Γεγονότα (που ίσως δεν ξέρατε) για τον OZZY OSBOURNE

Δεν νομίζω πως υπάρχει κάποιος που δεν αγαπάει τον Ozzy. Εντάξει σαν τραγουδιστής μπορεί να είναι αρκετά φάλτσος αλλά η προσωπικότητά του είναι κάτι που θα μας λείψει αρκετά όταν αποφασίσει να εγκαταλείψει τούτον τον μάταιο κόσμο και να πάει να βρει τον Randy. Επίσης μπορεί να έλειψε για αρκετά χρόνια, αλλά χωρίς μεγάλη επιφύλαξη θα έλεγα ότι το όνομα του είναι έως και συνώνυμο με αυτό των Black Sabbath. Παρακάτω μπορείτε να διαβάσετε κάποια γεγονότα γύρω από το άτομο του, που οκ ίσως μερικά από αυτά να είναι δύσκολο να τα πιστέψετε αλλά ούτως ή άλλως ο Mr O. Osbourne είναι απίστευτος με κάθε σημασία της λέξης!

Το πραγματικό όνομα του πρίγκιπα της κόλασης είναι : John Michael Osbourne. Το Ozzy είναι ένα προσωνύμιο που του αποδόθηκε από την παιδική ακόμα ηλικία του.

Το συγκρότημα που έκανε τον Ozzy να θέλει να ασχοληθεί με την μουσική, δεν ηταν κανένα άλλο, από τους Beatles!
Πιο συγκεκριμένα, όπως αναφέρει και ο ίδιος, το τραγούδι του συγκροτήματος "She loves you'' ήταν αυτό που τον έκανε να θέλει να γίνει ροκ σταρ!

Παράτησε το σχολείο σε ηλικία 15 ετών, και έπιασε δουλειά μεταξύ άλλων, ως εργάτης σε κατασκευαστική εταιρεία και ως υδραυλικός.

Επιχείρησε να διαπράξει ληστεία : κλέβοντας μία τηλεόραση, η οποία του έπεσε κατα την διαφυγή του, κλέβοντας ρούχα για να τα πουλήσει  ..που απεδείχθη τελικά, ότι ηταν μωρουδιακά και δεν το είχε καταλάβει λόγω χαμηλού φωτισμού και τέλος κλέβοντας μερικά T-shirt.

Αφού πιάστηκε επ' αυτοφώρω - να κλέβει αυτά τα T-shirt - και αφού συνελήφθη, πέρασε 6 εβδομάδες στην φυλακή, αφού ο πατέρας του δεν πλήρωσε το πρόστιμο, για να του δώσει με αυτόν τον τρόπο ένα μάθημα!

Ο λόγος που τραγουδάει  ..καλύτερα απ'όσο μιλάει, τις περισσότερες φορές, δεν είναι η χρόνια χρήση ναρκωτικών ουσιών που κάνει (πιθανότατα), αλλά  γιατί πολύ απλά, όταν ηταν παιδί ακόμα αντιμετώπισε ένα κάποιο πρόβλημα δυσλεξίας, που τον επηρρεάζει ακόμη και σήμερα.

Εχει δηλώσει πως ο πρώτος γάμος του, πίσω στο 1971, ήταν ένα μεγάλο λάθος, και πως ο εθισμός του στα ναρκωτικά σε συνδυασμό με τις πολύμηνες περιοδείες των Black Sabbath δημιούργησαν την πεποίθηση στα δύο παιδιά του (από αυτόν τον γάμο) ότι δεν ήταν καλός πατέρας.

Γνώρισε την νυν σύζυγό του Sharon μέσω του πατέρα της όταν αυτός έγινε ο νέος μάνατζερ των Black Sabbath.
Ο Ozzy ομολόγησε πως ένιωσε αμέσως έλξη προς αυτήν αν και  πίστευε πως πιθανότατα εκείνη θα τον περνούσε για τρελό!

Μπορείς να τον ξεκλειδώσεις και να παίξεις μαζί του, μιας και είναι χαρακτήρας στο video game: Guitar Hero World Tour. Επίσης έχει εμφανιστεί στην εμπορική διαφήμιση του video game World of Warcraft.

Ο θάνατος του Randy Rhodes τον έριξε σε βαριάς μορφής κατάθλιψη. Ο πρώτος κιθαρίστας στον οποίο απευθύνθηκε ο Ozzy, για να καλύψει την θέση του αδικοχαμένου φίλου του, ήταν ο Gary Moore. Μια θέση την οποία αρνήθηκε.

Εχει δηλώσει πως παθαίνει τρακ (stage fright) κάθε φορά λίγο πριν εμφανιστεί στο κοινό!

Περνάει τον περισσότερο από τον ελεύθερο χρόνο του ζωγραφίζοντας! Και για του λόγου το αληθές, ζωγραφίζει αρκετά καλά! Ισως και λίγο καλύτερα από όσο τραγουδάει.

Ω ναι. Εχει δαγκώσει το κεφάλι μιας νυχτερίδας. Δεν έχει μεγάλη σημασία το γιατί ή το πότε, αλλά το ότι το έκανε. Can't judge.

Εχει συνεργαστεί με την Μαντόνα! Πιο συγκεκριμένα : Εχουν και οι δύο "χαρίσει" την φωνή τους στο τραγούδι των Was "Shake your head".

Οπως έχει δηλώσει πολλάκις, αγαπάει τα σκυλιά του περισσότερο από τους περισσότερους ανθρώπους που γνωρίζει.

Σύμφωνα με κάποιον γενετιστή του Cambridge εν ονόματι Nathaniel Pearson ο Νονός της Metal έχει ένα γονίδιο το οποίο του επιτρέπει να μεταβολίζει ουσίες που άλλοι άνθρωποι δεν μπορούν ή έστω που δυσκολεύονται αρκετά. Κάτι τέτοιο, αν ισχύει φυσικά, θα εξηγούσε κάλλιστα το πως είναι ζωντανός έπειτα από την χρόνια χρήση τοξικών ουσιών και αλκοόλ που κάνει.  ..έκανε. Ισως ξανακάνει, ποτέ δεν μπορείς να είσαι σίγουρος με τον Ozzy.

Εχει παλέψει γυμνός με ληστή! Στο σπίτι του στο Buckinghamshire όταν βρήκε κάποιον να ψαχουλεύει την ντουλάπα της γυναίκας του. Κλωτσιές μπουνιές αλλά τελικά διέφυγε παίρνοντας το δαχτυλίδι που είχε χαρίσει ο Ozzy στην Sharon για τον γάμο τους.

Υπάρχει ένα κέρινο ομοίωμα του, που αν πλησιάσεις εκτοξεύει ψεύτικα ούρα.  ..Hopefully.

Εχει εμφανιστεί, μαζί με τα υπόλοιπα μέλη των Black Sabbath, σε επεισόδιο του CSI: Crime Scene Investigation. (Τίτλος επεισοδίου: Skin in the Game)

Απεχθάνεται τις οργανωμένες θρησκείες!

Σύμφωνα με τα λεγόμενα του, υποστηρίζει πως δεν έχει δει ούτε ένα επεισόδιο των Osbournes.

 

 

Για το Rock Overdose,
Ευθύμης Κοκκινόπουλος

Comments