Γιώργος Κόλλιας (NILE) στο Rock Overdose: “Tο videoclip το έχουμε κάνει στο Λαύριο,μακράν ότι καλύτερο έχω δει εγώ στο μέταλ”

Λίγη ώρα πριν τη συναυλία της Παρασκευής στην Αθήνα και μες στον πανικό, πετυχαίνω τον υπέρτατο Γιώργο Κόλλια (drummer των Αμερικανών Nile), και όντας πρόθυμος όπως πάντα, παραχώρησε συνέντευξη για τους αναγνώστες του RockOverdose.gr...
RockOverdose: Γεια σου Γιώργο, καλωσήρθες Αθήνα με τους Nile. Πώς νιώθεις που θα παίξεις στην πατρίδα σου μετά από τόσο καιρό;

Γιώργος: Καλώς σας βρήκα! Θα μπορούσα να ήμουν λίγο πιο ενθουσιασμένος αν δεν είχαμε αργήσει λιγάκι. Εντάξει, γουστάρω με χίλια, δεν το συζητώ, αλλά έχουμε έρθει λίγο αργά και τρέχουμε και δε φτάνουμε σήμερα. Ελπίζω όλα να πάνε καλά.
RockOverdose: Μάλιστα, μιλώντας για το νέο άλμπουμ, το "At the Gate of Sethu". Είσαι ικανοποιημένος;

Γιώργος: Εγώ πάρα πολύ, ναι. Θεωρώ ότι είναι το πιο ολοκληρωμένο άλμπουμ που έχουμε κάνει, είναι το πιο "φρέσκο" στ' αυτιά μου, οπότε μ'αρέσει πιο πολύ απ' όλα, γιατί τ' άλλα τα έχω βαρεθεί όπως είναι φυσικό. Εντάξει, όλα καλά με το "Sethu".
RockOverdose: Έχετε δουλέψει με τον Neil Kermon. Πώς ήταν να δουλεύετε με αυτόν;

Γιώργος: Έχουμε δουλέψει με τον Neil Kermon τέσσερις φορές ήδη, οπότε πλέον έχουμε μία πιο αδερφική σχέση. Ο τύπος είναι ένας απ' τους καλύτερους παραγωγούς στον κόσμο, μακράν. Είναι πάρα πολύ φιλικός μαζί μας, έχει γνώμη στην μπάντα, μας βοηθάει πάρα πολύ να βγάλουμε το 100% κι αυτό είναι βασικά ο παραγωγός, έτσι; Ο παραγωγός δεν είναι αυτός που πατάει τα κουμπιά ας πούμε και σε γράφει. Ο παραγωγός είναι αυτός που θα πει την γνώμη του για να βοηθήσει τη μπάντα να κάνει το επόμενο βήμα.


RockOverdose: Κατάλαβα, έχετε ταξιδέψει σχεδόν σε όλο τον κόσμο. Ήταν πρόσφατα να γίνει στην Ινδία κάποιο live, ακυρώθηκε λόγω visa, τι είχε γίνει;

Γιώργος: Αυτό που έγινε είναι ότι για κάποιο λόγο δεν έδωσαν visa στους Αμερικάνους, εγώ την είχα πάρει την visa μου, και μάλιστα εγώ είχα πάει Ινδία και είχα παίξει σε ένα σεμινάριο, σ' ένα μεγάλο φεστιβάλ για drummers ένα χρόνο πριν απ' αυτό. Αλλά για κάποιο λόγο μας τρενάρανε με την visa, στο τέλος μας το κάψανε, οπότε δεν πήγαμε..
RockOverdose: ...με ποιους παίζατε;

Γιώργος: Είμασταν μόνοι μας.
RockOverdose: Headline δηλαδή;

Γιώργος: Όχι, νομίζω φεστιβάλ ήταν, απλά ήταν δύο φεστιβάλ στα οποία θα ήμασταν headliners, δεν ξέρω.. Καλή φάση αλλά δεν έκατσε.
RockOverdose: Οκ, τώρα σχετικά με το videoclip, το "Enduring the Eternal Molestation of Flame". Το έχετε γυρίσει, θα το γυρίσετε Ελλάδα όπως είχατε πει;

Γιώργος: Το videoclip "Enduring.." είναι έτοιμο, μάλιστα το έχω και στο laptop μου αυτή τη στιγμή. Είναι το καλύτερο video που έχουμε κάνει ποτέ, σκηνοθέτης είναι ο Γιάννης ο Σiμβώνης το έχουμε κάνει Ελλάδα.
RockOverdose: Που το γυρίσατε;

Γιώργος: Το έχουμε κάνει στο Λαύριο, και άμα το δεις θα καταλάβεις. Νομίζω ότι είναι μακράν ότι καλύτερο έχω δει εγώ στο μέταλ, μαζί με των Behemoth ας πούμε, αυτά τα φανταστικά videoclips που κάνουνε. Νομίζω είναι ισάξιο, αν όχι καλύτερο. Χαίρομαι γιατί ο σκηνοθέτης είναι Έλληνας, ήταν 100% ιδέα δικιά του σε οτιδήποτε, οπότε ξέρεις...


RockOverdose: Ο Αιγυπτιακός πολιτισμός ήταν πάντα πηγή έμπνευσης για τους Nile..

Γιώργος: ...Δεν έχω ιδέα! (γέλια) Περιττό να σου πω ότι με ρωτάνε συνέχεια για τους στίχους, εγώ δεν γράφω τους στίχους. Φυσικά το ξέρουμε το concept, το γουστάρουμε...
RockOverdose: Έχετε σκοπό να αλλάξετε θέμα κάποια στιγμή;

Γιώργος: Κοίταξε είναι ο Karl αυτός που γράφει τους στίχους. Εγώ δεν έχω λόγο, δεν θέλω να έχω κι όλας λόγο στους στίχους, ούτως ή άλλως. Αλλά ξέρεις τι; Πολλοί σχετίζουν τη μπάντα με, πώς το λένε; Λίγο εγκυκλοπαίδεια ή σχολείο, ξέρεις. Κι εμένα δε με νοιάζει, οι στίχοι είναι αυτοί που είναι.
RockOverdose: Σχετικά με την εγκυκλοπαίδεια που αναφέρεις, ψάχνοντας στο metal archives αναφέρει κάπου τον όρο "Ithyphallic Metal"(γέλια). Τι είναι αυτό;

Γιώργος: Εχμ, το "Ithyphallic ε; Το Ithyphallic έρχεται βασικά από κάποια αρχαία Αιγυπτιακά αγάλματα, τα οποία συμβολίζουν, πώς να στο πω τώρα; (γέλια) Καταλαβαίνεις τι είναι.. Φαντάζομαι..!
RockOverdose: ΕεΕεε.. ναι :Ρ

Γιώργος: ... το οποίο είναι το σύμβολο της γονιμότητας, δηλαδή δεν έχει πονηρό σκοπό. Παλιά ας πούμε, το λάτρευαν πάρα πολύ το συγκεκριμένο. Στην Αίγυπτο ήταν αντικείμενο λατρείας. Και σχετίζοντας αυτό με τη μουσική μας, εννοούμε ότι είναι μουσική.. ξέρεις..
RockOverdose: Γ@μάει και δέρνει δηλαδή; (γέλια)

Γιώργος: Έτσι, και καλά! Αυτό μας το κόλλησαν κάποιοι φανς. Και να σου πω, αυτός είναι και ο λόγος που ονομάσαμε το άλμπουμ "Ithyphallic", επειδή μας άρεσε σαν...ξέρεις. Εντάξει, μας άρεσε και το χρησιμοποιήσαμε, αυτό!


RockOverdose: Κατάλαβα, κατάλαβα! Κάποια λόγια πριν τη συναυλία; Τι να περιμένουμε να δούμε από Nile;

Γιώργος: Τι θα δείτε... Κατ' αρχήν θα δείτε ένα απ' τα καλύτερα σόου, γιατί θεωρώ ότι αυτό είναι το καλύτερο tour που έχω κάνει με top μπάντες όπως Morbid Angel, Kreator... Ξέρεις, έχω μεγαλώσει με αυτές τις μπάντες και όλες αυτές οι μπάντες πραγματικά δίνουν το 100%. Νομίζω ότι θα 'ναι το live της χρονιάς, κι εμείς θα κάνουμε ότι μπορούμε απ' τη μεριά μας.
RockOverdose: Ωραία, ευχαριστούμε πολύ Γιώργο, να έχεις καλό υπόλοιπο και με το καλό πίσω. Καλή επιτυχία!

Γιώργος: Εγώ, ευχαριστώ, να 'στε καλά!

 

Για το RockOverdose.gr: Λαμπρινή Γκούμα

 

Comments