Γνωρίστε το Kozani Four Festival!

Στη χώρα μας τα τελευταία χρόνια βλέπουμε μια διαρκή άνθιση συγκροτημάτων και καλής metal μουσικής. Το μόνιμο παράπονο όλων όμως είναι ότι δεν τους δίνονται αρκετές ευκαιρίες να παίξουν ζωντανά. Ειδικά στην επαρχία, τα πράγματα είναι πολύ δύσκολα με ελάχιστα live stages, σε αρκετές μάλιστα πόλεις με απολύτως κανένα! Τα δε festival, τύπου River Party, είναι σίγουρα πολύ μακριά από το σκληρό ήχο και δε δέχονται metal συγκροτήματα στα line up τους, προς απογοήτευση όλων των απανταχού rock/metal fans.

Μια από τις οάσεις στην κατά τα άλλα δύσκολη ελληνική  πραγματικότητα φαίνεται πως είναι ένα νέο σχετικά festival που γίνεται θεσμός στην πρωτεύουσα της Δυτικής Μακεδονίας, την Κοζάνη, και το όνομα αυτού… KOZANI FOUR!

Πολλές αξιόλογες μπάντες έχουν ήδη περάσει από το σανίδι του, όπως οι Exile of Heaven, Night Threat, Sense of Fear, Ecollapse κ.α.

Ας δώσουμε το λόγο στον εμπνευστή αυτής της πρωτοβουλίας και έναν από τους βασικούς διοργανωτές του event, τον Ηλία Κυτίδη (EXILE OF HEAVEN, SENSE OF FEAR) ο οποίος μας λέει 2 λόγια για το περί τίνος πρόκειται και πώς ξεκίνησε όλο αυτό:

 

 «Το Kozani Four Festival είναι ένα αμιγώς metal festival που διεξάγεται τα τελευταία χρόνια στην Κοζάνη, σε λίγες μέρες έρχεται και το 3ο. Το όλο εγχείρημα ξεκίνησε το 2015, όταν απαυδισμένος πια από τις 0 ευκαιρίες στην πόλη είπα να κάνουμε εμείς το βήμα για να φτιάξουμε κάτι δικό μας, από εμάς για μας.

Η ιδεα ζυμώθηκε με τους Exile of Heaven και τους Ecollapse το Μάρτιο του 2015 και ξεκινήσαμε να στήνουμε το fest. Ακομα και τωρα συνεχίζουμε να το τρεχουμε μαζι με τον Παντελη Γκατζιαρη (Exile of heaven, Ecollapse) και τον Γιαννη Παπανωτα (Ecollapse).

Μέσω του Kozani Four θα θέλαμε να δώσουμε καταρχήν βήμα σε όλα τα metal συγκροτήματα που εδρεύουν στην περιοχή (και είναι αρκετά), να παίξουν live σε μια πολύ προσεγμένη διοργάνωση και να ακουστούν παραέξω. Φέτος τολμώ να πω πως ο κύκλος αυτός κλείνει και από του χρόνου ενδεχομένως να καλέσουμε και μπάντες από άλλες πόλεις, να γίνει μια είδους διεύρυνση.

Όσον αφορά το φετινό fest, κοντοζυγώνει, και είναι το Σάββατο 8 Ιουλίου στο αμφιθέατρο του πάρκου του Αγίου Δημητρίου στην Κοζάνη. Έχουμε όπως κάθε χρόνο δουλέψει σκληρά, ετοιμαζόμαστε 2 μήνες τώρα και φροντίζουμε όλα να κυλήσουν τέλεια για τα συγκροτήματα αλλά και φυσικά πάνω από όλα για τον κόσμο που θα έρθει. Η πρώτη μπάντα ξεκινάει περίπου στις 8 και η είσοδος και φέτος είναι εντελώς ΔΩΡΕΑΝ! Σας περιμένουμε λοιπόν όλους εκεί! Metal lives on

 

Να τονίσουμε ότι τo φετινό φεστιβάλ έχει, για άλλη μια φορά, ένα εξαιρετικά δυνατό Line up:

FACELESS GOD (Black Metal)

SENSE OF FEAR (Heavy/Power/Thrash Metal)

NEAR MIND (Alternative/Post Grunge/Nu Metal)

DARK NIGHTMARE (Heavy/Epic Metal)

Από ότι μπορείτε να δείτε και εσείς, γνωστές και πολύ αξιόλογες μπάντες της ελληνικής σκηνής απαρτίζουν μια τετράδα που καλ    ύπτει όλο σχεδόν το φάσμα του metal, και σίγουρα δε θα αφήσει κανέναν παραπονεμένο!

 

Εμείς σαν περιοδικό το μόνο που έχουμε να κάνουμε είναι να συγχαρούμε τα παιδιά για τη διοργάνωση και να τους ευχηθούμε καλή δύναμη για να συνεχίζουν για πολλά χρόνια ακόμα! Σας στηρίζουμε γιατί σας γουστάρουμε φούλ!

 

Σάββατο 8 Ιουλίου στην Κοζάνη! Kozani Four Vol.3 !

 

Comments