Απαγορεύονται τα σακίδια στον χώρο του Wacken Open Air 2016

Οι διοργανωτές του Wacken Open Air Festival σχεδιάζουν τα μέτρα ασφαλείας που θα λάβουν στη φετινή έκδοση του festival εξαιτίας των μαζικών τρομοκρατικών επιθέσεων στην Ευρώπη.

 

Σύμφωνα με το Bilboard.com, 85.000 άνθρωποι αναμένεται να παραβρεθούν στο Wacken Open Air 2016, το οποίο γίνεται στο Wacken, ένα χωριό περίπου 50 μίλια μακριά από το Αμβούργο και διοργανώνεται κάθε καλοκαίρι από το 1990.

 

«Ανανεώνουμε τα μέτρα ασφαλείας συνεχώς, λαμβάνοντας υπόψη πράγματα όπως ο κακός καιρός αλλά και τα μέτρα ασφαλείας που υπάρχουν πλέον σε όλη τη Γερμανία, και επειδή το προσωπικό μας ξέρει πως ακριβώς να κινηθεί θα είμαστε σωστά προετοιμασμένοι.», λέει ο διοργανωτής Thomas Jensen. «Με βάση τα τελευταία γεγονότα αποφασίσαμε πως τα σακίδια πλάτης και όλοι οι σάκοι θα απαγορεύονται μέσα στον χώρο του festival.»

 

Μετά τα τελευταία σοβαρά κρούσματα επιθέσεων που έχουν γίνει στη Γερμανία, ο Jensen είπε στο Deutsche Welle σχετικά με τα μέτρα ασφαλείας που θα ληφθούν φέτος στο Wacken: «Η ασφάλεια είναι πάντα κάτι σαν στοίχημα για εμάς. Μετά την επίθεση στο Παρίσι στον συναυλιακό χώρο Bataclan, αναλύσαμε το σενάριο με την αστυνομία και λάβαμε μερικές καλές ιδέες. Η αστυνομία μας είπε τι ακριβώς πρέπει να προσέξουμε, έχουν μεγαλύτερη εμπειρία και καλύτερη εκπαίδευση γι αυτά τα θέματα.»

 

Σχετικά με την απόφαση να απαγορευτεί κάθε είδος σάκου ο Jensen εξήγησε: «Ο κύριος λόγος είναι για να αποφύγουμε το ψάξιμο των θεατών στην είσοδο. Το να ψάξουμε όλα τα σακίδια θα μας πάρει πάρα πολύ χρόνο.»

 

 

Comments