Αφιέρωμα: Queensryche + 10 αγαπημένα videos (live in Athens)

“Long Live The Queen!”

Το όνομα της μπάντας εκφέρεται με την ίδια «ανάσα» και φυσικότητα όπως πολλά από τα γκρουπ που φαινόταν ως επιρροές και άλλοι που εμφανίστηκαν ως «συμμαθητές». Οι Queensrÿche καθ΄ όλη την διάρκεια της καριέρας τους, ταξιδεύοντας σε όλο τον πλανήτη  σε περιοδεία με τους ροκ γίγαντες όπως οι Iron Maiden, οι Guns N 'Roses, οι Metallica, οι Judas Priest και οι Def Leppard, δημιούργησαν μια αφοσιωμένη λεγεώνα από οπαδούς. Τα τελευταία χρόνια, παραδίδουν «ζωντανά» συνεχώς και σταθερά εκπομπές υψηλού οκτανίου, που συνδυάζουν την πεινασμένη πυρκαγιά μιας νέας μπάντας με την συγκρατημένη εμπειρία των master showmen. Ακόμα και με έντεκα «πλάκες χρυσού και πλατίνας» και αρκετούς Top 10 ύμνους του «σκληρού» ήχου «υφασμένους» από την ίδια ίνα του είδους, οι Queensrÿche δεν θα υποχωρήσουν ποτέ!  Στην πραγματικότητα, στην παρούσα φάση και χάρη στον πρώην τραγουδιστή των Crimson Glory Todd La Torre, ως τον νέο πυρήνα της αναζωπυρωμένης φλόγας, διανύουν μία περίοδο αναβίωσης τόσο καλλιτεχνικά αλλά όσο και ως μπάντα με υπόσταση ξανά!

Με τις καλύτερες προϋποθέσεις λοιπόν, ετοιμαζόμαστε να δούμε και ακούσουμε τεράστιους ύμνους από τα πέντε πρώτα all time classic albums τους όπως “Queen of the Reich”, “Take Hold of the Flame”, “Screaming in Digital”, “Eyes of a Stranger”, “Walk in the Shadows”, “Empire”, “The Lady Whore Black”, “I Am I”, “I Don’t Believe in Love” σε συνδυασμό με νέα τραγούδια από την αξιόλογη πρόσφατη δουλεία τους “The Verdict”, από μία μπάντα ορεξάτη και πάνω από όλα με «ψυχή» και άσβεστη φλόγα!

Την συναυλία ανοίγουν οι δικοί μας Meden Agan μία μπάντα με έντονο το αίσθημα της εξερεύνησης και της εξέλιξης στα μονοπάτια του epic/symphonic/progressive metal με γυναικεία φωνητικά και με μακρά «εκπαίδευση» και εμπειρία στο «σανίδι» ανοίγοντας ανά όλα αυτά τα χρόνια για μεγάλες μπάντες όπως Pain Of Salvation, Skyclad, Within Temptation, Tarja, Epica κ.α.

 

QUEENSRYCHE “Enter the Eternal Fire”

 

Οι Αμερικανοί Queensrÿche έσκασαν σαν έκρηξη για πρώτη φορά στη μουσική σκηνή στο Seattle το 1982 με την κυκλοφορία του EP “Queensrÿche”! «Για την ιστορία», το 1978, ο κιθαρίστας Μάικλ Ουίλτον δημιούργησε τους The Joker με τον Κρις Ντε Γκάρμο να αναλαμβάνει τη δεύτερη κιθάρα ένα χρόνο αργότερα. Το 1980, έγιναν μέλη του σχήματος ο ντράμερ Σκοτ Ρόκενφιλντ και ο μπασίστας Έντι Τζάκσον, ενώ άλλαξαν το όνομα τους σε The Mob, επηρεασμένοι από το δίσκο "Mob Rules" των Black Sabbath. Το 1982 ηχογράφησαν το πρώτο τους ντέμο με τον τραγουδιστή Τζεφ Τέιτ στη σύνθεση τους.

Ο τίτλος του πρώτου τους τραγουδιού ήταν "Queen of the Reich" και το συγκρότημα ωθούμενο από αυτό άλλαξε το όνομα του σε Queensrÿche, αφού The Mob ήταν η ονομασία άλλου μουσικού συγκροτήματος. Μετά από μία ιδιαίτερα θετική κριτική στο περιοδικό "Kerrang!", η εταιρεία "206 Records" κυκλοφόρησε το ΕΡ "Queensrÿche", το οποίο σκαρφάλωσε στο # 81 του Billboard.

 

 

Πολύ γρήγορα κέρδισαν διεθνή αναγνώριση και πραγματοποίησαν πωλήσεις σε ακροατήρια σε όλο τον κόσμο. Με το πρώτο full-length album "The Warning" το 1984 ο οποίος κυκλοφόρησε το Σεπτέμβριο του 1984 ανεβαίνοντας στο # 61 στις Ηνωμένες Πολιτείες, με το συγκρότημα να περιοδεύει στη Βόρεια Αμερική μαζί με τους Kiss.

 

Επίσης, με το πρωτοποριακό "Rage For Order", τον Ιούλιο του 1986, το πρώτο τους άλμπουμ που μπήκε στο Top-50 της πατρίδας τους με το σινγκλ "Gonna Get Close to You" να μπαίνει στους βρετανικούς καταλόγους επιτυχιών.

 

 

Οι Queensrÿche συνέχισαν να αποδεικνύουν την παγκόσμια κυριαρχία τους ως μία από τις πιο σεβαστές και δημιουργικές μπάντες της δεκαετίας του '80.

 

 

Το 1988, το συγκρότημα έβγαλε ένα ακόμα μνημειώδες άλμπουμ  το "Operation: Mindcrime", το οποίο θα συνέχιζε να αποτελεί ένα από τα TOP 10 best selling άλμπουμ όλων των εποχών και έθεσε το σκηνικό για τις συνεχόμενες sold out εμφανίσεις σε ολόκληρο τον κόσμο. Για την προώθηση του δίσκου, οι Queensrÿche περιόδευσαν με τους Metallica, τους Guns N' Roses, τους Def Leppard, κ.α..  Τα τραγούδια του δίσκου αποτελούν την ιστορία ενός ναρκομανή, ο οποίος πείθεται από ένα υπόγειο κίνημα να πραγματοποιεί εκτελέσεις ανθρώπων. Τελικά, απομακρύνεται από τον υπόκοσμο με τη βοήθεια μιας κοπέλας.

 

 

 

Με την κυκλοφορία του «σερί» υπέρ επιτυχημένου εμπορικά αλλά και «μουσικά» “Empire» το 1991, το συγκρότημα κέρδισε πολλαπλές υποψηφιότητες για το βραβείο Grammy και κέρδισε το βραβείο επιλογής των θεατών MTV για το # 1 chart topping hit "Silent Lucidity" εγκαθιδρύοντας οριστικά την «αυτοκρατορία» του στο μουσικό στερέωμα.

 

 

Κατά τα επόμενα δέκα χρόνια, η μπάντα συνέχισε να κυκλοφορεί άλμπουμ και να περιοδεύει στον κόσμο. Πιο συγκεκριμένα, τον Οκτώβριο του 1991 κυκλοφόρησαν το ζωντανά ηχογραφημένο "Operation: Livecrime", ενώ μετά από διάλειμμα ενός έτους το συγκρότημα ηχογράφησε το "Promised Land" το φθινόπωρο του 1994, το οποίο έγινε πλατινένιο αφού ανέβηκε στο # 3 του Billboard. Ακολούθησε το "Hear in the Now Frontier" το 1997, γνωρίζοντας πολύ μικρότερη επιτυχία από τους προκατόχους του. Οι Queensrÿche ήλθαν αντιμέτωποι με χρεοκοπία της εταιρείας που τους εκπροσωπούσε, της "EMI America Records", τη στιγμή που η περιοδεία για την προώθηση του δίσκου είχε αναβληθεί λόγω προβλημάτων υγείας του Tate. Τελικά, το συγκρότημα αναγκάστηκε να αυτοχρηματοδοτηθεί για τις εμφανίσεις του στη Λατινική Αμερική, πριν ο De Garmo ανακοινώσει την αποχώρηση του.

Αντικαταστάτης του ήταν ο Kelly Grey, με τον οποίο ηχογράφησαν το "Q2K" του 1999, το οποίο έριξε ακόμη χαμηλότερα τις πωλήσεις και τη δημοτικότητα τους. Το 2000 περιόδευσαν μαζί με τους Iron Maiden και ένα χρόνο αργότερα υπέγραψαν συμβόλαιο με τη "Sanctuary Records". Τον Σεπτέμβριο του 2001, κυκλοφόρησαν το ζωντανό άλμπουμ "Live Evolution", ενώ το 2002 ο Grey απολύθηκε για να τον αντικαταστήσει ο Micheal Stone. Το 2003, κυκλοφόρησαν το δίσκο "Tribe", με τον De Garmo να συμμετέχει σε τέσσερα κομμάτια. Το καλοκαίρι εκείνης της χρονιάς περιόδευσαν μαζί με τους Dream Theater και ηχογράφησαν το "The Art of Live", το οποίο κυκλοφόρησε ένα χρόνο αργότερα.

Το φθινόπωρο του 2004 πραγματοποίησαν την περιοδεία "An Evening with Queensrÿche" και ξεκίνησαν τις ηχογραφήσεις του "Operation: Mindcrime II", το οποίο κυκλοφόρησε το Μάρτιο του 2006 σκαρφαλώνοντας στο # 14 του Billboard, την υψηλότερη θέση του συγκροτήματος την τελευταία δεκαετία. Στο δίσκο συμμετείχε ως γκεστ ο Ronnie James Dio, ενώ στην περιοδεία που ακολούθησε το συγκρότημα έπαιζε και τα δύο "Operation: Mindcrime" στις περισσότερες εμφανίσεις του.

Το Νοέμβριο του 2007, οι Queensrÿche κυκλοφόρησαν το άλμπουμ διασκευών με τίτλο "Take Cover" και δύο χρόνια αργότερα ο Stone αποχώρησε από το συγκρότημα για να πάρει τη θέση του ο Parker Lundgren. Πριν την ένταξη του τελευταίου, το συγκρότημα είχε ηχογραφήσει το "American Soldier" με τον Wilson να παίζει ρυθμικές και σόλο κιθάρες. Ο δίσκος παρουσιάζει την οπτική του πολέμου από την πλευρά του στρατιώτη.Τον Ιούνιο του 2011 κυκλοφόρησαν το "Dedicated to Chaos" και σχεδίαζαν την επανηχογράφηση του "Operation: Mindcrime".

 

Μετά από διαμάχη ανάμεσα στον τραγουδιστή Geoff Tate και τα υπόλοιπα μέλη του συγκροτήματος, το αμερικάνικο δικαστήριο επέτρεψε και στις δύο πλευρές τη χρήση του ονόματος για το 2013 με αποτέλεσμα να κυκλοφορήσουν δύο δίσκοι από δύο διαφορετικά συγκροτήματα με την επωνυμία Queensrÿche, τον Απρίλιο και τον Ιούνιο του 2013 και περιόδευσαν σε όλο τον κόσμο. Στις 17 Απριλίου 2014, ορίστηκε διακανονισμός με την πλευρά των Rockenfield, Wilton και Jackson να κερδίζει τα δικαιώματα χρήσης του ονόματος των Queensrÿche και να συνεχίζουν με τον τραγουδιστή Todd La Torre και τον κιθαρίστα Parker Lundgren.

Οι Queensrÿche έχουν πουλήσει πάνω από 30 εκατομμύρια δίσκους παγκοσμίως και συνεχίζουν να «σπάνε» νέο έδαφος και να ωθούν τη δημιουργική τους πορεία.

 

 

Μέλη

Todd LaTorre - Lead Vocals;

Michael Wilton - Guitar;

Eddie Jackson - Bass;

Scott Rockenfield - Drums;

Parker Lundgren – Guitar

 

Δισκογραφία

 

Στούντιο ηχογραφήσεις

 

1984    The Warning

1986    Rage for Order

1988    Operation: Mindcrime

1990    Empire

1994    Promised Land

1997    Hear in the Now Frontier

1999    Q2K

2003    Tribe

2006    Operation: Mindcrime II

2007    Take Cover

2009    American Soldier

2011    Dedicated to Chaos

2013    Queensrÿche

2015    Condition Hüman

Ζωντανές ηχογραφήσεις

 

Operation: Livecrime (1991)

Live Evolution (2001)

The Art of Live (2004)

Mindcrime at the Moore (2007)

 

ΕΡ

 

Queensrÿche (1983)

 

Συλλογές

 

Evolution Calling (1990)

Greatest Hits (2000)

Revolution Calling (2003)

Sign of the Times: The Best of Queensrÿche (2007)

 

Σχετικές κυκλοφορίες

 

Frequency Unknown (2013, από τους Queensrÿche του Geoff Tate)

 

MEDEN AGAN «Tο λακωνίζειν εστί φιλοσοφείν»

Οι Meden Agan δημιουργήθηκαν το Νοέμβριο του 2005 στο Παρίσι της Γαλλίας από τον κιθαρίστα Ντίμαν Κουτσογιαννόπουλο και έχουν μόνιμη έδρα την Αθήνα. Το μουσικό τους στυλ είναι κυρίως Symphonic/Melodic Metal με γυναικεία φωνητικά. Το πρώτο τους demo κυκλοφόρησε τον Απρίλιο του 2006 και έλαβε πολύ καλές κριτικές και σχόλια. Αργότερα κατέγραψαν το ντεμπούτο τους full length με τίτλο "Illusions" το οποίο κυκλοφόρησε τον Νοέμβριο του 2007. Περιείχε epic/progressive metal τραγούδια με brutal φωνητικά. Κατά τη διάρκεια αυτής της περιόδου, η μπάντα μοιράστηκε τη σκηνή με συγκροτήματα όπως οι Pain Of Salvation, Skyclad, Within Temptation, After All, Bloodtales, ETHS και The Old Dead Tree.

 

 

Μετά από ένα χρόνο παύσης, όταν ο Diman επέστρεψε στην Ελλάδα, οι Meden Agan μεταρρυθμίστηκαν με νέα μέλη και άρχισαν να επεξεργάζονται νέο υλικό που είχε ως αποτέλεσμα την κυκλοφορία ενός EP με την ονομασία "Nemesis - Promo 2010" που περιείχε πέντε progressive/ symphonic metal τραγούδια με οπερατικά φωνητικά. Το συγκρότημα ήταν: η Ηλιάνα Τσακιράκη (φωνητικά), ο Δημάνος Κουτσογιαννόπουλος (κιθάρες), ο Τόλης Μικρούλης (πλήκτρα), ο Άρης Νικολερής (μπάσο) και ο Πάνος Παπλωμάτας (τύμπανα).

 

 

Σύντομα, το συγκρότημα εισήλθε στο στούντιο για να ηχογραφήσει το πλήρες τους άλμπουμ "Erevos Aenaon" το οποίο κυκλοφόρησε τον Σεπτέμβριο του 2011. Με την κυκλοφορία του άλμπουμ, ο Πάνος (τύμπανα) εγκατέλειψε το συγκρότημα για να αντικατασταθεί αρχικά από τον Πλούταρχο Τσούρη και αργότερα από τον Philip Stone. Οι Meden Agan πραγματοποίησαν αρκετές ζωντανές εμφανίσεις, ως support στους Tarja, Epica, Maiden United, V.O.A και συμμετείχαν στο "Metal Female Voices Fest X" στο Βέλγιο τον Οκτώβριο του 2012.

 

 

Τον Φεβρουάριο του 2013, οι Meden Agan χώρισαν τους δρόμους τους με την τραγουδίστρια Ηλιάνα, λόγω μουσικών διαφορών. Μετά από 5 μήνες οντισιόν, η soprano της Coloratura Μάγια Καμπάκη εντάχθηκε στο συγκρότημα και μαζί με τον αρχικό ντράμερ και κύριο στιχουργό των Meden Agan, ο οποίος επέστρεψε πίσω από το drumkit. Η μπάντα  μπήκαν στο στούντιο ARTemis στα τέλη του 2013 για να ηχογραφήσουν το νέο τους άλμπουμ με τίτλο "Lacrima Dei". Το mastering έγινε στα στούντιο Finnvox της Φινλανδίας από το γνωστό Mika Jussila (Nightwish, Children Of  Bodom, Stratovarius). Το άλμπουμ κυκλοφόρησε στις 22 Σεπτεμβρίου 2014 μέσω της "No Regrets Records" (θυγατρική της "No Remorse"). Μια ιαπωνική εκδοχή του "Lacrima Dei" ακολούθησε το Φεβρουάριο του 2015 - μέσω της Rubicon music - συμπεριλαμβανομένου ένα bonus track.

 

 

Τον Δεκέμβριο του 2015, η Μάγια Καμπάκη αντικαταστάθηκε από τη Δήμητρα Παναρίτη. Η μπάντα αυτή τη στιγμή προετοιμάζεται εκτενώς για τις επερχόμενες ζωντανές εμφανίσεις για την προώθηση του τελευταίου άλμπουμ τους "Catharsis" το οποίο κυκλοφόρησε από την No Remorse Records στις 5 Ιανουαρίου 2018. Η μίξη του άλμπουμ έγινε στα studios Morton και το mastering στα στούντιο Fascination Street από τον Jens Bogren (Arch Enemy, Symphony X, Angra, Opeth κ.λπ.). Το “Catharsis” αποτελεί μία ώριμη δυνατή δουλειά του συγκροτήματος και αξίζει μία «αυτιά» από όλους μας. Πέραν τούτου, για τους fan του είδους θα λέγαμε ότι το συγκεκριμένο άλμπουμ και ειδικά, η special box έκδοσή του, θα αποτελεί σίγουρα ένα μικρό «κόσμημα» στην δισκοθήκη τους.

 

Μέλη :

Dimitra Panariti - Vocals

Diman Koutsogiannopoulos - Guitars

Tolis Mikroulis - Keys

Aris Nikoleris - Bass/Vocals

Dimitris Palimeris – Drums

http://medenaganmusic.com

 

INFO:

 

Θεσσαλονίκη - Παρασκευή 15 Νοεμβρίου – FIX FACTORY OF SOUND

Αθήνα - Σάββατο 16 Νοεμβρίου -  FUZZ LIVE MUSIC CLUB

 

 

ΑΘΗΝΑ

Τιμή εισιτηρίου: 26€ (περιορισμένη προπώληση) - 28 (προπώληση) - 30€ (ταμείο)

Σημεία προπώλησης: VIVA kiosk – Σύνταγμα, Wind, Viva Spot Τεχνόπολης, Metal Era, No Remorse Records , Reload Stores, Media Markt, Seven Spots, Βιβλιοπωλεία Ευριπίδης  και Monsterville

On-line: www.viva.gr

 

ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ

Τιμή εισιτηρίου: 26€ (περιορισμένη προπώληση) - 28 (προπώληση) - 30€ (ταμείο)

Η προπώληση γίνεται: Τηλεφωνικά στο 11876

 

Φυσικά Σημεία: Kαταστήματα Seven Spots και Wind

 

Fix Factory of Sound (26ης Οκτωβρίου 15, Θεσσαλονίκη / τηλ. 2310 500670 & 2310 504014 /www.fixfactoryofsound.gr)

 

Online / viva.gr και fixfactoryofsound.gr

 

Για το Rock Overdose,

Νίκος Μαθιόπουλος

Comments