Αφιέρωμα στους BULLET FOR MY VALENTINE!

Οι Bullet For My Valentine είναι πλέον ένα από τα μεγαλύτερα και γνωστότερα metalcore συγκροτήματα που μας εκπλήσσουν καθημερινά με τα τραγούδια τους. Πρόκειται για ένα συγκρότημα που δεν παύει να ικανοποιεί το κοινό του ακόμα και στις δύσκολες περιόδους του. Μετά τον νέο τους δίσκο δεν ξέρουμε τι άλλο να περιμένουμε από αυτούς! Ανανεώνοντας συνεχώς τον ήχο τους θέτουν τον πήχη πιο ψηλά! Αλλά ας πάρουμε τα πράγματα με την σειρά...

 

Το 1998 δημιουργήθηκαν ως «Jeff Killed John» με μια λίγο πιο grunge μορφή με επιρροές από Metallica και Nirvana. Οι Matthew Tuck, Michael “Padge” Paget, Nick Crandle και Michael “Moose” Thomas είναι οι ιδρυτές αυτού. Λόγω οικονομικών δυσκολιών οδηγήθηκαν στην αλλαγή του ονόματος τους αλλά και του μουσικού τους είδους. Είχαν ηχογραφήσει έξι κομμάτια τα οποία δεν κυκλοφόρησαν ποτέ αλλά τα χρησιμοποίησαν στην πορεία σε αλλά τραγούδια τους ως Bullet For My Valentine.

 

 

Μετά από κάποιο καιρό και κάποια πορεία προσαρμογής κυκλοφορήσαν το 2005 στο Ηνωμένο Βασίλειο και το 2006 στην Αμερική, το πρώτο του άλμπουμ “The Poison”. Τα singles αυτού του άλμπουμ που κυκλοφόρησαν ήταν τα: "Four Words To Choke Upon", "All These Things I Hate (Revolve Around Me)", "Tears Don't Fall" και "Suffocating Under Words Of Sorrow (What Can I Do)".

 

 

Μετά από κάποιες εμφανίσεις και συναυλίες τους κυκλοφορήσαν τον δεύτερο άλμπουμ τους “Scream Aim Fire”. Τα singles του Scream Aim Fire ήταν τα: "Scream Aim Fire", "Waking The Demon" και "Hearts Burst Into Fire". Την αμέσως επόμενη χρονιά έβγαλαν και το τρίτο τους άλμπουμ "Fever" με πρώτα singles τα: "Your Betrayal" και "The last Fight". Το συγκρότημα έχει αρχίσει να γίνετε γνωστό και έχει πουλήσει γύρω στα δύο εκατομμύρια albums σε όλο τον κόσμο!

 

 

Το επόμενο άλμπουμ “Temper Temper” κυκλοφόρησε το 2013 με κύριο single το temper temper. Έχουν πια φτάσει σε ένα αρκετά υψηλό επίπεδο και έχουν παρευρεθεί σε μια σκηνή, σε μεγάλα φεστιβάλ, με μεγάλα μουσικά είδωλα όπως, Metallica, Guns Ν' Roses, Lacuna Coil, Killswitch Engage, Slayer, Marilyn Manson, Asking Alexandria, Megadeth, Anthrax!

 

 

Στις 9 Φεβρουαρίου 2015, ανακοινώθηκε η αποχώρηση του μπασίστα Jason James, προσθέτοντας ότι θα ανακοινώσουν ένα αντικαταστάτη όταν βρεθεί κατάλληλος. Μετά από κάποιο καιρό το συγκρότημα αποκάλυψε επίσης το πέμπτο άλμπουμ τους με τον τίτλο “Venom” και ο νέος τους μπασίστας θα ήταν ο Jamie Mathias. Το πέμπτο τους άλμπουμ “Venom”, όπως ανέφερε ο Tuck, θα είναι ακόμα “βαρύτερο”. Εν τέλη, κυκλοφόρησε το καλοκαίρι του 2015 με κύρια single τα "Raising Hell," και "No Way Out".

 

 

Το 2017, οι Bullet for My Valentine ανακοίνωσαν την αποχώρηση του ντράμερ τους, Michael Thomas και την αντικατάσταση του από τον Jason Bowld, τον ντράμερ τους έως και σήμερα.

 

 

Το έκτο άλμπουμ τους, μέχρι στιγμής, “Gravity” κυκλοφόρησε το καλοκαίρι του 2018 με κύριο single το "Over It", κομμάτι που έχει γίνει πασίγνωστο.
Γενικότερα, οι κριτικοί χαρακτηρίζουν τη μουσική τους σαν metalcore αλλά οι ίδιοι υποστηρίζουν πως είναι hard rock με επιρροές από τη μεταλ. Συγκροτήματα, είδωλα γι αυτούς, που έχουν εμπνευστεί είναι οι Metallica, οι Annihilator, οι Pantera, οι Machine Head, οι Iron Maiden, οι Testament, οι Stuck Mojo, οι Slayer, οι Judas Priest και οι Megadeth.

 

Τα τωρινά μέλη του συγκροτήματος είναι ο Matthew Tuck στην κιθάρα, τα βασικά φωνητικά και γενικότερα ο συνθέτης, ο Michael Paget στη δεύτερη κιθάρα και τα υποστηρικτικά φωνητικά, ο Jamie Mathias στο μπάσο και στα φωνητικά και ο Jason Bowld στα ντραμς.

 

Η επικείμενη εμφάνιση των Bullet For My Valentine στις 5 Απριλίου στην χωρά μας έχει δημιουργήσει χαμό. Αναμένετε ένα εκρηκτικό show, γεμάτο πάθος, με πολλές από τις επιτυχίες τους, που θα γράψει ιστορία! Σας περιμένουμε όλους σε μια βραδιά που θα σας μείνει αξέχαστη!

 

Πληροφορίες για τη συναυλία της Αθήνας : https://www.facebook.com/events/2030086387070155/

Πληροφορίες για τη συναυλία της Θεσσαλονίκης: https://www.facebook.com/events/2233717640219747/

 

Η εικόνα ίσως περιέχει: 4 άτομα

 

 

 

Για το Rock overdose,

Γιάννης Λιβανός

Comments