Αφιέρωμα στους DROPKICK MURPHYS!

Οι Dropkick Murphys είναι αμερικανικό celtic punk συγκρότημα που δημιουργήθηκε το 1996 στη Μασαχουσέτη και φέτος κλείνουν 20 χρόνια ζωής ως συγκρότημα. Η επερχόμενη παρουσία τους στη Ελλάδα πρόκειται να μας ξεσηκώσει όλους!
Εμπνεύστηκαν το όνομα τους από το κέντρο αποτοξίνωσης απ’ το αλκοόλ,  Dr. John “Dropkick” Murphy’s βοηθώντας τους να ξεκινήσουν δυναμικά την καριέρα τους στον χώρο της δημοσιότητας και των δισκογραφιών, ξεκινώντας με το πρώτο τους live έπειτα από ένα φιλικό στοίχημα. Οι Dropkick Murphys αποτελούνται από τους Mike McColgan στα φωνητικά, Ken Casey στα φωνητικά και στο μπάσο, Rick Barton στην κιθάρα και Jeff Erna στα ντραμς.

 

 

Στις αρχές της καριέρας τους και με την κυκλοφορία του πρώτου τους δίσκου «Do or Die», το 1998, το κέλτικο στοιχείο στην μουσική τους ήταν σχεδόν ανύπαρκτο, φέρνοντας στην επιφάνεια μια πιο punk διάθεση!

 


Στη συνέχεια, μετά την αποχώρηση του McColgan και την αντικατάσταση του από τον Al Barr, το 1999, κυκλοφόρησε ο νέος τους δίσκος «The Gang's All Here» με ένα πιο hardcore - street punk χαρακτήρα και με μια πιο Irish νότα.

 


Μετά από πολλαπλές αλλαγές σε μέλη και προσθήκη νέων μουσικών, παραδοσιακών οργάνων, το 2001 κυκλοφορεί ο τρίτος τους δίσκος «Sing Loud, Sing Proud!» με το κέλτικο στοιχείο να βγαίνει όλο και περισσότερο στην επιφάνεια, το οποίο γίνετε όλο και περισσότερο αρεστό από το πλήθος.

 


Δύο χρόνια μετά, το 2003, και έπειτα από κάποιες ακόμα αλλαγές στα μέλη τους, οι κυκλοφορούν τον τέταρτό τους δίσκο «Blackout» ο οποίος καταλήγει η επιτομή όλων των μουσικών επιρροών της μπάντας.

 


Έχοντας φτάσει πλέον ψηλά σε δημοτικότητα, το 2005 κυκλοφορούν τον πέμπτο τους δίσκο «The Warrior's Code», ο οποίος περιέχει και ένα από τα πιο περιζήτητα τους κομμάτια το «I’m Shipping Up To Boston» και το οποίο έγινε γνωστό μέσα από την ταινία του Martin Scorsese, «The Departed».

 


Στην πορεία, ιδρύουν τη δική τους δισκογραφική, “Born & Bred Records”, μέσω της οποίας θα κυκλοφορήσουν όλους τους επόμενους τους δίσκους. Το 2007 βγάζουν τον έκτο δίσκο «The Meanest of Times» με το κομμάτι «The State of Massachusetts» να ξεχωρίζει. Ο ήχος τους, μετά από πολλούς πειραματισμούς σε μουσικά είδη, πλέον έχει πάρει μια κέλτικη στροφή.

 

 

Έπειτα από 4 χρόνια, το 2011, επανέρχονται δυναμικά με νέο δίσκο με όνομα «Going Out in Style», ο οποίος έφτασε πολύ ψηλά πουλώντας χιλιάδες αντίτυπα τις πρώτες κιόλας μέρες! Οι Fat Mike (NOFX), Chris Cheney (The Living End), καθώς και ο Lenny Clarke συμμετέχουν στο κομμάτι «Going Out In Style», ενώ ο μεγάλος Bruce Springsteen εμφανίζεται ως guest στο «Pego My Heart».

 


Το 2013, κυκλοφορεί ο όγδοος δίσκος τους «Signed and Sealed in Blood», στο οποίο περιέχεται το κομμάτι - ύμνος «Rose Tattoo», τραγούδι που έχει κάνει άτομα όλων των ηλικιών να τραγουδάνε το ρεφρέν του! Κομμάτια του δίσκου εξίσου γνωστά είναι το «The Season's Upon Us» και το «The Boys Are Back»!

 


Τέλος, έπειτα από 4 χρόνια γεμάτα εμπειρίες, κυκλοφορούν τον ένατο, και τελευταίο μέχρι στιγμής, δίσκο τους, «11 Short Stories of Pain & Glory», το 2017. Κάποια από τα πιο γνωστά κομμάτια του είναι τα «Blood», «You'll Never Walk Alone» και «Paying My Way».

Ένα εξίσου σημαντικό κομμάτι της ζωής τους είναι το πολιτικό κομμάτι. Έχουμε μια μπάντα, η οποία δεν έχει κρύψει ποτέ την αγάπη και τη στήριξη της για την εργατική τάξη τα οποία είναι εμφανή σε πολλά κομμάτια τους, αλλά και πιο έμπρακτα, μέσα από φιλανθρωπικούς οργανισμούς που έχουν στηρίξει ή ακόμη και ιδρύσει μέλη του συγκροτήματος!

Τα τωρινά μέλη της μπάντας είναι ο Al Barr στα φωνητικά, ο Tim Brennan στη κιθάρα και στα δεύτερα φωνητικά, ο Ken Casey στα φωνητικά και στο μπάσο, Jeff DaRosa στην ακουστική κιθάρα, ο Matt Kelly στα ντραμς και στα δεύτερα φωνητικά και ο James Lynch στην κιθάρα και στα δεύτερα φωνητικά επίσης.

Σημαντικό όμως για μας τώρα είναι η επικείμενη εμφάνιση τους στη χώρα μας μετά από 3 χρόνια και για δυο εμφανίσεις σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη. Το μόνο σίγουρο είναι πως για άλλη μία φορά θα «χορτάσουμε» από δυνατά φωνητικά και ακατάπαυστη ενέργεια πάνω στη σκηνή, κάτι που δε θα μπορούσε να λείπει από μια μπάντα σαν και αυτή, αλλά και τις συνεχής ευχάριστες εκπλήξεις που προκαλούν στο κοινό τους με τις αλλαγές στο setlist τους από συναυλία σε συναυλία.

Αναμένετε λοιπόν, ένα εκρηκτικό show, γεμάτο πάθος, με πολλές από τις επιτυχίες τους, που θα γράψει ιστορία! Σας περιμένουμε όλους στο Gazi Music Hall στην Αθήνα (3/6/2019) και  στο Συνεδριακό Κέντρο Γιάννης Βελλίδης στη Θεσσαλονίκη (4/6/2019) για δυο βραδιές που θα σας μείνουν αξέχαστες! THE BOYS ARE BACK!

 

Πληροφορίες για τη συναυλία της Αθήνας : https://www.facebook.com/events/633914617038302/

Πληροφορίες για τη συναυλία της Θεσσαλονίκης: https://www.facebook.com/events/268921697134012/

 

 

 

Για το Rock Overdose,

Κατερίνα Ηλιάκη

Comments