Αυτό το Σάββατο οι θρυλικοί PANX ROMANA & “ΑΔΕΛΦΙΑ” παίζουν αυτούσιο το σετ της πρώτης τους εμφάνισης στο Κύτταρο το 1982 & παρουσιάζουν το νέο τους δίσκο!

ΣΑΒΒΑΤΟ 21 ΙΑΝΟΥΑΡΙΟΥ

 

PANX ROMANA & αδέλφια   LIVE !!!!

Οι Μαύρες Ανεμώνες ανθίζουν στη γη του χειμώνα

Οι Panx Romana μαζί με αδέλφια και τον Xenofon Razi

επιστρέφουν στο Κύτταρο στις 21/1/2017.

Θα παρουσιάσουν όχι μόνο την νέα τους δουλειά “Pax Americana”,

αλλά και αυτούσιο το σετ των τραγουδιών

της πρώτης τους εμφάνισης στο Κύτταρο 35 χρόνια πριν!!!!!!!!!!!!!

 

 

Το ημερολόγιο τότε έγραφε 22/11/1982. Τι κι αν είχαν πατήσει το σανίδι του Κυττάρου όλες οι μεγάλες μπάντες της εποχής με την τεχνική αρτιότητα που τους χαρακτήριζε. Η συμμορία των Panx με περισσό θράσος κατέλαβε το Κύτταρο. Σύσσωμη η τότε πανκ ροκ κοινότητα στήριξε με την παρουσία της μια μπάντα μόλις λίγων μηνών, με λιγοστά και άγνωστα τραγούδια.

Ήταν η εποχή που το πανκ ροκ στέκι της Πλάκας, η “Αρετούσα” του Frank και του Ζαννή, είχε κλείσει από τις δυνάμεις καταστολής υπό τον Αρκουδέα και ψάχναμε νέες τρύπες προκειμένου να επωάσουμε την κοινή συνείδηση μας.

Η εμφάνιση των Panx συνοδεύτηκε από μεγάλες ζημιές στο χώρο. Πώς να βάλεις ταύρο σε υαλοπωλείο και πάνκιδες σε χώρο που σπάει τόσο εύκολα;;

 

Πριν καταλαγιάσει στ αυτιά μας το βουητό από το Immigraniada Festival τον περασμένο Σεπτέμβρη στο θέατρο Ρεματιάς, οιPanx  οπλίζουν ξανά και σημαδεύουν τον φόβο και την μαυροψυχιά και τολμούν να ξεφύγουν από τα αυστηρά μουσικά πλαίσια μιας συναυλίας.

Με τραγούδια, προβολές και παράλληλα δρώμενα υμνούν την ανθρωπιά

με αλληλέγγυα αντισώματα αντίστασης στον χειμώνα. Με την πολύτιμη η βοήθεια του αδελφού “Art Asylum” Πάνου Σκορδά και αδελφών μουσικών, καίνε τους φόβους και κάνουν σινιάλο για να βαφτεί Ινδιάνικο το χωριό.

Για να μη νικήσουν ξανά οι φόβοι και οι ξεροκέφαλες Μαύρες Ανεμώνες

να ανθίζουν ελεύθερες όπως πάντα στη γη του χειμώνα . . . . . . . . . .

 

 

 

“Σήμανε λοιπόν ξανά συναγερμό, Rock’n’Roll βοήθειες στο κράτος το κλειστό

Ράδιο κατάληψη για λεύτερα παιδιά, είναι ένα άσυλο, ταξίδια μουσικά

Λειώνουν οι χιονάνθρωποι, ο Birdy πάντα ζει,

ένα νέο σύστημα ολόκληρη τη γη

Φτιαγμένο από Ζορμπάδες δεν ήταν όλοι πανκ, κλόουν σιωπηλοί που το κάνουνε σωστά”

Panx 35 Άνω

 

 

Παρών στη γιορτή και ο Xenofon Razis που ξεκίνησε το μουσικό του ταξίδι στην underground σκηνή το 2011 μέσα από τις αθηναϊκές pubs τις οποίες αγαπά και στηρίζει.

Πάντα με σκοπό την διάδοση της μουσικής του συνεχίζει την πορεία του μακριά από κάθε είδους hype και κατά τόπους μουσική μόδα με όπλο την στιχουργική θεματολογία των κομματιών του που έχει να κάνει με τον αντιρατσισμό και την μαχόμενη εργατική τάξη, χωρίς βεβαίως να λείπουν αρκετές ιστορίες βιωματικού χαρακτήρα βαδίζοντας μουσικά σε ακουστικά StreetFolk και Punk-Rock μονοπάτια αρωματισμένα με άφθονη μπύρα και ιρλανδέζικο ουίσκι!

Τρία άλμπουμ, δύο περιοδείες σε κεντρική Ευρώπη όπου η μία από αυτές έγινε αποκλειστικά με τραίνα ως μέσω μεταφοράς, τρεις σόλο περιοδείες και δύο περιοδείες με φουλ μπάντα σε όλη την Ελλάδα, συμμετοχές σε φεστιβάλ όπως το Groezrock Acoustic Punk Meeting  στο Βέλγιο, το New Long Fest στη Νέα Μάκρη και το Los Almyros  Festival στον Αλμυρό, αμέτρητα live σε pubs, μπαράκια, τοπικές σκηνές και αυτοοργανωμένους κοινωνικούς χώρους της Αθήνας και της ελληνικής επαρχίας είναι αρκετά για να καταλάβει κάποιος πόσο ενεργός είναι ο ίσως μοναδικός αγγλόφωνος σόλο

Punk-Rock singer / songwriter της underground ελληνικής σκηνής με δισκογραφία!

Στις 21/1 θα βρεθεί στη σκηνή του Κυττάρου δημιουργώντας μία Pub ατμόσφαιρα με δυνατά sing-alongs παίζοντας live κομμάτια απο το ΕΡ 'Αthens City Prison' , το πρώτο του  άλμπουμ 'Minimum Wage Adventures' και φυσικά κομμάτια απτό νέο άλμπουμ του με τίτλο 'All Grey' το οποίο κυκλοφορεί ήδη στο διαδίκτυο.

 

ΠΟΡΤΕΣ: 21.30

ΕΙΣΙΤΗΡΙΟ: 6€ !!

 

FB EVENT: https://www.facebook.com/events/1196166343801916/

Comments