Αφιέρωμα – Up The Hammers XII: Ένα festival που επιβάλεται να δεις!

Το Up The Hammers Festival αποτελεί ένα από τα σημαντικότερα και πιο δημοφιλή festival του κλασικού heavy metal ήχου σε ολόκληρη την Ευρώπη! Κόσμος από πολλές χώρες αλλά και από άλλες ηπείρους (!) καταφθάνει στην Ελλάδα για να παρακολουθήσει την τριήμερη γιορτή του heavy metal. Η ατμόσφαιρα είναι μοναδική, όλοι είναι μια οικογένεια, ενωμένοι με έναν στόχο: να ακούσουν μερικές από τις καλύτερες heavy metal μπάντες και να περάσουν όλοι μαζί καλά. Φέτος το festival βρίσκεται ίσως στην καλύτερη φάση του έπειτα από 12 ολόκληρα χρόνια μετά την πρώτη διεξαγωγή του. Για πρώτη φορά θα γίνει στον χώρο του Gagarin 205 και αναμένεται να προσφέρει μεγάλες συγκινήσεις! Τι γιατί μπορείτε να το διαβάσετε παρακάτω.

 

Η γιορτή ξεκινά την Πέμπτη 25 Μαΐου, στο An Club με το Warm Up show. Η μπάντα που καλείται να ανοίξει και να προθερμάνει τον κόσμο είναι οι Satan’s Fall. Εξαιρετικό και γρήγορο heavy metal εκ Φινλανδίας. Η μπάντα έχει κυκλοφορήσει ένα demo και ένα ΕΡ και έχει προκαλέσει μεγάλο ντόρο στις τάξεις του underground heavy metal. Στη συνέχεια, το πρόγραμμα έχει την εμφάνιση των “δικών μας” Iniquity. Οι Αθηναίοι heavy metallers έχουν κυκλοφορήσει μέχρι στιγμής ένα demo το οποίο έχει λάβει εξαιρετικές κριτικές! Αμέσως μετά, καλούμαστε να αποχαιρετήσουμε τους επίσης Αθηναίους Endless Recovery. Η μπάντα ανακοίνωσε πως αυτό θα είναι το τελευταίο live, καθώς μετά δυστυχώς θα έρθει η διάλυση, και θα είναι η τελευταία φορά που θα ακούσουμε το κολασμένο thrash/speed metal τους. Συνεχίζουμε Ελληνικά, καθώς η τέταρτη μπάντα της ημέρας θα είναι οι Black Soul Horde. Η μπάντα έχει στην πλάτη της ένα full length album και ένα 7’’ split με τους Dexter Ward και αποτελούν ένα από τα ανερχόμενα ονόματα της χώρας. Το μεγάλο όνομα του warm up show είναι οι μοναδικοί epic/power metallers Stormwarrior. Οι Γερμανοί δεν χρειάζονται πολλές συστάσεις. Με 5 full length albums στο ενεργητικό τους και αμέτρητες εμφανίσεις σε πολλά μέρη του πλανήτη έρχονται για να δώσουν ένα καλό μάθημα για το πώς πρέπει να παίζεται το επικό heavy metal.

 

 

Αφού λοιπόν έχει γίνει η σωστή προθέρμανση, την Παρασκευή οι πόρτες του Gagarin θα ανοίξουν από νωρίς το μεσημέρι (συγκεκριμένα στις 15:30) για να φιλοξενήσουν το κύριο μέρος του festival. Η μπάντα που θα εμφανιστεί πρώτη στο σανίδι του Gagarin θα είναι οι Monasterium. Η μπάντα κινείται σε doom μονοπάτια με αρκετά epic στοιχεία, οπότε το ξεκίνημα αναμένεται βαρύ! Ο πρώτος τους δίσκος κυκλοφόρησε πέρυσι μέσω της Ελληνικής No Remorse Records. Αμέσως μετά θα κάνουν την εμφάνισή τους οι Resistance από τις Η.Π.Α. Το πρώτο τους ΕΡ κυκλοφόρησε πίσω στο μακρινό (πλέον) 2002 και έρχονται να παρουσιάσουν το heavy metal τους στο Ελληνικό κοινό. Η συνέχεια είναι Ελληνική, καθώς επόμενη μπάντα είναι οι Diviner. Χωρίς να χρειάζεται να πούμε πολλά, η “all star” μπάντα θα παρουσιάσει στο κοινό του festival το υλικό της από τον πρώτο δίσκο με τίτλο Fallen Empires”. Επιστροφή σε Αμερικάνικη βάση, καθώς επόμενοι είναι οι Night Demon. Η μπάντα επιστρέφει μετά από 2 χρόνια στη χώρα μας με νέο album κι αναμένεται να γίνει χαμός με το speed-άτο heavy metal τους! Οι ταχύτητες θα παραμείνουν ανεβασμένες εξαιτίας των Attacker. Οι Αμερικανοί speed metallers αναμένεται να ξανά-επισκεφθούν επιτέλους τη χώρα μας και κανένας οπαδός του speed metal δεν πρέπει να τους χάσει! Οι Tyrant (επίσης από τις Η.Π.Α.) θα κάνουν την πρώτη τους εμφάνιση στην Ελλάδα, για να ακούσουμε επιτέλους το κλασικό υλικό τους από τους τρεις δίσκους που έχουν κυκλοφορήσει. Το τέλος της πρώτης ημέρας ανήκει στον Ross the Boss και την προσωπική του μπάντα, σε ένα Manowar show που επιβάλλεται να δεις! Ο πρώην κιθαρίστας των Manowar (που μεταξύ άλλων στο πλευρό του έχει και τον Rhino πίσω από τα drums) αναμένεται να μας παίξει μερικούς ύμνους του επικού heavy metal από την καλύτερη περίοδο της πιο δημοφιλούς μπάντας του είδους.

 

 

Μετά τις απαραίτητες μεταμεσονύχτιες μπύρες, αλλά και λίγη ξεκούραση, οι Lord Vigo καλούνται να προθερμάνουν τον κόσμο με το βαρύ επικό doom τους. Τα bpm αναμένεται να ανέβουν καθώς μετά θα εμφανιστούν οι Γερμανοί Blizzen για να παρουσιάσουν το speed-άτο υλικό τους. Τα σπαθιά θα ακονιστούν για πρώτη φορά νωρίς το απόγευμα του Σαββάτου, με τους Ιταλούς Holy Martyr, μια μπάντα που το Ελληνικό κοινό λατρεύει! Λίγο καιρό μετά την κυκλοφορία του νέου τους δίσκου έρχονται να μας τον παρουσιάσουν και να παίξουν και κομμάτια από το παρελθόν που αγαπήθηκαν. Επόμενη μπάντα είναι οι Αμερικάνοι Thrust. Κλασικό heavy metal και posers will die! Το show τους αναμένεται κολασμένο και κάθε πραγματικός οπαδός του heavy metal πρέπει να βρεθεί στο Gagarin για να τους απολαύσει. Σειρά έχουν οι Mythra. Η θρυλική NWOBHM μπάντα από τη Μ. Βρετανία έρχεται στην Ελλάδα με νέο υλικό στις αποσκευές της! Η συνέχεια είναι Ελληνική, καθώς οι τρομεροί Innerwish, οι οποίοι ίσως και να βρίσκονται στην καλύτερη φάση τους, αναμένεται να προκαλέσουν μεγάλο πανικό αν υπολογίσουμε ότι ο τελευταίος τους ομότιτλος δίσκος έχει ενθουσιάσει! Τελευταία μπάντα είναι οι Cirith Ungol… Εδώ ότι και να γράψω θα είναι λίγο. Μια μπάντα που έκανε reunion πέρυσι για ελάχιστα shows θα βρεθεί στη χώρα μας για να πραγματοποιήσει το όνειρο πολλών να τους δούνε live. Με τα I’m Alive”, Master of the Pit”, Chaos Rising” και άλλα τεράστια έπη που έχουν γράψει οι άνθρωποι αναμένεται να γκρεμίσουν τα πάντα στο πέρασμά τους μπροστά στο ένθερμο Ελληνικό κοινό. Heaven help us…

 

 

Φέτος, η διοργάνωση εκτός από την προθέρμανση με το κλασικό warm up show, φρόντισε το festival να έχει και «σβήσιμο». Την Κυριακή 28 Μαΐου θα γίνει το Up The Hammers after party show στο An club στα Εξάρχεια. Εκεί θα εμφανιστούν οι Angel Martyr από την Ιταλία, οι Thelemite, οι Valor και οι Dexter Ward με το εισιτήριο να στοιχίζει μόλις 5 ευρώ. Σίγουρα όσοι μείνουν άλλη μια μέρα Αθήνα θα φροντίσουν να τελειώσουν το φεστιβάλ με τον καλύτερο τρόπο!

 

Όπως μπορείτε να καταλάβετε το Up The Hammers Festival αποτελεί μια τεράστια εμπειρία για κάθε οπαδό του κλασικού παλιομοδίτικου metal. Η διοργάνωση είναι εξαιρετική και είναι ο καλύτερος τρόπος για να διασκεδάσει ο κόσμος και να ξεφύγει από την καθημερινή ρουτίνα. Μετά την μεταφορά του από το Κύτταρο στον χώρο του Gagarin 205, όσοι ενδιαφέρονται να πάνε πρέπει να γνωρίζουν πως ακόμα υπάρχουν διαθέσιμα εισιτήρια στην τιμή των 32 ευρώ για την πρώτη ημέρα και στα 38 για τη δεύτερη και πωλούνται από τα εξής καταστήματα: No Remorse Records, Sirens Records, Metal Era & Eat Metal Records. Όποιος δεν έχει παρευρεθεί σε κάποιο από τα προηγούμενα φεστιβάλ, δεν πρέπει να κάνει το λάθος και να απουσιάσει άλλη μια φορά!

 

Υ.Γ.: Οι ημερομηνίες και οι δύο πρώτες μπάντες (Northwind & Agatus) για το 2018, ανακοινώθηκαν! Τα περιορισμένα εισιτήρια διημέρου θα κυκλοφορήσουν την Πέμπτη 25 του μήνα κατά τη διάρκεια του Warm Up Show. Προλάβετε πριν είναι αργά!

 

Comments