Γνωρίστε από κοντά τους SYMPHONY X!

Το Rock Overdose δίνει την ευκαιρία σε δύο τυχερούς αναγνώστες του να συναντήσουν τους SYMPHONY X, στο meet n greet που διοργανώνεται με την ευκαιρία της συναυλάς τους στη χώρα μας!
Να τονίσουμε ότι το meet n greet θα γίνει λίγο πριν βγουν για live οι SYMPHONY X στο Gagarin 205,
και ότι οι νικητές θα πρέπει να έχουν ήδη εισιτήριο στην κατοχή τους, μιας και το meet n greet δεν εξασφαλίζει και δωρεάν είσοδο…

ΑΝ θέλετε λοιπόν να συναντήσετε τους SYMPHONY X, δεν έχετε παρά να μπείτε στη σελίδα του Rock Overdose στο facebook
(http://www.facebook.com/pages/Rock-Overdose-Energy-fm-101/171953151399) και να γράψετε στο τοίχο:
"Για το διαγωνισμό SYMPHONY X", μέχρι και τη Πέμπτη, 20 Οκτωβρίου 2011.

Το Rock Overdose το βράδυ της Πέμπτης, θα ανακοινώσει τους νικητές με τα ονόματα που χρησιμοποιούν το facebook, και θα απαντήσει στο προφίλ τους για να το πώς αυτοί θα παραλάβουν τις προσκλήσεις τους.

ΚΑΛΗ ΕΠΙΤΥΧΙΑ!

Πληροφορίες για το Live:
SYMPHONY X
28/10, Gagarin 205, Αθήνα

Metal symphonies

Απίστευτο κι όμως αληθινό. Ένα γκρουπ με τίτλους δίσκων όπως “Twilight in Olympus”, “Odyssey” και “Iconoclast”, τραγούδια όπως το “Prometheus” και πολυάριθμους οπαδούς, δεν είχε επισκεφθεί μέχρι τώρα τη χώρα μας. Όλα αυτά όμως μέχρι την ημέρα της Εθνικής μας επετείου, διότι στις 28 Οκτωβρίου, οι μεγάλοι neoclassical progressive metallers, SYMPHONY X, θα δώσουν μία και μοναδική εμφάνιση στην Ελλάδα, στο Gagarin 205.

Πρόκειται για ένα από τα σημαντικότερα σχήματα των ημερών μας, με απόλυτα διακριτό ήχο, που ξεχωρίζει κυρίως λόγω του εκπληκτικού κιθαρίστα Michael Romeo, ο οποίος συνδυάζει την κλασική μουσική και το heavy metal, έχοντας έναν όγκο στο παίξιμό του, που τον καθιστά μοναδικό και φυσικά τον τεράστιο Russell Allen στα φωνητικά, έναν τραγουδιστή που στην κυριολεξία όλα τα heavy metal συγκροτήματα θα ήθελαν να έχουν αφού έχει χαρακτηριστική χροιά, επιβλητική παρουσία κι εξαιρετικά δυναμική φωνή. Heavy as a really heavy brick, ενσωματώνοντας στοιχεία από soundtrack, πολύ κλασική μουσική και το progressive rock και metal όπως το αγαπήσαμε, οι SYMPHONY X έχουν γίνει δημοφιλείς τόσο σε ανθρώπους με πιο κλασικά heavy ακούσματα όσο και στους πιο «προοδευτικούς». Εκτός από τους προανεφερθέντες μουσικούς, ο πληκτράς του σχήματος, Michael Pinella και ο ντράμερ, Jason Rullo, θεωρούνται από τους κορυφαίους παίχτες στα όργανά τους.

Δεν είναι τυχαίο ότι η καριέρα των SYMPHONY X, πήρε την ανιούσα από το δεύτερο άλμπουμ τους, “The damnation game”, όταν και μπήκε στο συγκρότημα ο Russell Allen (στο ομώνυμο ντεμπούτο τους, τραγουδούσε ο Rod Tyler), το οποίο είχε τα πρώτα δείγματα γραφής ενός συγκροτήματος που έμελλε να γοητεύσει το underground στην αρχή και όλον τον κόσμο στη συνέχεια. Ο δίσκος που έμελλε να ταράξει τα λιμνάζοντα νερά του progressive metal, όμως, σε μία περίοδο που η Αγία Τριάδα του ιδιώματος (DREAM THEATER, FATES WARNING, QUEENSRYCHE) έδειχνε λίγο εκτός κλίματος, ήταν το “The divine wings of tragedy”, που ήρθε να δώσει νέα πνοή στο χώρο. Με το επικό ομώνυμο κομμάτι, το οποίο ξεπερνά σε διάρκεια τα 20 λεπτά, το “The accolade” που θεωρείται από τις πιο άρτιες συνθέσεις όλων των εποχών, αλλά και το εναρκτήριο “Of sins and shadows” που ισοπεδώνει τα πάντα στο πέρασμά του και το ρομαντικό, κλασικότροπο κλείσιμο του δίσκου με το “Candlelight fantasia”, το οποίο ξεχειλίζει από μελωδία και συναίσθημα, το “The divine…” είναι ένας από τους πέντε κορυφαίους progressive metal δίσκους όλων των εποχών.

Η συνέχεια, με το “Twilight in Olympus”, κράτησε το γκρουπ στην ελίτ, φανερώνοντας ακόμα περισσότερα κλασικότροπα στοιχεία κι έχοντας κλασικά SYMPHONY X τραγούδια όπως το “Smoke and mirrors” ή το “In the dragon’s den” και το “Church of the machine”. Δύο χρόνια αργότερα, με την έναρξη της νέας χιλιετίας, ο Romeo, ο Allen και η παρέα τους, κυκλοφόρησαν το “V: The new mythology suite”, ένα concept άλμπουμ για το μύθο της Ατλαντίδας.

Μετά από ένα διπλό live άλμπουμ που φανέρωνε τις εκπληκτικές τους δυνατότητες στις ζωντανές τους εμφανίσεις, το “Live on the edge of forever”, το 2002 έφτασε η στιγμή να κυκλοφορήσουν τον πιο επιθετικό τους δίσκο, το “Odyssey”, με κορυφαία στιγμή, εκτός από το ομώνυμο κομμάτι που διαρκεί 24 λεπτά, το δεύτερο μέρος του “Accolade”, που ακολουθεί κατά πόδας σε ποιότητα τον προκάτοχό του. Πέντε χρόνια πέρασαν για να κυκλοφορήσει το “Paradise lost”, αλλά άξιζαν τον κόπο. Ο πιο σκοτεινός και gothic δίσκος τους, με ποικίλες επιρροές, μεγάλες περιοδείες που ακολούθησαν (support στους DREAM THEATER) και μία φανταστική έκδοση με ήχο 5.1 του άλμπουμ, εκτόξευσαν τις μετοχές του συγκροτήματος στα ύψη.

Έτσι, φέτος κυκλοφόρησαν έναν ακόμη μνημειώδη δίσκο, το “Iconoclast”, από νέα εταιρία, τη Nuclear Blast, που άφησε για μία ακόμη φορά άφωνο το κοινό και τους κριτικούς. Και πώς να μη συμβεί αυτό στο άκουσμα τραγουδιών όπως το “When all is lost” ή το “Children of a faceless God” όπου ο Allen ακούγεται σαν τη μετενσάρκωση του Ronnie James Dio. Με έναν τόσο σπουδαίο δίσκο στις αποσκευές τους, οι SYMPHONY X είναι έτοιμοι να ικανοποιήσουν τις απαιτήσεις των πολυάριθμων οπαδών τους στη χώρα μας, μετά από τόσα πολλά χρόνια αναμονής και μάλιστα σε σημαδιακή μέρα, την 28η Οκτωβρίου. Όσοι είστε οπαδοί του κλασικού rock, του progressive metal και του κλασικότροπου heavy metal, οι SYMPHONY X είναι το συγκρότημά σας και η ημερομηνία αυτή θα χαραχτεί για πάντα στο μυαλό σας!

Τη συναυλία θα ανοίξουν δύο από τα σημαντικότερα προοδευτικά σχήματα της χώρας μας, οι NEED και οι πρόσφατα επανασυνδεδεμένοι FRAGILE VASTNESS. Οι NEED, έχουν δύο άλμπουμ στο ενεργητικό τους, με το πιο πρόσφατο, το “Siamese God”, να έχει κυκλοφορήσει μέσω του περιοδικού ROCK HARD στα περίπτερα όλης της χώρας, εκτός από τα δισκοπωλεία και πλέον, κυκλοφορεί στην Ευρώπη μέσω της SAOL. Η συναυλιακή τους δραστηριότητα είναι πολύ έντονη, αφού έχουν περιοδεύσει στην Ευρώπη με τους JON OLIVA’S PAIN, έχουν παίξει support στους CANDLEMASS, THRESHOLD και DEADSOUL TRIBE ενώ η πιο πρόσφατη εμφάνισή τους ήταν στο Sonisphere, όπου άνοιξαν για τους IRON MAIDEN, SLIPKNOT και πολλούς άλλους. Οι FRAGILE VASTNESS, επανασυνδέθηκαν πριν λίγους μήνες κι ετοιμάζουν καινούρια δουλειά, η οποία θα διαδεχθεί τα “Excerpts…” κι “A tribute to life”, που είχαν δεχθεί διθυραμβικές κριτικές από τον εγχώριο Τύπο και οδήγησαν σε μία σειρά από εξαιρετικές support εμφανίσεις σε γκρουπ όπως HELLOWEEN, PAIN OF SALVATION, SENTENCED και FATES WARNING εκτός των άλλων.

Μια απίστευτη progressive πανδαισία, την οποία δεν πρέπει να χάσετε με τίποτα.

Σημεία προπώλησης:
ΑΘΗΝΑ
Σε όλα τα PUBLIC και στο TICKETSERVICES (Πανεπιστήμιου 39, Στοά Πεσματζόγλου)
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
ΜUSICLAND (Μητροπόλεως 102).
Online Sales ή αγορές με πιστωτική κάρτα: www.ticketservices.gr

Τιμή: 33 ευρώ

Η προπώληση ξεκινησε!

Comments