Αφιέρωμα: Harakiri For The Sky ( + support συγκροτήματα Allochiria και Message In A Cloud ), μία ατμοσφαιρική Post-Black «ηλεκτρική» βραδιά μελαγχολικής έξαρσης!

Message In a Cloud

Για εκείνους που τους αρέσουν οι ταμπέλες οι λέξεις "post" και "shoegaze" θα ταιριάξουν σε μικρότερο ή μεγαλύτερο βαθμό, ενώ η ίδια η μπάντα αναφέρει κάπου τον όρο "black", και με τα blast beat να καραδοκούν δεν μπορώ παρά να συμφωνήσω.

Το ντεμπούτο των Message In A Cloud  Anassa είναι ένα six track instrumental album οδηγούμενο κυρίως από αργά ατμοσφαιρικά μέρη αναμιγνυόμενα με τεράστια τμήματα αντήχησης, ηλεκτρονικά στοιχεία και κάποιες blast beat εκρήξεις.

MIAC συνεργάστηκε για το άλμπουμ με τον Στέλιο Εφεντάκη (GardenBox, Sun Of Nothing, 27, Mahakala) με στόχο να πετύχουν τον δικό τους ξεχωριστό μελαγχολικό ήχο. Το μοναδικό artwork έχει επιμεληθεί Costin Chioreanu (Arcturus, Paradise Lost, Grave, Oceans of Slumber, Solsfafir ).

Allochiria: Band Biography

Οι Allochiria είναι μια post-sludge μπάντα από την Αθήνα. Δημιουργήθηκαν το 2008, και το 2010 κυκλοφόρησαν το πρώτο τους ομώνυμο ΕΡ. Αρχές του 2014, κυκλοφόρησαν την πρώτη τους full-length κυκλοφορία, με τον τίτλο “Omonoia”.
Από τον Δεκέμβρη του 2016 η μπάντα ανήκει στη δισκογραφική Art of Propaganda, με την οποία κυκλοφόρησαν το δεύτερο δίσκο τους, “Throes”, τον Μάρτη του 2017.
Οι Allochiria έχουν παίξει με τους Deafheaven, Year of No Light, Altar of Plagues, Harakiri for the Sky, Toundra και πολλές ακόμα μπάντες. Παίξανε στο Rockstadt Extreme Fest στο Rasnov, στη Ρουμανία τον Αύγουστο του 2014 και κάνανε την πρώτη τους Ευρωπαϊκή περιοδεία τον Μάρτη του 2015. Τον Οκτώβρη του 2017 παίξανε στο Desertfest Athens festival, ανάμεσα σε ονόματα όπως οι Saint Vitus, Colour Haze, Graveyard, Orange Goblin και άλλοι. Τον Μάιο του 2018 οι Allochiria ολοκληρώσανε την 2η Ευρωπαϊκή περιοδεία τους, και τον Αύγουστο του 2018 θα παίξουνε για μια ακόμη φορά στο Rockstadt Extreme Fest της Ρουμανίας.
Η μουσική τους συχνά συνδέεται με τους Neurosis, Isis, Amenra και Cult of Luna, ενώ η θεματολογία των συνθέσεών τους αφορά τον άνθρωπο ως κοινωνικό ον, τη διαφθορά που τον χαρακτηρίζει στη σύγχρονη κοινωνία, τις μάταιες προσπάθειές του
να ξεφύγει από τη ρουτίνα.

Band Members

Irene (vocals), John (guitar), Stef (drums), Steve (guitar), Ted (bass)

http://allochiria.com/

http://allochiria.bandcamp.com/

http://www.facebook.com/Allochiriatheband

https://www.instagram.com/allochiria.the.band/

http://www.art-of-propaganda.de/

https://www.facebook.com/pages/Art-Of-Propaganda/334865459898333

Contact:[email protected]

https://www.youtube.com/watch?v=iFvww8Mqe_w

Harakiri For The Sky

Μυστηριώδης, και συναισθηματικοί: Στο επίκεντρο της μουσικής των Harakiri For The Sky βρίσκεται η ονειρική, η γραφική όψη, η μελαγχολική χαρά του Black Metal και η ένταση του Post-Rock. Οι  Harakiri for the Sky είναι ένα αυστριακό συγκρότημα που σχηματίστηκε στο Σάλτσμπουργκ και τη Βιέννη το 2011 από τον τραγουδιστή JJ (Michael V. Wahntraum) και τον Matthias Sollak, πρώην του black metal συγκροτήματος Bifröst. Έχουν κυκλοφορήσει τέσσερα στούντιο  άλμπουμ, μέσω της γερμανικής δισκογραφίας Art of Propaganda. Το συγκρότημα ταξίδεψε μαζί με τον Der Weg einer Freiheit το Μάρτιο του 2016 και έπαιξε στο Summer Breeze Open Air.. Το 2017 προτάθηκαν για την κατηγορία Hard & Heavy των Αυστριακών Μουσικών Βραβείων Amadeus. Το 2018 δημιούργησαν το τέταρτο full length δίσκο τους, με τίτλο "Arson", σε συνεργασία με τον Kerim "Krimh" Lechner (μέλος των Septicflesh και πρώην των Behemoth) πίσω από το drumkit, για πρώτη φορά!

Τελευταία φόρα που επισκέφθηκαν την χώρα μας ήταν το 2016. Αναμένουμε με ενθουσιασμό λοιπόν να μας παρουσιάσουν δείγματα της περσινής δουλείας τους καθώς και κομμάτια από όλη την καριέρα τους!

Line Up

Matthias "MS" Sollak - κιθάρες, μπάσο, τύμπανα (2011-σήμερα)

Michael "JJ" V. Wahntraum - φωνητικά (2011-σήμερα)

Thomas Dornig - μπάσο (2012-σήμερα)

Marrok - κιθάρα, υποστηρικτικά φωνητικά (2012-σήμερα)

Mischa Bruemmer - τύμπανα (2013-σήμερα)

Studio albums

2012    Harakiri for the Sky

2014    Aokigahara

2016    III: Trauma

2018    Arson

Συνεπώς, θα έχουμε την ευκαιρία να θαυμάσουμε ζωντανά τρεις πολύ ταλαντούχες μπάντες του ευρύτερου Black Metal και Post ατμοσφαιρικού χώρου και να ταξιδέψουμε μαζί τους, μέσα από τις μελαγχολικές νότες και τα ξεσπάσματα της μουσικής τους,  προς την εύρεση της κορύφωσης και της ανάσας, που μας δίνει η ελευθερία της ψυχής μας.InfoHarakiri for the sky (AT) ζωντανά στην Αθήνα
Special guests: Allochiria + Message In a Cloud
Σάββατο 13 Απριλίου
Temple Athens (Ιάκχου 17, Γκάζι)
Πόρτες: 21:00

ΤΙΜΕΣ ΕΙΣΙΤΗΡΙΩΝ:
• 15€ (περιορισμένη προπώληση)
• 18€ (προπώληση)
• 22€ (ταμείο)

ΣΗΜΕΙΑ ΠΡΟΠΩΛΗΣΗΣ:
Metal Era (Εμ. Μπενάκη 22, Αθήνα, τηλ.: 210 3304133, www.metalera.gr)
No Remorse Records (Γαμβέτα 4, Αθήνα, τηλ.: 210 3830981, www.noremorse.gr)
Rhythm Records (Εμ. Μπενάκη 74, Αθήνα, τηλ.: 210 3841550, www.rhythmrecords.gr)
• Τηλεφωνικά στο 11876
Reload Stores
Seven Spots
Βιβλιοπωλεία Ευριπίδης - Evripidis Bookstores
• Viva Kiosks (Συνταγμα & Τεχνόπολις)
WIND
Yoleni’s Greek Gastronomy center (Σόλωνος 9, Αθήνα, τηλ.: 2122223623 - www.yolenis.com)
• Ηλεκτρονική προπώληση: https://www.viva.gr/tickets/music/temple-eight-club/harakiri-for-the-sky-live-in-greece

LINKS:
Harakiri for the sky: www.facebook.com/HarakiriForTheSky
Allochiria: www.facebook.com/Allochiriatheband
Message In a Cloud: www.facebook.com/messageinacloudgr
Made Of Stone Productions: www.facebook.com/madeofstoneprods
3P Lab: www.facebook.com/3plabgr
Temple Athens: www.thetemple.gr | www.facebook.com/templeliveclub

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ:
• Website: http://thetemple.gr
• FB: www.facebook.com/templeliveclub

Για το Rock Overdose,

Νίκος Μαθιόπουλος

Comments