Αυτό είναι το καλύτερο εξώφυλλο δίσκου των IRON MAIDEN σύμφωνα με την ΔΙΚΗ ΣΑΣ ψήφο!

Μετά από 10 ημέρες ψηφοφορίας, ακόμη ένα μεγάλο poll του Rock Overdose έφτασε στο τέλος του! Σύμφωνα με την δική σας ψήφο καθορίστηκε το αποτέλεσμα στην ερώτηση “Ποιο είναι το καλύτερο εξώφυλλο studio δίσκου των Iron Maiden;”

 

Το αποτέλεσμα της ψηφοφορίας μπορούμε να πούμε ότι διαμορφώθηκε σαν… ποδοσφαιρικό πρωτάθλημα. Υπάρχουν οι 3-4 ομάδες (δίσκοι) όπου στο τέλος υποβιβάζονται λόγω της χαμηλής συγκομιδής βαθμών, η πλειοψηφία των ομάδων που καταλαμβάνει τις μεσαίες θέσεις της βαθμολογίας, και τα μεγάλα φαβορί που κάνουν πρωταθλητισμό και στέφονται πρωταθλητές. Η διαφορά στις ψήφους ανάμεσα στις τρεις αυτές κατηγορίες 9που διαμορφώθηκαν με βάση την ΔΙΚΗ ΣΑΣ ψήφο) είναι αισθητά ορατή, καθώς ο τελευταίος της κάθε κατηγορίας έχει διπλάσιο αριθμό ψήφων από τον ακριβώς προηγούμενο (πλην της τελευταίας ομάδας που δεν έχει κάποιον να ξεπεράσει). Δείτε παρακάτω πως διαμορφώθηκαν τα αποτελέσματα:

 

Στις τελευταίες θέσεις βρίσκονται τα Final Frontier, No Prayer For The Dying, Iron Maiden και Virtual XI, τα οποία δεν κατάφεραν να κερδίσουν το ενδιαφέρον και την αγάπη του κόσμου, παίρνοντας από 10 μέχρι 15 ψήφους το κάθε ένα. Ακολουθούν τα Dance Of Death, X Factor και The Book Of Souls με μέσο όρο 20 ψήφους, ενώ το Piece Of Mind και Matter Of Life And Death απέσπασαν 27 και 40 ψήφους αντίστοιχα. Και κάπου εκεί άρχισε να χάνεται η μπάλα.

 

Κι αυτό γιατί τα εναπομείναντα εξώφυλλα φαίνεται πως ανταποκρίνονται καλύτερα στις απαιτήσεις του κόσμου, αφήνοντας ένα αγεφύρωτο χάσμα με τα προαναφερθέντα. Τελευταίο στην λίστα με τα καλύτερα εξώφυλλα βρίσκεται το Brave New World, με 82 ψήφους, διπλάσιες δηλαδή όσων απέσπασε το προηγούμενο του, A Matter Of Life And Death. Ακολουθούν τα Fear Of The Dark με 87 και η μεγάλη έκπληξη που δεν βρίσκεται εντός των κορυφαίων (ακόμη και στην κορυφή), Number Of The Beast με 88 ψήφους. Η συνέχεια περιλαμβάνει το Seventh Son Of A Seventh Son με 92 ψήφους, και μετά ξαναχάνεται η μπάλα, καθώς μπαίνουμε στην κορυφαία τριάδα.

 

Εκεί βρίσκονται τρία εξώφυλλα που ξεχώρισαν από την αρχή. Τρίτο βρίσκεται το εξώφυλλο του δίσκου Killers, το οποίο απέσπασε 180 ψήφους, αριθμό διπλάσιο (και πάλι) από τον προηγούμενο ανταγωνιστή του! Το παιχνίδι κρίθηκε στις λεπτομέρειες, με τους τελευταίους διαγωνιζόμενους, Somewhere In Time και Powerslave να πηγαίνουν χέρι χέρι μέχρι την τελευταία ημέρα. Η ψαλίδα άνοιξε οριακά το τελευταίο διάστημα και έτσι, με 274 ψήφους έναντι 213, το Powerslave θριάμβευσε και κατέλαβε την πρώτη θέση στο poll μας!

 

 

Πολλοί διαμαρτυρηθήκατε λόγω της μη ύπαρξης των live δίσκων της μπάντας (κυρίως του Live After Death) αλλά το poll που διενεργήθηκε αφορούσε μόνο τους studio δίσκους των Iron Maiden και όχι τα live albums. Γιατί; Θα το δείτε σε λίγο καιρό…

And in our last hours we are slaves to the power of Death!

Keep Rocking! m/

 

Για το Rock Overdose,

Θανάσης Πάσπας

Comments