Δείτε το αφιέρωμα στους EAGLES από τους Ringo Starr, Kings Of Leon και Bob Seger!

Μουσικοί από διαφορετικές γενιές συγκεντρώθηκαν για να τιμήσουν τους Eagles και να παρουσιάσουν αρκετές από τις επιτυχίες του μεγάλου συγκροτήματος στα 39α Annual Kennedy Center Honors νωρίτερα αυτό τον μήνα. Στα τιμώμενα πρόσωπα της βραδιάς συμπεριλαμβάνονταν οι Mavis Staples, James Taylor, Al Pacino και η πιανίστρια Martha Argerich.

 

Το ειδικό αφιέρωμα στους Eagles παρουσίασε ο Ringo Starr, ξεκινώντας με έναν σύντομο λόγο. «Είναι τιμή μου να παρευρίσκομαι εδώ αυτή τη βραδιά για να τιμήσω τους Eagles, συμπεριλαμβανομένου του γαμπρού μου, Joe Walsh, που με ανάγκασε να το κάνω», είπε. Κατόπιν παρουσίασε τους Kings Of Leon, που έπαιξαν το “Take It Easy” συνοδεία μιας ομάδας τραγουδιστών σε δεύτερες φωνές.

 

Ακολούθησε ο Κολομβιανός μουσικός Juanes, ο οποίος παρουσίασε μια ιδιαίτερη διασκευή του “Hotel California” μαζί με τους κιθαρίστες Steve Vai και Steuart Smith. Οι δύο τελευταίοι μοιράστηκαν το πρώτο μέρος του κομματιού, με το θρυλικό κιθαριστικό solo, ενώ έπαιξαν μαζί στο δεύτερο μέρος, κλείνοντας το κομμάτι με ένα εξαιρετικό riff. Τα παιχνιδιάρικα riff είχαν κεντρικό ρόλο και στην απόδοση του “Peaceful Easy Feeling” από τον Vince Gill.

 

H βραδιά έκλεισε με τον Bob Seger, ο οποίος είχε συμμετάσχει στη σύνθεση της επιτυχίας των EaglesHeartache Tonight” (1979), να παίζει το εν λόγω κομμάτι και το κοινό να τραγουδά και να χειροκροτεί στον βαρύ ρυθμό του τραγουδιού. Τότε, όλοι οι εμφανιζόμενοι  τραγούδησαν μαζί το “Life In The Fast Lane”, ενώ ο Ringo Starr χόρευε κάπως ατσούμπαλα λίγο πιο πίσω.

 

https://www.youtube.com/watch?v=wS0LVUoEF3o

 

Παρόλο που οι Eagles είχε αρχικά προγραμματιστεί να τιμηθούν το 2015, το ίδιο το συγκρότημα ζήτησε να αναβληθεί λόγω των προβλημάτων υγείας του εκλιπόντος τραγουδιστή και κιθαρίστα Glenn Frey. Ο Frey απεβίωσε, τελικά, τον Ιανουάριο.

 

Μιλώντας στην εκδήλωση, ο απερχόμενος Πρόεδρος των ΗΠΑ, Barack Obama, επαίνεσε όλους τους μουσικούς που εμφανίστηκαν για το ταλέντο και την επιρροή τους. «Όσα μας κληροδοτούν δε μετρούνται μόνο σε έργα τέχνης αλλά και σε ζωές που επηρέασαν», είπε στο κοινό.

 

Για το Rock Overdose,

Γκουτσίδης Στέργιος

Comments