Αφιέρωμα – GREGG ALLMAN: Ο Θρύλος

O Gregg Allman ήταν ένας Αμερικανός μουσικός, τραγουδιστής, πληκτράς και στιχουργός, γνωστός για την θητεία του στους εξαιρετικούς The Allman Brothers Band.

Γεννήθηκε στις 8 Δεκεμβρίου του 1947 στο Nashville του Tennessee και το ενδιαφέρον του για την μουσική ξεκίνησε στην εφηβεία όταν με τον αδερφό του Duane Allman δημιούργησε τους Allman Joys στα μέσα της δεκαετίας του 60.

Το 1969 είχαμε την ίδρυση των The Allman Brothers Band οι οποίοι είχαν αναγνωρισιμότητα και μεγάλη επιτυχία στις αρχές των 70ς, με την κυκλοφορία του live album “At Fillmore East”.

Λίγο αργότερα συνέβη η πρώτη τραγωδία για την μπάντα καθώς ο Duane σκοτώθηκε σε δυστύχημα με την μοτοσυκλέτα του. Επίσης και ο μπασίστας τους Berry Oakley σκοτώθηκε με την μοτοσυκλέτα του, κοντά στο σημείο που ο Duane άφησε την τελευταία του πνοή.

Οι απρόσμενες τραγωδίες είχαν ως αποτέλεσμα την διάλυση της μπάντας με μεγαλύτερο hit της το album “Brothers And Sisters” του 1973.

Ο Gregg Allman ακολούθησε solo καριέρα κυκλοφορώντας το ντεμπούτο album του “Laid Back” το 1975.

Παντρεύτηκε την pop star Cher και συνέχισε την καριέρα του ως solo καλλιτέχνης κάτω από την επωνυμία Gregg Allman Band.

Επειτα από μια σύντομη επανασύνδεση των The Allman Brothers Band και μια δεκαετία με ελάχιστη δραστηριότητα, ο Gregg Allman έφτασε σε μια απροσδόκητη επιτυχία με το single “ I’m No Angel” το 1987.

Έπειτα από άλλα δύο solo albums οι The Allman Brothers Band επανασυνδέθηκαν το 1989 και ήταν ενεργοί μέχρι το 2014 .

Το τελευταίο solo album του “Low Country Blues” κυκλοφόρησε το 2011, ενώ είχε έτοιμη και την νέα δισκογραφική δουλειά του με τίτλο “Southern Blood” η οποία είναι προγραμματισμένη να κυκλοφορήσει μέσα στο 2017!

Θεωρείται ως ο southern rock στρατιώτης, ένας εξαιρετικός μουσικός που επηρέασε πάρα πολλούς μεταγενέστερους επιτυχημένους καλλιτέχνες.

Έχει αποσπάσει αρκετά βραβεία περιλαμβανομένων και Grammy, εντάχθηκε στο Rock N’ Roll Hall Of Fame και στο Georgia Music Hall Of Fame!

To περιοδικό Rolling Stone τον έχει κατατάξει στην 70η θέση στους 100 καλύτερους τραγουδιστές όλων των εποχών!

Ο Gregg Allman έχει επίσης κυκλοφορήσει το 2012 την αυτοβιογραφία του.

Το 2007 διαγνώστηκε με ιπατίτιδα C που  αποδίδεται σε μια βρώμικη βελόνα κατά την διάρκεια ενός τατουάζ. Την επόμενη χρονιά διαγνώστηκε πως έχει τρεις όγκους στο ήπαρ και έλαβε θεραπευτική αγωγή όπως επίσης και μια επιτυχημένη μεταμόσχευση ήπατος.

Πέθανε στις 27 Μαϊου του 2017 στο σπίτι του σε ηλικία 69 ετών, έπειτα από επιπλοκές που οφείλονται στον καρκίνο του ήπατος που δεν είχε εξαλειφθεί.

Η μουσική του κληρονομιά πάντα θα μας συντροφεύει, R.I.P Gregg !

“Η μουσική είναι το αίμα της ζωής μου, αγαπώ την μουσική, μου αρέσει να παίζω καλή μουσική για τους ανθρώπους που εκτιμώ. Όταν όλα έχουν ειπωθεί και συμβεί και είμαι στον τάφο μου, τότε θα συναντήσω τον αδερφό μου και θα μου πει << Καλή δουλειά έκανες μικρέ αδερφέ, τα έκανες όλα σωστα>> και αυτό θα είναι η καλύτερη επιβράβευση “

Gregg Allman…

 

https://www.youtube.com/watch?v=6VxoXn-0Ezs

 

Comments