Δημοτικός Σύμβουλος εκλέχθηκε τυχαία ο Fenriz των Darkthrone!

O Fenriz γνωστός και ως Gylve Fenris Nagell, συνεχίζει να είναι ένας από τις ενδιαφέροντες προσωπικότητες στον ακραίο ήχο. Όχι μόνο είναι το ήμισυ των θρυλικών Darkthrone, όχι μόνο είναι πλέον ένας ταπεινός υπάλληλος σε ταχυδρομείο, αλλά τώρα είναι και μέλος του δημοτικού συμβουλίου της πόλης του. Μια θέση την οποία απέκτησε παρά τη προσπάθεια του να …αυτοϋπονομευθεί.

Σε συνέντευξη που παραχώρησε στο CLTVYNT:

Πώς είναι η ζωή στο Kolbotn αυτές τις μέρες;

Αυτό τον καιρό είμαι απλά ο γείτονας που φροντίζει το γρασίδι. Αλλά τώρα βρίσκομαι στις τοπικές εφημερίδες γιατί ο κόσμος με ψήφισε για θέση πολιτικού και μάλιστα χωρίς να το επιδιώξω ποτέ. Οπότε σίγουρα έχω στήριξη θεωρώ. Αλλά το Kolbotn είναι ένα μικροσκοπικό μέρος, κοντά στους 9000 κατοίκους.

Ψηφίστηκες δίχως να το επιδιώξεις. Δε θα μπορούσες απλά να απορρίψεις τη θέση;

Όχι, αν ψηφιστείς, πρέπει να μείνεις στη θέση για 4 χρόνια. Και τότε μπορείς να αποσυρθείς. Αλλά έχω συνηθίσει αυτές τις κατά κάποιο τρόπο μακροπρόθεσμες δεσμεύσεις (γέλια). Βασικά επικοινώνησαν μαζί μου και με ρώτησαν αν θέλω να είμαι στη λίστα με τους αναπληρωτές αντιπροσώπους. Είπα ναι, με το σκεπτικό ότι θα ήμουν από τους τελευταίους στη λίστα και πως δε θα χρειαζόταν να κάνω τίποτα. Η καμπάνια μου ήταν μια φωτογραφία με εμένα και τη γάτα μου που έλεγε μη με ψηφίσετε σας παρακαλώ. Αλλά ο κόσμος τα ‘παιξε. Μετά τις εκλογές, ο αρμόδιος με κάλεσε και μου είπε πως ήμουν πλέον τοπικός σύμβουλος. Δε χάρηκα ιδιαίτερα, ούτε τώρα είμαι χαρούμενος. Είναι βαρετό. Δεν παίζουν και καλά λεφτά αυτό είναι σίγουρο. Οπότε τώρα είμαι πολιτικός στη τοπική αυτοδιοίκηση. Αλλά η Νορβηγία είναι πολύ μικρή, όποτε όταν λες πώς δραστηριοποιείσαι στην τοπική αυτοδιοίκηση είσαι πραγματικά σε τοπικό επίπεδο. Είμαι γνωστός στην κοινότητα μου.

 

Για το Rock Overdose,
Πάνος Χαραλαμπόπουλος

Comments