Διαμάντια στην λάσπη – Once Upon A Winter

Το συναίσθημα του να ανακαλύπτεις ένα συγκρότημα που σε κάνει να σταματάς οτιδήποτε κάνεις εκείνη τη στιγμή και να γουρλώνεις τα μάτια, μπορεί να το καταλάβει μόνο όποιος ακούει πολύ μουσική και αυτό το συναίσθημα είναι πραγματικά μοναδικό.

 

Πίσω από πληκτρολόγια και αμέτρητες μαύρες οθόνες, έψαχνα διάφορες Playlist στο Spotify μήπως και βρω κάτι να συντροφεύσει την ψηφιακή δυαδική ρουτίνα μου. Βλέποντας ότι δεν μπορώ να βρω κάτι ενδιαφέρον, άφησα μια Playlist να παίζει για να συνεχίσω τη δουλειά μου, ώσπου κάποια στιγμή ξεκίνησε να παίζει μια μελωδία που μου θύμισε καλοκαιρινό αεράκι σε μια παραλία. Χωρίς να το καταλάβω είχα αφεθεί στη μελωδία και η ομορφιά της μουσικής που άκουγα με έκανε να χαμογελάσω. Το συγκρότημα που κέντρισε τόσο πολύ το ενδιαφέρον μου ήταν οι Once Upon A Winter από τη Θεσσαλονίκη και το κομμάτι ήταν τον Pain and Other Pleasures.

 

Όσο και αν αγαπάω το Post Rock\Metal δεν μπορώ να παραβλέψω το γεγονός ότι έχει την τάση να επαναλαμβάνεται. Αυτό που κάνει ένα συγκρότημα να ξεχωρίζει είναι η ικανότητα να μεταδίδει συναίσθημα, εικόνες και ανάγκη για έκφραση. Αυτό ακριβώς βρήκα στους Once Upon A Winter. Άκουσα ένα συγκρότημα το οποίο κινείται με εξαιρετική άνεση στον χώρο του Post Rock χωρίς να θέλει να είναι Post Rock.

 

Αυτό που  ξεχωρίζει ένα συγκρότημα από τη θάλασσα ήχων που έχουμε στη διάθεσή μας είναι η ανάγκη των μελών να εκφράσουν αυτά που δεν μπορούν να επικοινωνήσουν με λόγια και αυτό που κάνει τον ακροατή να μείνει και να ακούσει τι έχουν να πουν είναι ο συντονισμός των συναισθημάτων. Οπότε αν η αρχική τοποθέτηση του συγκροτήματος δεν είναι ειλικρινής και είναι επιτηδευμένη, ο ακροατής θα το διαπιστώσει πολύ σύντομα. Οι Once Upon A Winter είναι ένα συγκρότημα που δε φοβάται να εκτεθεί συναισθηματικά και όλη η δισκογραφία τους είναι έντονα φορτισμένη.

 

Αν θα μπορούσα να δώσω ένα στίγμα για το που κινούνται ηχητικά οι Once Upon A Winter, θα ήταν μεταξύ των Red Sparowes, Daturah, Maybeshewill, Pelican και Russian Circles.

 

Μέχρι στιγμής έχουν κυκλοφορήσει 3 δίσκους και από ό,τι βλέπουμε στα social media του συγκροτήματος, ετοιμάζουν κάτι πολύ σύντομα.Μέχρι τότε:

 

◉ Bandcamp https://onceuponawinter.bandcamp.com/ 

◉ Facebook https://www.facebook.com/onceuponawinter/

◉ Official Site https://onceuponawinterband.com/

 

 

 

 

Comments