Ο Γιώργος Γελαράκης και ο Ευθύμης Γκονούλας είναι δυο νέοι μουσικοί. Το μέλλον είναι όλο μπροστά τους, αρκεί βέβαια να είναι τυχεροί αλλά και να κάνουν αυτές τις κινήσεις που πρέπει έτσι ώστε να πάρουν στη μουσική σκηνή της Ελλάδας τη θέση που τους αξίζει. Ποιος δεν θα το ήθελε άλλωστε δυο νέα παιδιά να καταξιωθούν στον μουσικό χώρο.
Ο Γιώργος Γελαράκης μάλιστα έχει ήδη αφήσει το στίγμα του δισκογραφικά, αλλά όλα αυτά θα τα πούμε παρακάτω.
Με αφορμή την επικείμενη συναυλία του Κώστα Τουρνά στην όμορφη πόλη της Καστοριάς το Σάββατο 7 Μαΐου, τα δυο παλληκάρια στα οποία αναφερόμαστε θα έχουν την χαρά και την τιμή να μοιραστούν το ίδιο σανίδι με τη μεγάλη αυτή μορφή της Ελληνικής μουσικής.
Ας δούμε τι είπαν στο Rock Overdose για τους εαυτούς τους αλλά και για την επικείμενη συναυλία.
Rock Overdose: Γεια σου Γιώργο και Ευθύμη, καλωσορίσατε στο RockOverdose, Μπορείτε να μας πείτε κάποια πράγματα για σας;
Ευθύμης Γκονούλας: Γεννήθηκα και μεγάλωσα στην αγαπημένη και παγωμένη Καστοριά. Στα 18 πέρασα στη Θεσσαλονίκη στο τμήμα Ιταλικής Φιλολογίας του ΑΠΘ. Ζω εκεί τα τελευταία 7 χρόνια και ασχολούμαι κατά κύριο λόγο με τη μουσική.
Γιώργος Γελαράκης: Γεννήθηκα στη Βέροια, και έμεινα εκεί μέχρι τα 18. Στη συνέχεια με αφορμή τη φοίτησή μου στο τμήμα μηχανολόγων μηχανικών του πολυτεχνείου εγκαταστάθηκα στη Θεσσαλονίκη όπου ζω και δραστηριοποιούμαι μέχρι και σήμερα.
Rock Overdose: Πότε ανακαλύψατε ότι έχετε ταλέντο στο τραγούδι; Έχετε κάνει σπουδές πάνω σ’αυτό ή όχι;
Ευθύμης Γκονούλας: Ανακάλυψα από μικρή ηλικία ότι η μουσική είναι ένα μέσο το οποίο με γέμιζε συναισθήματα και ένοιωθα άνετα να εκφράζομαι μέσω αυτής. Ο πατέρας μου ο Γιώργος Γκονούλας όντας μουσικός, ήταν αυτός που μου έδωσε τη γνώση και με βοήθησε να διαμορφώσω τη δική μου "μουσική ταυτότητα".
Γιώργος Γελαράκης: Δε πιστεύω ότι έχω κάποια έφεση ή κάτι ιδιαίτερο, έτσι κι αλλιώς δεν πιστεύω στην λέξη «ταλέντο», πιστεύω ότι ο καθένας θα πρέπει να ανακαλύπτει τρόπους να εξωτερικεύει τον εσωτερικό του κόσμο και η μουσική είναι ένας από αυτούς. Προσπαθώ απλά να κάνω τη μουσική που με εκφράζει και μέσα από αυτό να ολοκληρώνομαι.
Rock Overdose: Θα μπορούσατε να μας πείτε κάτι για τις μουσικές σας επιρροές, και κατά πόσο αυτές σας επηρέασαν στον τρόπο που τραγουδάτε;
Ευθύμης Γκονούλας: Πολύ ή λίγο, θεωρώ ότι έχω επηρεαστεί από όλους τους καλλιτέχνες που παρακολουθώ, είτε έχουν σχέση με τα τραγούδια που ερμηνεύω είτε όχι. Προσπαθώ από εκεί και πέρα να κρατήσω το δικό μου προσωπικό στοιχείο στον τρόπο που τραγουδώ και στον τρόπο που συμπεριφέρομαι στη σκηνή. Σίγουρα η μεγαλύτερη επιρροή για μένα είναι ο πατέρας μου ο οποίος με μύησε σε αυτό το χώρο και έχω κρατήσει πολλά δικά του στοιχεία πάνω μου.
Γιώργος Γελαράκης: Οι μουσικές μου επιρροές έχουν καταβολές κατά βάση από τον ελληνικό μουσικό χώρο και αυτό νομίζω ήταν κάτι αναμενόμενο, καθώς με τη μητρική μου γλώσσα και μόνο, έχω τη δυνατότητα να εκφράζομαι απόλυτα. Σίγουρα έχω επηρεαστεί από συγκεκριμένα είδη και μουσικές, νομίζω όμως ότι πλέον προσπαθώ να εκπέμπω ένα πολυσυλλεκτικό κράμα σε κάθε ζωντανή εμφάνιση, με κύριο στοιχείο το ρυθμό και την ενέργεια.
Rock Overdose: Γιώργο, ποιος είναι υπεύθυνος για τη μουσική και ποιος για τους στίχους στα τραγούδια σου;
Γιώργος Γελαράκης: Το 1ο μου album με τίτλο "Ονειροποιός" που κυκλοφόρησε το 2013, αποτελείται από 10 τραγούδια σε δική μου μουσική και στίχους. Στο 2οalbum που κυκλοφόρησε πριν από μερικούς μήνες με τίτλο "Η πόλη μια άδεια αγκαλιά", υπάρχουν τραγούδια φίλων μουσικών και στιχουργών που πορευτήκαμε από κοινού τα τελευταία χρόνια και είχα την τιμή να συμπεριλάβω στο album.
Rock Overdose: Γιώργο, έχεις μοιραστεί το ‘σανίδι’ με μερικά από τα μεγαλύτερα μουσικά ονόματα. Θέλεις να μας πεις δυο λόγια για αυτό;
Γιώργος Γελαράκης: Τα τελευταία χρόνια είχαμε την τύχη να γνωρίσουμε και να μοιραστούμε τη σκηνή με πολύ αξιόλογους καλλιτέχνες με τους οποίους μεγαλώσαμε και αποτελούσαν τα πρώτα μας ακούσματα, όπως και αυτό το Σάββατο που έχουμε την τιμή να ανοίξουμε την εμφάνιση του Κώστα Τουρνά. Ακούσαμε συμβουλές και αποκτήσαμε παραστάσεις που τις φυλάω σαν κόρη οφθαλμού. Είναι μεγάλη χαρά και πολύ έντονες αυτές οι στιγμές, πάντα προσπαθώ να τις ζήσω σε υπερθετικό βαθμό και να αφεθώ όσο πιο βαθιά γίνεται σε κάθε εμφάνιση!
Rock Overdose: Εάν θα έπρεπε να μας παρουσιάσετε τον εαυτό σας με 5 λέξεις, ποιες θα ήταν αυτές;
Ευθύμης Γκονούλας: αισιόδοξος, ακατάστατος,, ταξιδιάρης και ανυπόμονος. (σχόλιο συντάκτη….5 είπαμε Ευθύμη)
Γιώργος Γελαράκης: Αισιόδοξος, ανήσυχος, εγωιστής, μανιώδης και υπομονετικός.
Rock Overdose: Σε λίγες μέρες θα συμμετέχετε σε συναυλία μαζί με τον Κώστα Τουρνά στη Καστοριά. Μπορείτε να μας πείτε δυο λόγια για αυτό ;
Ευθύμης Γκονούλας: Ο Κώστας Τουρνάς είναι ένας καλλιτέχνης που εκτιμώ ιδιαίτερα, ερμηνεύω τα τραγούδια του και δεν είχα την ευκαιρία να τον ακούσω ζωντανά . Χαίρομαι γιατί θα συμμετέχω σ αυτή τη συναυλία μαζί με τον Γιώργο, και φυσικά γιατί θα γίνει στην πόλη που με μεγάλωσε και που έκανα τα πρώτα μου μουσικά βήματα.
Γιώργος Γελαράκης: Ήταν μεγάλη η χαρά και η τιμή όταν μας έγινε η πρόταση, καθώς έχω δει ζωντανά μόνο μία παράσταση του, το μακρινό 2004. Από καιρό είχα στο νου μου να μπορέσω να παραβρεθώ σε μια εμφάνιση του και όλο κάτι συνέβαινε και δεν τα κατάφερνα. Έγινε τελικά με τον πιο όμορφο τρόπο! Η μουσική του είναι μέσα στα πρωταρχικά ακούσματα και νομίζω ότι ανήκει κατά τη γνώμη μου στους 4-5 Έλληνες τραγουδοποιούς που έχουν εμπνεύσει ολόκληρη τη γενιά μου.
Rock Overdose: Τι μας επιφυλάσσετε για το μέλλον;
Ευθύμης Γκονούλας: Αυτή τη στιγμή συνεργάζομαι με φίλους πάνω σε διάφορα μουσικά project. Eλπίζω να συνεχίσουμε να δημιουργούμε μουσική σαν μια οικογένεια που συνεχώς μεγαλώνει!
Γιώργος Γελαράκης: Το μέλλον εύχομαι να μην έχει πολλές διαφορές με το παρόν. Θέλω να ελπίζω ότι θα συνεχίσουμε να ταξιδεύουμε και να παίζουμε μουσική. Καινούρια τραγούδια, πολλές εμπειρίες και πάνω απ’ όλα πολλά όνειρα με αξιοπρέπεια.
Facebook page: Γιώργος Γελαράκης















