Αφιέρωμα This Is Hell: Οι μπάντες του festival μιλούν η μία για την άλλη

Τέσσερα metal σχήματα, προερχόμενα κατά κύριο λόγο από τον ακραίο χώρο, πραγματοποιούν μια συνάντηση κορυφής, τη Παρασκευή 19 Ιανουαρίου στο Temple(Ιάκχου 17, Γκάζι, Αθήνα), με σκοπό να δημιουργήσουν μία μικρή ηχητική κόλαση που μοιραία θα οδηγήσει σε παροξυσμικό headbanging και αδυσώπητο moshing.

 

Πρόκειται για τους Vermingod, Foray Between Ocean, Aetherian και Blessed by Perversion, οιοποίοιείναιδιψασμένοι να παρουσιάσουν την μουσική τους και να δημιουργήσουν μια μουσική κόλαση!

 

Με αφορμή αυτό το show, ζητήσαμε από το κάθε συγκρότημα να μας πει λίγα λόγια για τις υπόλοιπες μπάντες και να επιλέξει ένα κομμάτι το οποίο χαρακτηρίζει το εν λόγω line-up. Βέβαια, όπως θα διαπιστώσετε, οι Foray Between Ocean αποφάσισαν να μας δώσουν ένα κομμάτι που χαρακτηρίζει το κάθε συγκρότημα, με το χιούμορ να είναι εμφανές και απολαυστικό!

 

***

 

Vermingod

 

Foray Βetween Ocean: Από τα καλύτερα και πιο έξω καρδιά αγόρια, που έχουμε συναντήσει και συνεργαστεί, προσωπικά αλλά και σαν μπάντα. Ταλέντα σε μουσικό αλλά και γραφιστικό επίπεδο. Είχαμε στα πλάνα από καιρό να μοιραστούμε το σανίδι και επιτέλους το καταφέραμε μετά από 2 χρόνια.

Αetherian: Μια μπαντάρα που έκανε τρελό μπαμ, ειδικά σε έναν  ήχο που στην Eλλάδα δεν έχει και τόση ανάπτυξη  (melodic death). Ο ήχος τους στιβαρός, μελαγχολικός,επιθετικός! Ταιριάζει άνετα στο  lineup.

Βlessed by Perversion: Εδώ έχουμε ένα underground death metal σχήμα που σπάει κόκκαλα, ειδικά με την πρόσφατη κυκλοφορία του. Τα παιδία είναι full προσγειωμένοι και πιστοί death-άδες του "σκότους" και αυτό μας έκανε να τους θέλουμε στο "κολασμένο" lineup.

 

Τραγούδι: Immolation – Close To A World Below

 

Η επιλογή δεν είναι τυχαία καθώς και οι 4 μπάντες έχουμε στιχουργικά στοιχεία παρόμοια με την αναφορά και τον τίτλο του κομματιού, μιλώντας για την μιζέρια και την παραπλάνηση που διέπει τον εσωτερικό και εξωτερικό κόσμο του ανθρώπου.

 

 

Foray Between Ocean

 

Blessed By Perversion: Πώς θα μπορούσαμε να διοργανώσουμε το This is Hell, χωρίς να έχουμεστο line-up ένα βλάσφημο και αντιχριστιανικό συγκρότημα; Απλά δεν γίνεται!Βlessed by Perversioooon και πάμε να κατεβάσουμε όλοι μαζί καντίλια με κομματάρες από τηνδισκάρα τους “Between Roots and Darkness” του 2016. Για το live... ακόμα πονάμε από τοξύλο που έπεσε για πάρτι τους το 2014 στοτιμημένο και αξιομνημόνευτο Greek Death/Grind Scene Fest στηΘεσσαλονίκη.

 

Τραγούδι: Τζίμης Πανούσης – Ερωτικό

 

 

Κατά τηγνώμη μας, το κομμάτι που θα μπορούσε να τους αντιπροσωπεύει δεν είναι άλλο από το “Ερωτικό” τουΤζίμη Πανούση.

 

Aetherian: Τι να πει κανείς γι’ αυτά τα μελαγχολικά αγόρια; Μουσικάρες ΜΟΝΟ!!! Από τους καλύτερους του είδους στοΕλλάντα και όχι μόνο!!! Το σαγόνι μας σέρνεται ακόμα στο πάτωμα απο το 2014 μετην κυκλοφορία τουEP τους “Tales of Our Time”. Το 2017 ήρθαν να μας αποτελειώσουνμετο “The Untamed Wilderness’’. To This is Hell θα είναι η πρώτη τους εμφάνιση  που θα παρουσιάσουντονέο τους υλικό. Θαγίνειτοκαμοοοός!!!

 

Τραγούδι: Britney Spears – …Baby One More Time

 

 

Θαεπιλέξουμετο “Baby One More Time”. Τους αντιπροσωπεύει στο έπακρολόγωτηςμοναξιάς πουσκοτώνει και την Britney.

 

Vermingod: Aχχχ... Έρωτας...Tα παιδιά από την Πάτρα σπέρνουν πόνο απότο 2010 με το πρώτο τους full Length , “The Grand March to Devastation” μέχρι το ΑΡΙΣΤΟΥΡΓΗΜΑ του 2015 “Whisperer of the Abysmal Wisdom”! Mαυρίλα, σκοτάδι, έρωτας και ζωντανές εμφανίσεις πουτσακίζουν κόκκαλα!

 

Τραγούδι: Γιάννης Πάριος, Χάρης Βαρθακούρης – Έρωτας Είναι Θαρρώ

 

 

Αντιπροσωπευτικό κομμάτι…

 

Aetherian

 

Vermingod: Σίγουρα από τις πιο δυνατές μπάντες που έχει να αναδείξει η χώρα μας στο brutal death metal!Το “Whisperer Of The Abysmal Wisdom” είναι ένα άλμπουμ που δεν έχει να ζηλέψει τίποτα από συγκροτήματα του εξωτερικού και αποτελεί ιδανικό soundtrack για να σπάσεις τον αυχένα σου.

 

Foray between Ocean: Μια φρέσκια πρόταση για τους λάτρεις του ποιοτικού μοντέρνου extreme metal!Οι Foray Between Ocean καταφέρνουν και συνδυάσουν πολλά διαφορετικά στοιχεία δημιουργώντας ένα δικό τους κράμα που ισορροπεί ανάμεσα στην μελωδία την τεχνική και το σκοτάδι.Ανυπομονούμε να τους απολαύσουμε live.

 

Blessed by Perversion: Σκοτεινά riffs,blast beats, παρανοϊκές μελωδίες,με τις πλέον κατάλληλες  groovy εναλλαγές. Το death metal στην πιο αυθεντική μορφή του για να μην σταματήσεις να χτυπιέσαι ποτέ στο This is Hell.

 

Τραγούδι: The Black Dahlia Murder – Into the Everblack

 

 

Ένα τραγούδι που θα μπορούσε να περιγράψει συνολικά το line-up συνοψίζοντας όλα τα παραπάνω στοιχεία.

 

 

BlessedByPerversion

 

Vermingod: Όσον άφορα τους Πατρινούς φίλους Vermingod, οι συστάσεις είναι περιττές. Καλοπαιγμένο και επιθετικό death metal από μίααπό τις πιο ενεργές μπάντες του χώρου των τελευταίων ετών. Ιδανικό κλείσιμο για μία extreme metal βραδιά.

 

Foray Between Ocean:Πολύ καλό metalcore με ορχηστρικά περάσματα (πράγμα ασυνήθιστο για το συγκεκριμένο είδος), που απαρτίζεται από έμπειρους μουσικούς.

 

Aetherian: Τους Aetherian τους γνωρίσαμε με την συμμετοχή τους στο παρόν live, διότι οι γνώσεις μας είναι περιορισμένες στο εγχώριο μελωδικό death. Ακούσαμε τη μουσική τους και πιστεύουμε πως είναι μία φρέσκια μπάντα με πολλές προοπτικές.

Τραγούδι: Fleshgod Apocalypse - Thru Our Scars

 

 

Επιλέξαμε το συγκεκριμένο κομμάτι διότι καλύπτει λίγο-πολύ το ύφος όλων των μπαντών του line-up.

 

***

 

Είστε σίγουροι ότι μπορείτε να αντέξετε και να επιβιώσετε από αυτή την extreme metal κόλαση; Αν ναι, τότε ο δρόμος σας οδηγεί αποκλειστικά στοTempleστις 19 Ιανουαρίου.

 

Όλες οι πληροφορίες εδώ: https://www.facebook.com/events/147735785873132

 

***

 

SUPPORTED BY:

 

***

 

BAND LINKS:

 

***

 

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ:

 

***

Comments