Αχιλλέας Μιχαήλ (D-HUMAN) στο Rock Overdose:”Οι μέρες που διανύουμε είναι όντως σκοτεινές”.

 

Το Rock Overdose και ο Παύλος Γιαννακόπουλος είχαν μια ενδιαφέρουσα κουβέντα με τον ιδρυτή και κιθαρίστα της Groove Thrash metal μπάντας D-Human Αχιλλέα Μιχαήλ, ο οποίος είπε πολλά και ενδιαφέροντα για τη μπάντα του, για το όνομά της αλλά και για τη πρόσφατη Digipack CD κυκλοφορία του δίσκου της “Darker Days To Come”.

 

 

 

Rock Overdose:  Καλησπέρα Αχιλλέα. Καλωσόρισες στο Rock Overdose.

 

Αχιλλέας Μιχαήλ: Καλησπέρα Παύλο, καλώς σας βρήκα και σε ευχαριστώ πολύ για την συνέντευξη.

 

 

Rock Overdose: Πες μας λίγα λόγια για εσένα. Πότε και που γεννήθηκες;

 

Αχιλλέας Μιχαήλ: Έχω γεννηθεί και μεγαλώσει στην Αθήνα όπως και τα υπόλοιπα μέλη της μπάντας.

 

 

Rock Overdose: Είσαι κιθαρίστας. Έχεις κάνει κάποιες σπουδές ή είσαι αυτοδίδακτος;

 

Αχιλλέας Μιχαήλ: Όχι δεν έχω κάνει ποτέ σπουδές, είμαι εντελώς αυτοδίδακτος, ότι έχω μάθει το έχω μάθει μόνος μου προσπαθώντας να παίξω αγαπημένα μου κομμάτια η να γράψω τα δικά μου riffs.

 

 

Rock Overdose: Είσαι ο ιδρυτής και κιθαρίστας των D-Human.   Πότε δημιουργήθηκε η μπάντα και ποια είναι η ιστορία πίσω από αυτό; Πως βρεθήκατε όλοι μαζί;

 

Αχιλλέας Μιχαήλ: Οι D-Human ξεκίνησαν το 2009 όταν διαλύθηκε η προηγούμενη μπάντα που έπαιζα. Επειδή είχα κάποιες ιδέες για κομμάτια που δεν ήθελα να μείνουν στο ράφι, αποφάσισα να κάνω την πρόταση στα παιδιά να ξεκινήσουμε κάτι μαζί μιας και είμαστε φίλοι πάρα πολλά χρόνια. Ουσιαστικά απλά ήθελα να παίξω μουσική με τους κολλητούς μου, τόσο απλά!

 

 

Rock Overdose: Μπορείς να μας παρουσιάσεις τα μέλη της μπάντας;

 

Αχιλλέας Μιχαήλ: Βεβαίως, οι D-Human είναι ο Νικόλας Τριανταφύλλης στην κιθάρα, ο Δημήτρης Αθανασόπουλος στο μπάσο και ο Αχιλλέας Μιχαήλ (εγώ δηλαδή) στην κιθάρα και τα φωνητικά.

 

 

Rock Overdose: Ποιος είναι ο νονός του ονόματός της μπάντας σας και τι σημαίνει D-Human;

 

Αχιλλέας Μιχαήλ: Το όνομα D-Human προέκυψε ψάχνοντας έναν πρόχειρο τίτλο για ένα κομμάτι που είχα γράψει ώστε να το αποθηκεύσω στον υπολογιστή μου και τελικά κατέληξε να το χρησιμοποιήσουμε ως όνομα της μπάντας. Ας πούμε ότι είμαστε μεγάλοι θαυμαστές των Death και του Chuck Schuldiner και πιστεύω θα καταλάβουν αρκετοί!

 

Τώρα για το τι σημαίνει, ουσιαστικά σαν λέξη δεν υπάρχει, η ερμηνεία που δίνουμε εμείς είναι ότι το D- λειτουργεί ως στερητικό στην λέξη Human, σε πολύ ελεύθερη μετάφραση είναι αυτός που έχει χάσει την "ανθρωπιά" του, τα συναισθήματα και τις αξίες που τον χαρακτηρίζουν ως άνθρωπο!

 

 

Rock Overdose: Ποιες είναι  οι μουσικές σας προτιμήσεις και κατά πόσο αυτές επηρέασαν (εάν επηρέασαν) τις συνθέσεις των τραγουδιών σας; Τι είδος μουσικής θα έλεγες πως παίζετε σαν μπάντα;

 

Αχιλλέας Μιχαήλ: Ακούμε πολλά είδη μουσικής, οτιδήποτε μας κάνει να νιώθουμε ωραία το ακούμε χωρίς κανέναν δισταγμό, αλλά η μεγάλη μας αγάπη είναι το Metal - οτιδήποτε από κλασικό Heavy Metal και Hard Rock έως Death Metal και βάλε. Προσωπικά έχω μια μεγάλη αδυναμία για το Hardcore Punk και το Punk γενικότερα.

 

Η μουσική που παίζουμε είναι κυρίως επηρεασμένη από το Thrash της Αμερικάνικης σχολής και το New York Hardcore των 90's.

 

Συνήθως μας χαρακτηρίζουν ως Groove Metal μπάντα αν και ο όρος δεν μας αρέσει γενικά, προσωπικά προτιμώ το groovάτο thrash με hardcore επιρροές.

 

 

Rock Overdose: Ποια είναι η διαδικασία σύνθεσης των τραγουδιών σας; Υπάρχει κάποιος βασικός συνθέτης ή τα τραγούδια σας είναι αποτέλεσμα συλλογικής προσπάθειας;

 

Αχιλλέας Μιχαήλ: Ο βασικός συνθέτης μουσικά και στιχουργικά είμαι εγώ. Συνήθως γράφω τα κομμάτια στο σπίτι μου και μετά βρισκόμαστε όλοι μαζί για να τα τσεκάρουμε και να δούμε για τυχόν αλλαγές στην δομή, στο tempo και γενικά λεπτομέρειες πάνω στα κομμάτια. Από εκεί και πέρα ο καθένας συνεισφέρει την δική του ιδέα πάνω σε αυτά ώστε να είμαστε όλοι ευχαριστημένοι με το αποτέλεσμα.

 

 

Rock Overdose: Ποιος γράφει τους στίχους σας και με τι θέματα ασχολείστε σε αυτούς;

 

Αχιλλέας Μιχαήλ: Την ίδια διαδικασία ακολουθούμε και στο στιχουργικό κομμάτι, γράφω τον βασικό κορμό και συνήθως προσθέτουμε η αλλάζουμε μαζί με τον Δημήτρη κυρίως, ότι δεν μας κάθεται καλά. Οι στίχοι κυμαίνονται από κοινωνικοπολιτικά θέματα μέχρι εντελώς προσωπικά (φοβίες, ψυχολογικά κλπ).

 

Γενικά όλα αυτά που απασχολούν έναν καθημερινό σκεπτόμενο άνθρωπο.

 

 

Rock Overdose: Έχετε κυκλοφορήσει ήδη το πρώτο studio album σας με τίτλο "Darker Days To Come" το 2019 σε ψηφιακή μορφή και πριν λίγο καιρό και σε φυσική μορφή. Μπορείς να μας δώσεις κάποιες περισσότερες πληροφορίες για αυτή σας τη κυκλοφορία? (ηχογραφήσεις, διανομή).

 

Αχιλλέας Μιχαήλ: Το album κυκλοφόρησε ψηφιακά τον Φεβρουάριο του 2019 σε όλες τις γνωστές πλατφόρμες και ανέβηκε στο επίσημο κανάλι μας στο YouTube.

 

Η ηχογράφηση, μίξη και mastering έγινε στα SoundAbuseProductions με παραγωγό τον Psychon .

 

Τον Σεπτέμβριο του 2020 κυκλοφόρησε και σε φυσική μορφή (Digipack CD), σαν αυτοχρηματοδοτούμενη παραγωγή σε περιορισμένες κόπιες και διατίθεται αποκλειστικά και μόνο από εμάς μέσω της ιστοσελίδας μας στο Bandcamp και Facebook.

 

 

Rock Overdose: “Darker Days To Come” προφητικός τίτλος. Συμφωνείς? Τι θέλατε να δηλώσετε μέσα από τους στίχους σας;

 

Αχιλλέας Μιχαήλ: Αν και οι μέρες που διανύουμε είναι όντως σκοτεινές και δεν αναφέρομαι μόνο στην πανδημία αλλά και στην πολιτική και οικονομική κατάσταση της χώρας μας και παγκοσμίως, οι στίχοι στο ομότιτλο κομμάτι αφορούν κάτι πολύ προσωπικό, ένα άγχος και ένα φόβο για το αναπόφευκτο, όποιος θέλει μπορεί να τους διαβάσει και να δώσει την δική του ερμηνεία με βάση τα δικά του βιώματα!

 

 

Rock Overdose: Έχετε κάνει γενικά κάποιες ζωντανές εμφανίσεις ή οι D-Human είναι ένα καθαρά studio project;

 

Αχιλλέας Μιχαήλ: Ξεκινήσαμε ως "κανονική" μπάντα με τις πρόβες μας και τα live μας, στην πορεία μετά την αποχώρηση του ντράμερ μας μιας και όπως είπα προηγουμένως είμαστε πάνω απ’όλα μια παρέα, αποφασίσαμε να συνεχίσουμε ως studio project αφού η μουσική δημιουργία είναι κάτι το οποίο μας ευχαριστεί και σημαίνει πολλά για εμάς!

 

 

Rock Overdose: Υπάρχουν κάποια σχέδια για το μέλλον σε ότι αφορά στη μπάντα σας? Ένας καινούργιος δίσκος ίσως;

 

Αχιλλέας Μιχαήλ: Ήδη έχουμε αρχίσει να δουλεύουμε νέο υλικό και υπάρχουν αρκετές ιδέες, με στόχο μας ένα νέο άλμπουμ.

 

Είναι μία χρονοβόρα αλλά ευχάριστη διαδικασία για εμάς και ανυπομονούμε για την ώρα που θα μπούμε πάλι στο στούντιο για να ηχογραφήσουμε τα νέα μας κομμάτια!

 

 

Rock Overdose: Λίγο πριν το τέλος μια που είσαι και κιθαρίστας των AfterBood οι οποίοι είναι αρκετά ενεργοί σε ότι αφορά στις ζωντανές εμφανίσεις, πως ήταν μέχρι τώρα το 2020 σε ότι αφορά στα live concerts; Προλάβατε να δώσετε κάποιες συναυλίες πριν τη πανδημία; Υπάρχουν κάποια σχέδια για φέτος ή για το 2021;

 

Αχιλλέας Μιχαήλ: Κάναμε το τελευταίο live ακριβώς πριν το lockdown, για την ακρίβεια πρέπει να ήταν η τελευταία metal συναυλία πριν ξεκινήσει η καραντίνα και κλείσουν όλα. Για το 2020 προφανώς δεν υπάρχουν σχέδια για live λόγω της κατάστασης, ελπίζουμε από του χρόνου και όταν θα είναι πλέον ασφαλές για τον κόσμο, να μπορέσουμε να επανέλθουμε όλοι στα συναυλιακά δρώμενα.

 

 

Rock Overdose: Αχιλλέα εάν θέλεις στείλε ένα μήνυμα στους αναγνώστες του Rock Overdose και γενικά σε όποιον διαβάσει αυτή τη συνέντευξη.

 

Αχιλλέας Μιχαήλ: Να προσέχετε τους εαυτούς σας και τους αγαπημένους σας και μην αφήσετε τις δύσκολες στιγμές που περνάμε να σας φθείρουν σαν χαρακτήρες και σαν ανθρώπους!

 

 

 

 

Για το Rock Overdose

 

Συνέντευξη: Παύλος Γιαννακόπουλος

 

Comments