Αφιέρωμα AHERUSIA: Black metal και παράδοση

Οι Aherusia από την Αθήνα είναι το πιο γνωστό και επιτυχημένο folk/ black metal ελληνικό συγκρότημα με μπροστάρη τον Voreas Faethon (Γιώργος-Βορέας Μελάς).

Με την μουσική τους να χαρακτηρίζεται από την χρήση της παραδοσιακής ελληνικής μουσικής και του προ-Γρηγοριανού ευρωπαϊκού folk, οι Aherusia έχουν επεκταθεί και στο θέατρο, με την παρουσίαση μουσικών παραστάσεων βασισμένων στο μουσικoστιχουργικό concept των δίσκων τους. “And The Tides Shall Reveal The Traces” (2008), ένας black metal δίσκος με avantgarde στοιχεία…

And The Tides Shall Reveal The Traces album cover

“As I Cross The Seas Of My Soul” (2013), ένα μαυρομεταλλικό αριστούργημα που περιέχει και τη μεγάλη σύνθεση “Ε Η Θ (Ελευθερία ή Θάνατος)”…

Και η τεράστια δισκάρα “Prometheus: Seven Principles On How To Be Invincible” του 2017, ο απόλυτος συνδυασμός black και folk metal, αποτελούν τις τρεις πρώτες πλήρεις δουλειές τους, μαζί με το ΕΡ “Whispers Of Moon” του 1999. Μάλιστα, στις 20/6/2019, oι Aherusia εμφανίστηκαν στο Θέατρο Βράχων, ανεβάζοντας όλο το “ΠΡΟΜΗΘΕΑΣ – Εφτά αρχές στο να είναι κανείς ανίκητος”. Διαβάστε εδώ τις εντυπώσεις μας (https://rockoverdose.gr/%ce%b1%ce%bd%cf%84%ce%b1%cf%80%cf%8c%ce%ba%cf%81%ce%b9%cf%83%ce%b7-aherusia-%cf%80%cf%81%ce%bf%ce%bc%ce%b7%ce%b8%ce%b5%ce%b1%cf%83-%ce%b5%cf%86%cf%84%ce%ac-%ce%b1%cf%81%cf%87%ce%ad-2/).

Με τον προτελευταίο τους δίσκο, “Noctos~An Answer(?)”, οι Aherusia συνεχίζουν το μουσικό τους ταξίδι, διασκευάζοντας 11 τραγούδια της ελληνικής μουσικής με έναν εντελώς δικό τους τρόπο, ιχνηλατώντας τις έννοιες της επιστροφής, του ξενιτεμού, της πατρίδας και του ποιά είναι αυτή για κάθε άνθρωπο, του τι αγαπά η καρδιά μας και τι στερείται.

Επόμενος σταθμός το "Bacchus~Epiphanies Of The Crazy God" που έχει ήδη κυκλοφορήσει, όπου οι Aherusia συνεχίζουν το μουσικό τους ταξίδι, αναζητώντας τις αλήθειες που κρύβουν τα μυστήρια της έκστασης.

Το συγκρότημα θα ανέβει ξανά στη σκηνή του Temple για ένα ειδικό, ξεχωριστό live και πιο συγκεκριμένα τo Σάββατο στις 3/12 2022. Θα παρουσιάσουν επίσημα το νέο τους δημιούργημα και μαζί τους θα εμφανιστούν οι heavy metallers Illusory από την Αθήνα με το περσινό "Crimson Wreath" και οι power-άδες Human Genom.

 

Για το Rock Overdose,

Μιχάλης Τσολάκος

Comments