Αφιέρωμα Automaton: Ο Τάλως ξύπνησε…

Οι Automaton δημιουργήθηκαν το 2011 στην Αθήνα και έχουν αρχίσει να εμφανίζονται ζωντανά από τα μέσα του 2012. Από τότε, έχουν ανοίξει για τους Pentagram, YOB, Pallbearer, NAAM, Belzebong, SUMA, Dopethrone και έχουν συμμετάσχει σε διάφορα φεστιβάλ στην Ελλάδα, μαζί με 1000mods και Nightstalker μεταξύ άλλων. Χαρακτηρίζονται ως μια δυνατή και heavy doom μπάντα, αλλά εκτός από τις αργές κιθάρες, συνδυάζουν τα βαριά riffs, τα επαναλαμβανόμενα μινιμαλιστικά μοτίβα και την ψυχεδέλεια στον δικό τους vintage αναλογικό ήχο. Πρώτη τους δουλειά ήταν το "Echoes Of Mount Ida" που περιέιχε 4 κομμάτια σε doom metal/ psychedelic rock ύφος.

Echoes Of Mount Ida (Sound Effect Records, 2013)

  1. Going Down
  2. Fear
  3. Beast Of War
  4. Breath In Stone / Echoes Of Mount Ida

Το τελευταίο τους άλμπουμ, “Talos”, κυκλοφόρησε στις 16 Νοεμβρίου 2018 και αποτελεί ό,τι καλύτερο μπορεί να ακούσει κανείς στο doom/ sludge metal και psychedelic rock. Στα υπέρ του δίσκου και η συμμετοχή του Ψαραντώνη στο “Ο Τάλως Ξυπνά (Talos Awakens)”.

Talos (Sound Effect Records, 2018)

  1. Trapped In Darkness
  2. Giant of Steel
  3. Automaton Marching
  4. Ο Τάλως Ξυπνά (Talos Awakens)
  5. The Punisher
  6. Submerged Again
  7. Epilogue

Οι Automaton θα εμφανιστούν ζωντανά στην Αθήνα, το Σάββατο στις 21 Μαρτίου 2020 στο Temple, μαζί με τους :Skull & dawn, οι οποίοι πρόσφατα επέστρεψαν μετά από καιρό, κάνοντας τους μυημένους να αναθαρρήσουν και τους αμύητους να γοητευτούν. Η americana dark folk/ country του κουιντέτου από την Αθήνα, ποτισμένη σε bourbon και μπαρούτι, κάνει τα περάσματά της από τον αμερικανικό Νότο, με την ίδια ευκολία που αναδεικνύει τις επιρροές της από τον folk ήχο που αγάπησαν και αγαπούν και εξιστορεί περίτεχνα ιστορίες φόνου και προδοσίας, με έναν μακάβριο και σαρκαστικό τόνο που τους κάνει να ξεχωρίζουν από το 2001.

Φορμαρισμένο όσο ποτέ, το ιδιαίτερο σχήμα από την Αθήνα, υπόσχεται και πάλι μία βραδιά γεμάτη storytelling, αλκοόλ, καπνό και μαύρο χιούμορ, ικανή να μας ταξιδέψει σε χώρο και χρόνο και να μας κάνει να ξεχάσουμε τα μικρά (ή μεγαλύτερα) καθημερινά μας προβλήματα.

Η εικόνα ίσως περιέχει: σύννεφο και κείμενο

Για το Rock Overdose,

Μιχάλης Τσολάκος

Comments