Δεν δέχτηκαν την δωρεά οργάνων του Sean Reinert (DEATH/CYNIC) επειδή ήταν ομοφυλόφιλος!

Σύμφωνα με καταγγελία του συντρόφου του Sean Reinert πρώην drummer των Death/ Cynic, ο οποίος απεβίωσε  στις 24 Ιανουαρίου, οι γιατροί δεν δέχτηκαν την δωρεά οργάνων λόγω της σεξουαλικής ταυτότητας του θανόντος, ο οποίος ήταν ομοφυλόφιλος.

Βέβαια, αυτός δεν είναι ο μόνος λόγος που απέριψαν την δωρεά αλλά επίσης και το γεγονός πως ο θανών ήταν σεξουαλικά ενεργός τους τελευταίους 12 μήνες πριν πεθάνει.

"Ο Sean δεν είχε HIV ούτε άλλα ΣΜΝ" δήλωσε ο σύζυγός του συμπληρώνοντας "Αλλά το γεγονός ότι ήταν gay άντρας που ζούσε στην Αμερική του 2020, δεν του επέτρεψε μία από τις τελευταίες του επιθυμίες να δωρήσει τα όργανά του και να σώσει τη ζωή άλλων ανθρώπων. Η κυβέρνηση προτιμά να αφήνει ανθρώπους να περιμένουν σε λίστες αναμονής για μεταμόσχευση παρά να δωρήσει τα όργανα του Sean!"

Σύμφωνα με τον ισχύοντα νόμο που δημιουργήθηκε σε απάντηση στην κρίση του AIDS της δεκαετίας του 1980, στις ΗΠΑ οι κανονισμοί της FDA (Ομοσπονδία Φαρμάκων και Τροφίμων) θεωρούν μη επιλέξιμες οποιεσδήποτε δωρεές από «άνδρες που έχουν κάνει σεξ με άλλον άνδρα τα προηγούμενα πέντε χρόνια», με το νόμο να αλλάζει το χρόνο σε 12 μήνες.

 

Comments