιο δεμένη μπάντα που έχω δει.

Ανώριμοι: Εμένα μου αρέσει πάρα πολύ που το ακούω αυτό. Ο λόγος είναι ότι προσπαθούμε πάρα πολύ γι' αυτό. Δεν μου αρέσει όταν μου λένε 'μεγάλε έγραψες και γ@μώ τα τραγούδια'. Αυτό απλά θέλει έμπνευση και να σου κάτσει. Από εκεί και πέρα πρέπει να το ηχογραφήσεις. Εμείς είμαστε και λίγο κομπλεξικοί με το θέμα δεν θα κάτσω να κουρδίσω τον άλλον. Με λίγα λόγια δεν κάνουμε πράγματα μισά και με την βοήθεια από το στούντιο. Εμείς θέλουμε να έρθουμε εδώ και είναι όλα οκ. Παίζουμε 6 χρόνια με μετρονόμο, οπότε έχουμε το κλικ στα αφτιά μας. Αυτό απαιτεί πρόβες, θέλει χρόνια. Ένα άλλο είναι ότι δεν ζούμε από αυτό, αλλά επενδύουμε σε αυτό.
 

 

Απομαγνητοφώνηση: Γιώργος Μπιτζίνης

Φωτογραφίες: Αναστασία Βερτεούρη (https://www.facebook.com/tesoulinphotography , http://amphicyrtous.wordpress.com )

Comments