Γιώργος Γάκης στο Rock Overdose:”Ο Joe Lynn Turner είναι σε εξαιρετική φόρμα”

Ο Γιώργος Γάκης μίλησε στο Rock Overdose και στον Ζήση Πετκανά, σχετικά με την επικείμενη επίσκεψη του θρυλικού τραγουδιστή JOE LYNN TURNER στη πόλη της Καστοριάς, τη Παρασκευή 24 Ιουνίου 2016,  αλλά και για το νέο προσωπικό δίσκο που ετοιμάζει.

 

 

Rock Overdose: Καλησπέρα Γιώργο.

Γιώργος Γάκης: Γεια σου Ζήση. Τι περάσαμε τους τελευταίους μήνες με τον φίλο μας τον Turner;

 

Rock Overdose: Ναι, αλλά πιστεύω ότι άξιζε τον κόπο

Γιώργος Γάκης: Έτσι και αυτός κατάλαβε και αισθάνθηκε άσχημα και από τους λόγους που κανονίστηκε αυτή η επίσκεψή του στην Ελλάδα, είναι για να κάνει αυτήν  την εμφάνιση εδώ και μάλιστα του δόθηκε χρόνος και σε αυτόν και στην μάνατζέρ του να δουν και την Καστοριά στο internet, ενθουσιάστηκαν, τους άρεσε και θα δουν και την πόλη.

 

Rock Overdose: Άρα θα κάτσουν και παραπάνω δηλαδή

Γιώργος Γάκης: Πιθανόν.

 

Rock Overdose: Μακάρι να του αρέσει η πόλη και να έρθει και πάλι

Γιώργος Γάκης: Και μακάρι να πάει καλά και η εκδήλωση, αυτό έχει σημασία.

 

Rock Overdose: Μακάρι ο κόσμος της Καστοριάς και γενικότερα της Δυτικής Μακεδονίας να τιμήσει με την παρουσία του αυτό το μεγάλο event

Γιώργος Γάκης: Ζήση εγώ δεν έχω κανένα παράπονο. Ξέρεις ότι παίζω πολύ συχνά στην Καστοριά και δεν έχω κανένα παράπονο από τους Καστοριανούς που πάντα στηρίζουν και τους θεωρώ και εξαιρετικό κοινό. Πιστεύω θα πάνε πάρα πολύ καλά τα πράγματα. Και από την άλλη δίνεται και η ευκαιρία στις μικρές πόλεις όπως η Καστοριά, όπως τα Γιάννενα, όπως η Λαμία που θα παίξουμε να βλέπουν έναν καλλιτέχνη τέτοιας εμβέλειας. Και μάλιστα έναν καλλιτέχνη τέτοιας εμβέλειας, ο οποίος είναι σε εξαιρετική φόρμα. Δηλαδή ξέρουμε και περιπτώσεις ανθρώπων, οι οποίοι κάποτε ήταν  πολύ γνωστοί και τώρα δεν έχουν να πουν τίποτα και δεν έχουν να πουν τίποτα. Ο Joe είναι εξαιρετικός. Το ξέρεις, ήσουν και σε αυτήν την φοβερή εκδήλωση που κάναμε πέρυσι στο σπήλαιο και πραγματικά είναι πολύ τίμιος σε αυτό που κάνει.

joe lynn turner, KASTORIA!

Rock Overdose: Έτσι ακριβώς. Και η φωνή του παραμένει και είναι και καλύτερη από ποτέ.

Γιώργος Γάκης: Και επειδή ξέρεις υπάρχει και εμπειρία. Είχαμε κάνει 7 συναυλίες τον Μάρτιο, ακουστικές, όπως θα κάνουμε και στην Καστοριά και ήταν όλες πάρα πολύ επιτυχημένες και από θέμα κόσμου και από θέμα ανταπόκρισης και από το θέμα των εντυπώσεων που πήρε ο κόσμος από το live.

 

Rock Overdose: Θα έχει και άλλες εμφανίσεις στην Ελλάδα ή μόνο Καστοριά;

Γιώργος Γάκης: Θα κάνουμε και στην Λαμία. Που και αυτή ήταν στο πρόγραμμα να γίνει τότε και δεν έγινε. Θα γίνει στις 29, λίγο πριν φύγει.

gakis 1

Rock Overdose: Για πες μας λίγο για τα δικά σου.

Γιώργος Γάκης: Εγώ δεν σταματάω να παίζω και το διασκεδάζω πολύ. Και η αλήθεια είναι με το που φύγει ο Joe εγώ ξεκινάω. Παίζουμε Θεσσαλονίκη, στην Κέρκυρα με τον Ron Bumblefoot που έπαιζε στους Guns ‘N’ Roses, ο οποίος είναι σατανάς, δεν υπάρχει αυτός ο παίκτης. Στην Κέρκυρα θα γίνει ένα school of rock, όπου έρχεται κόσμος από όλη την Ευρώπη, μένουν στην Κέρκυρα για μια βδομάδα και τους κάνει μαθήματα ο ίδιος ο Bumblefoot. Είναι φοβερός. Και μάλιστα πέρυσι, έτυχε και παίξαμε σε ένα φεστιβάλ έξω από τα Γιάννενα και είμαστε στην σκηνή Bumblefoot, Turner και γω και ήταν φοβερά.

 

Rock Overdose: Ξέρεις λένε κάποιοι γκρινιάριδες έπαιξε στην Καστοριά, έχει ξεπέσει στην καριέρα του, που δεν ισχύει...

Γιώργος Γάκης: Οχι ρε, αυτά είναι αστεία. Εκτός αν θέλουν να δουν τους Iron Maiden και να βρει κάποιον να πληρωσει 1.000.000€ και να πάει να πληρώσει 150€ μετά. Ξέρεις…και αυτούς να φέρεις ακόμα πάλι θα τα ακούσεις…Υπάρχει ακόμη αυτή η κακόμοιρη νοοτροπία που πρέπει να ξεπεραστεί.

 

Rock Overdose: Εδώ στην Καστοριά που είδαμε τον Uli Jon Roth, τον κιθαρίστα των Scorpions και πάλι δεν είχε και πολύ κόσμο.

Γιώργος Γάκης: Έλα ντε, κάθε μέρα τους βλέπεις αυτούς; Και να σου πω και κάτι; Άντε και ξέπεσε, δηλαδή σου κάθεται άσχήμα να δεις από κοντά έναν άνθρωπο που έχει γράψει ιστορία στην μουσική που αγαπάς; Εγώ το βλέπω και σαν οπαδός. Τους χρωστάμε, όλους αυτούς. Καταλαβαίνεις; Θα πας να δώσεις 10, 15, 20€ σαν ένα ευχαριστώ ρε φίλε γιατί έχω ακούσει το “In Trance” 140.000 φορές, έχω ακούσει το “I Surrender” άλλες τόσες.. Ευτυχώς είναι λίγοι αυτοί και ότι και να κάνεις θα γκρινιάζουν πάντα. Και φέρνεις μετά το τεράστιο όνομα και λένε έλα ρε σιγά μη δώσω 50€ για να δω τους Scorpions κατάλαβες; Όχι ρε φίλε να τους φέρουμε στην αυλή σου να παίξουνε δωρεάν για σένα…

 

Rock Overdose: Έτσι, γκρινιάζαν που πήγαν οι Scorpions Μυτιλήνη. Ντάξει και τι έγινε;

Γιώργος Γάκης: Χαχαχα.

 

Rock Overdose: Τι να πεις; Μακάρι ο κόσμος να το τιμήσει με την παρουσία του και το πρόγραμμα θα είναι και πολύ καλό.

Γιώργος Γάκης: O Joe σε αυτήν την περιοδεία αποφάσισε να κάνει το εξής. Δηλαδή, εκτός από βασικά κομμάτια στα οποία συμμετείχε όπως το King  of Dreams, Stone Cold παίζει και άλλα κομμάτια των Rainbow. Παίζει Dio ας πούμε. Παίζει και Deep Purple. Αλλά παίζει και τις μουσικές καταβολές του. Παίζει Van Morrison και Jim Morrison. Και Elvis. Είναι πολύ ωραίο να το ακούς αυτό από μια τόσο τεράστια φωνή. Είναι πολύ διασκεδαστικό το πρόγραμμα. Το άκουσες εσύ, αλλά είναι εμπλουτισμένο.

Rock Overdose: Θα είναι μια δυνατή rock βραδιά που θα πιάσει ολο το φάσμα της ροκ μουσικής δηλαδή.

Γιώργος Γάκης: Για όλα τα γούστα. Θα παίξω και εγώ στην αρχή. Θα παίξει ο καινούργιος μου κιθαρίστας, ο οποίος είναι εξαιρετικός και αυτός γιατί ο Μπομπ Σαγανάς κάνει καριέρα για ερευνητική για τον καρκίνο στην Σουηδία και είμαστε πάρα πολύ περήφανοι γι’ αυτόν. Και θα έρχετε οπωσδήποτε να ξαναπαίζουμε, στα μεγάλα τα events, αλλά τώρα έχω καινούργιο κιθαρίστα και είναι εξίσου εξαιρετικός.

 

Rock Overdose: Και σίγουρα το κοινό της Καστοριάς όπως είπες, το ξέρεις πολύ καλά και εσύ θα στηρίξει

Γιώργος Γάκης: Ναι, είναι φίλοι μου εδώ πέρα. Κάθε φορά που παίζω στην Καστοριά είναι φίλοι μου εδώ πέρα.

 

Rock Overdose: Και γω να σου ένα μεγάλο ευχαριστώ που πρότεινες τον Turner να έρθει στην πόλη μας.

Γιώργος Γάκης: Ξέρω ότι πρώτον η Καστοριά έχει κοινό. Δεύτερον ότι το κοινό είναι εκπαιδευμένο σ’ αυτό το είδος. Το ξέρω από προσωπική μου εμπειρία και τρίτον το να διαχειριστείς εσύ αυτό που είσαι μέσα στα πράγματα σίγουρα είναι κάτι πολύ πιο σίγουρο για να κάνουμε κάτι τόσο μεγάλο.

 

Rock Overdose: Και πιστεύω ότι αν πάει καλά θα ανοίξει και πόρτες για να κάνουμε και άλλα πράγματα στο μέλλον.

Γιώργος Γάκης: 30 Σεπτεμβρίου/1 Οκτωβρίου φέρνουμε τον Kip Winger. Βέβαια θα παίξει μόνο στην Αθήνα δύο εμφαφνίσεις αλλά οι προϋποθέσεις είναι ανοικτές. Να ας πούμε παίζω στις 8 Ιουλίου σε ένα μεγάλο Φεστιβάλ στη Κύπρο και μιλούσα και με τον Doug Aldrich (DIO, Whitesnake) για να ρθεί να παίξει και δε μπορούσε αυτή τη στιγμή λόγω ότι είναι σε περιοδεία, αλλά κάποια στιγμή θα τον φέρουμε και γιατί όχι και στη Καστοριά! Είναι πολύ φιλικές οι σχέσεις που έχω μαζί του. Γιατί να μην έρθει Καστοριά, να δεί ο κόσμος από κοντά τέτοια μεγάλα ονόματα;

Rock Overdose: Τώρα το να πούμε και 2 λογάκια για την ιστορία του Turner είναι περιττό.

Γιώργος Γάκης: Τι να πούμε, ο Turner είναι ιστορία από μόνος του. Ήταν βέβαια και λίγο σταχτοπούτα, με την έννοια ότι τον άκουσε ο Blackmore να παίζει με τους Fandango και του έκανε εντύπωση γιατί, ο Blackmore ήταν πολύ έξυπνος leader. Η πρώτη μεγάλη εξυπνάδα ήταν ότι όταν έφυγε ο Gillan δεν πήγε να βρει έναν ίδιο Gillan. Βρήκε κάτι τελείως διαφορετικό όταν πήρε τον Coverdale. Δεν πήγε να κάνει μια αντικατάσταση ενός τεράστιου τραγουδιστή. Και όταν έφυγε ο Dio, ο Graham Bonnet δεν τον εξέφρασε είχε στο καθαρά μια εντελώς αμερικάνικη φωνή, τον Turner, ο οποίες είχε ως καταβολές τα τεράστια αμερικάνικα συγκροτήματα των ’70s. Οπότε με το που πήρε τον Turner έκαναν την πρώτη Νο 1 επιτυχία στην Αμερική με το Stone Could. Δεν έκαναν (οι Rainbow) Νο 1 επιτυχία με τον DIO. Ο Dio στους Rainbow, τον λατρεύουμε βέβαια, είναι καθαρά Ευρωπαϊκό άκουσμα. Οπότε ο Turner έδωσε την ώθηση. 3 εξαρετικοί δίσκοι. Μετά έκανε με 2 δίσκους με τον Malmsteen, ίσως του πιο εμπορικούς του Malmsteen. Και μετά, πριν πάει στους Deep Purple, τον πήραν οι Foreigner και μάλιστα έιχε κυκλοφορήσει και μια version του “Waiting For A Girl Like You” και εκείνη την στιγμή τον κάλεσε και πάλι πίσω ο Blackmore για πρόβες στους Deep Purple.

 

Rock Overdose: Όλοι Ιερά τέρατα. Περνάς από Deep Purple, από Rainbow, από Malmsteen, από Foreigner...

Γιώργος Γάκης: Δεν είναι τυχαίος τραγουδιστής. Εγώ να σου πω την αλήθεια, πλέον έχουμε γίνει πολύ καλοί προσωπικοί φίλοι και έχουμε καλή προσωπική σχέση. Δεν παύω να είμαι όμως οπαδός του. Κάθε φορά που είναι στην σκηνή πάνω, ανατριχιάζω. Εγώ το προτείνω σε όλους, δεν θα το μετανιώσει κανένας. Κι αν κάποιος πει κάτι θα είναι από κομπλεξισμό.

 

Rock Overdose: Ντάξει, πάντα υπάρχουν αυτοί αλλά είναι μικρή μερίδα.

Γιώργος Γάκης: Εχω μεγάλη καψούρα με τον Dokken. Τον φιλοξένησα μια βδομάδα στα Γιάννενα, τον είχα στο μαγαζί μου. Ο Don δε το έχει πλέον. Και πολύ χειρότερα ο Paul Di’ Anno και άλλοι. Ο Turner στη φωνή του είναι εκπληκτικός. Είναι όπως τον θυμόμαστε

 

Rock Overdose: Το έχει ακόμη. Είναι εκπληκτικός. Οπότε όλοι θα δώσουμε ραντεβού την Παρασκευή 24 Ιουνίου στο Prague στη Καστοριά.

Γιώργος Γάκης: Εγώ σας το εγγυώμαι ότι θα περάσουν όλοι καλά και θέλω να πιστεύω ότι θα είναι όλοι εκεί. Εγώ να σου πω από την δική μου την πλευρά έχω πολλά κλεισμένα, περιμένω μια απάντηση τώρα, αλλά πιθανόν να ανοίξουμε τους Scorpions πριν τους Firewind. Και το άλλο εκτός από τις συναυλίες είναι ότι ξεκινάω να κάνω καινούργιο δίσκο, μετά από καιρό. Είμαι στη φάση του pre-production.

 

Rock Overdose: Θα έχεις πάλι συνεργασίες ή θα είναι κάτι εντελώς δικό σου;

Γιώργος Γάκης: Δεν ξέρω. Δεν το έχω αποφασίσει. Είμαι στη φάση που σκέφτομαι. Μπορεί να είναι, επειδή δεν θέλω να φανεί ότι κάνω την συνέχεια του προηγούμενου, γιατί, ήταν και καλός. Δεν είναι εύκολο να το ανταγωνιστείς. Ειδικά όταν έχεις και πολλά λεφτά να ξοδέψεις, ενώ τώρα δεν υπάρχουν φράγκα χαχαχα. Αλλά σκέφτομαι να δουλέψω τελείως με την καινούργια γενιά, με πιτσιρικάδες ταλεντάρες. Το σκέφτομαι. Μια συμμετοχή με τον Joe θα την έχουμε όμως. Πάντως έχω ενδιαφέροντα και τελείως διαφορετικά κομμάτια. Είμαι σε συζητήσεις με τον φίλο μου τον άκη τον Κοσμίδη (ROAR Records). Πιστεύω μέχρι το τέλος του 2016 μπορεί και να είναι κι έτοιμος. Ξέρεις τι πάθαμε ε; Μετά την περιοδεία με τον Joe πήγαμε για μια βδομάδα στη Ρωσία και έγινε χαμός και γύρισα με το κεφάλι μου γεμάτο ιδέες και μέσα σε ένα μήνα έκατσα και έγραψα ένα δίσκο.

 

Rock Overdose: Έτσι, αυτό είναι καλό. Και ο Turner παραμένει ενεργός και μάθαμε και για ένα μυστικό πρότζεκτ που δεν το έχει αποκαλύψει ακόμα. Δεν έμαθα τι ακριβώς είναι αυτό, δεν ξέρουμε αν είναι ανακοινώσιμο.

Γιώργος Γάκης: Ας το πει αυτός. Εγώ προσωπικά περιμένω όλους τους φίλους μου, δεν το συζητάω. Και τους εγγυώμαι ότι θα περάσουμε όλοι σούπερ.

 

Rock Overdose: Το μόνο σίγουρο. Λίγες μέρες μείνανε, οπότε θα τα πούμε εκεί.

Γιώργος Γάκης: Περιμένω πως και πως. Να’σαι καλά. Γειά.

 

 

Για το Rock Overdose,
Ζήσης Πετκανάς

Απομαγνητοφώνηση: Κωνσταντίνος Σωτηρέλης

Comments