Απονομή μεταλλίου στον Λευκό Οίκο από τον Trump υπό τους ήχους των METALLICA


Το "Enter Sandman" των Metallica έπαιξε τη Δευτέρα 16 Σεπτεμβρίου από τα μεγάφωνα του Λευκού Οίκου, καθώς ο Mariano Rivera εισήλθε στην τελετή όπου ο Πρόεδρος Donald Trump του απένειμε το Προεδρικό Μετάλλιο της Ελευθερίας, την ανώτατη τιμή που προβλέπεται για πολίτη.

 

Η μεγάλη επιτυχία των Metallica -την οποία ο παίκτης των Yankees χρησιμοποιούσε σε όλη τη σταδιοδρομία του στο baseball ως μουσική όταν έμπαινε στον αγωνιστικό χώρο για να “τελειώσει” παιχνίδια- έπαιξε για περισσότερο από ένα λεπτό, καθώς ο Rivera και ο Trump ανέβηκαν στη σκηνή.

 

Αφού σύστησε τον Rivera ως «Sandman», ο Trump στη συνέχεια έπλεξε το εγκώμιο του θρυλικού closer των Yankees.

 

Πάντως, πριν από μερικά χρόνια ο Rivera παραδέχτηκε ότι δεν άκουγε τη μουσική των Metallica.

"Δεν είπα ποτέ ότι δεν μου άρεσε, απλά αλλά δε με ένοιαζε ποιο τραγούδι θα έπαιζε", είχε δηλώσει ο Rivera. "Δεν επέλεξα εγώ το τραγούδι, δε δίνω προσοχή στη μουσική, όταν βγαίνω εκεί έξω, πηγαίνω να κάνω μια δουλειά."

 

Οι Yankees έσπευσαν να χρησιμοποιήσουν το "Enter Sandman" για τις εισόδους του Rivera επειδή προσπαθούσαν να αντιγράψουν τους Padres και τη χρήση του "Hells Bells" των AC/DC για τον Trevor Hoffman. Αρχικά προσπάθησαν με τα “Welcome To The Jungle” και "Paradise City" από τους Guns N 'Roses, αλλά δεν ήταν ικανοποιημένοι με την αντίδραση του πλήθους. Στη συνέχεια ένα μέλος της ομάδας παραγωγής του πίνακα αποτελεσμάτων έφερε μερικά CD και πρότεινε το "Enter Sandman".

 

Να σημειωθεί ότι τόσο ο Lars Ulrich όσο και ο Kirk Hammett έχουν εκφράσει την αντίθεσή τους στον Trump, πράγμα εξαιρετικά ασυνήθιστο για μια μπάντα των οποίων τα μέλη δε μιλούν σχεδόν ποτέ για την πολιτική.


 

Comments