Γενέθλια για τον Anthony Kiedis (RED HOT CHILI PEPPERS) ο οποίος κλείνει σήμερα τα 54 του χρόνια!

54 ετών γίνεται σήμερα ο frontman των Red Hot Chili Peppers, Antony Kiedis, με καταγωγή από Λιθουανία, Αγγλία, Ιρλανδία, Γαλλία, Γερμανία και Αμερική και όχι από τη χώρα μας όπως φαίνεται.  Γεννήθηκε στο Michigan και από τα τρία του χρόνια, οι γονείς του χώρισαν, οπότε μέχρι τα δώδεκα του τον μεγάλωσε η μητέρα του και ο πατριός του. Τα καλοκαίρια επισκεπτόταν τον πατέρα του στο Hollywood,  ταξίδια που περιγράφει ως τις πιο ευτυχισμένες και ανέμελες μέρες της ζωής του. Τελικά, το 1974, στην ηλικία των δώδεκα, πήγε να ζήσει μαζί του. Ο πατέρας του ήταν ένας φτωχός ηθοποιός που πούλαγε ναρκωτικά και είχε μεγάλη επιρροή στο γιο του, που τον είχε ως είδωλο του. Οι δυο τους συχνά έκαναν παρέα χρήση μαριχουάνας και κοκαΐνης και μάλιστα στα 14 του, ο Kiedis, δοκίμασε για πρώτη φορά ηρωίνη κατά λάθος, αφού την μπέρδεψε με κόκα. Μέσω του εκείνου, δούλεψε για πρώτη φορά ως ηθοποιός, υποδυόμενος το γιο του Sylvester Stallone στην ταινία “F.I.S.T”.  Στο σχολείο δυσκολεύτηκε να κάνει φίλους, αλλά τελικά γνώρισε τον Flea με τον οποίο έγιναν κολλητοί. Ο Kiedis τον μύησε στην punk ροκ και οι δυο τους, είχαν και ένα περίεργο χόμπι, να πηδούν σε πισίνες από κτίρια.

Στα 15 του, ο τραγουδιστής στην προσπάθεια του να πηδήξει σε μια πισίνα από ένα πενταόροφο κτίριο, απέτυχε με αποτέλεσμα να σπάσει την πλάτη του, γεγονός που του έχει αφήσει περιστασιακά προβλήματα. Λίγο αργότερα προστέθηκε στην παρέα τους ο Hillel Slovak, που έπαιζε ήδη σε μια μπάντα και είχε μεγαλύτερη αντίληψη γύρω από τα μουσικά πράγματα.  Παρά τη χρήση ναρκωτικών, ο Kiedis αποφοίτησε με άριστα από το σχολείο. Η επιδείνωση της εξάρτησης του από τα ναρκωτικά όμως, δεν του επέτρεψε να συνεχίσει και τις σπουδές του στο Πανεπιστήμιο της Καλιφόρνια, πάνω στη γραφή, τις οποίες διέκοψε το δεύτερο έτος. Αφού ξεκίνησαν να γράφουν μουσική, τελικά οι τρεις φίλοι μαζί με τον ντράμερ Jack Irons, σχημάτισαν τους Τony Flow andthe Miraculously Majestic Masters of Mayhem, που είχαν ένα δικό τους κομμάτι. Μέχρι το 1985, είχαν μετονομαστεί σε  Red Hot Chili Peppers και σταδιακά άρχισαν να παίζουν σε διάφορα club και bar.

Μετά από μια εμφάνιση τους σε ένα στριπτιτζάδικο  του Hollywood όπου τα μέλη της μπάντας έπαιξαν φορώντας μόνο μια κάλτσα στο πέος τους, οι Red Hot απέκτησαν μεγάλη φήμη και οι ιδιοκτήτες των club τους έκλειναν εμφανίσεις με την προϋπόθεση να εμφανίζονται με τον ίδιο τρόπο. Στη συνέχεια κατάφεραν να εξασφαλίσουν συμβόλαιο με την ΕΜΙ και έτσι το 1984 ήρθε το πρώτο τους άλμπουμ. Η χρήση ναρκωτικών των Flea, Slovak και Kiedis, δημιούργησε πολλά προβλήματα, που μεγάλωσαν ενώ ετοίμαζαν τον τρίτο δίσκο τους, με τον ερμηνευτή να εισάγεται σε κλινική αποτοξίνωσης και κορυφώθηκαν με το θάνατο του Slovak από υπερβολική δόση. Η μεγάλη επιτυχία για την μπάντα σημειώθηκε το 1991 με το άλμπουμ “Blood Sugar Sex Magik” και η φήμη τους έφτασε στο απόγειο οκτώ χρόνια μετά με το “Californication”. O Kiedis είναι σταθερά μέλος της μπάντας μέχρι σήμερα, μαζί με τον Flea, ερμηνεύοντας, γράφοντας στίχους και συνθέτοντας, και έχει συνολικά έντεκα άλμπουμ στο ενεργητικό του.

 

 

 

Comments