Δε πρόκειται να επιστρέψουν οι μεγάλες διοργανώσεις πριν το 2022!

 

 

Με τα ποσοστά των νέων κρουσμάτων του κορονοϊού να αυξάνονται παγκοσμίως, τέσσερις μήνες μετά το πρώτο κύμα της πανδημίας -  το μέλλον των μαζικών εκδηλώσεων παγκοσμίως είναι αβέβαιο.

Σε πρόσφατη συνέντευξή του στο podcast The Bob Lefsetz Podcast - ο Marc Geiger, μάνατζερ της William Morris Entertainment - μία από τις μεγαλύτερες εταιρείες διοργάνωσης εκδηλώσεων παγκοσμίως -  και συνιδρυτής του φεστιβαλ Lollapalooza, εξέφρασε τους φόβους του, προβλέποντας πως δε πρόκειται να επιστρέψουμε στην "κανονικότητα" πριν το 2022!

Επιπλέον πρόσθεσε πως οι διοργανώτριες εταιρείες έχουν να αντιμετωπίσουν πολλές δυσκολίες καθώς με τον  κορονοϊό, θα έχουν απεριόριστη ευθύνη αν συμβεί κάτι και είναι αρκετά ριψοκίνδυνο να διοργανώσουν κάποια εκδήλωση και ακόμη πιο δύσκολο να βρουν πρόθυμη ασφαλιστική εταιρεία, καθώς προς το παρόν - καμία ασφαλιστική εταιρεία δεν προσφέρει ασφάλιση COVID.  Επιπλέον, είπε πως οι μεγάλοι promoters ίσως μπορούν να κάνουν αυτοασφάλιση, οι μικρότεροι promoters όμως θα έχουν μεγάλες καθυστερήσεις.

Ο Geiger τονίζει  την μεγάλη οικονομική  καταστροφική, αυτού του - όχι και τόσο φανταστικού - σεναρίου και αναφέρει πως οι επόμενοι έξι μήνες μπορεί να είναι πιο επώδυνοι από ό, τι οι τελευταίοι έξι μήνες,  και το μέλλον ίσως ακόμα περισσότερο.

Αυτό είναι ένα από τα ζητήματα που η National Independent Venue Association προσπαθεί να κάνει γνωστά, σημειώνοντας ότι το 90% των ανεξάρτητων venues στις ΗΠΑ δεν θα τα καταφέρει χωρίς κρατική βοήθεια. Δεν υπάρχει ρύθμιση για οικονομικές ελαφρύνσεις για τους χώρους τέχνης και ψυχαγωγίας στις Ηνωμένες Πολιτείες.

Αντίθετα, στο Ηνωμένο Βασίλειο, πρόσφατα πέρασαν ένα πακέτο βοήθειας ύψους 1,57 δισεκατομμυρίων λιρών, ενώ η Γερμανία προσέφερε επιχορηγήσεις ύψους 150 εκατομμυρίων ευρώ σε επιχειρήσεις τέχνης και ψυχαγωγίας.

Αν αυτά συμβαίνουν σε χώρες οικονομικά πιο ισχυρές ... για την Ελλάδα τα πράγματα θα είναι ακόμα πιο αβέβαια, δυστυχώς! 

 

Πηγή: consequenceofsound.net

 

Comments