Είναι η ευεξία και η πολύ δουλειά υπεύθυνες για το θάνατο των rockstar;

Οι Kiss ήθελαν να “Rock And Roll All Nite”. Oι Guns N 'Roses ήταν στο “Nightrain” και οι Black Sabbath το κράτησαν απλό και…”Trashed”.

Αλλά μερικοί από τους νεότερους σταρ ξεπερνούν την ηδονιστική πλευρά αποκλειστικά για να ζήσουν έναν καθαρό και λογικό τρόπου ζωής και ακόμη και όσοι θέλουν να επιδοθούν σε λίγες μπύρες, το εξισορροπούν με υγιεινή διατροφή ή άσκηση. Πάρτε παράδειγμα το tweeting του Matt Heafy για την άρση βαρών και τις πολεμικές τέχνες ή τον Sam Carter που δημοσιεύει πίνακες πρωτεϊνών για χορτοφάγους.

Προκειμένου λοιπόν οι μπάντες να βρίσκονται πάντα σε φόρμα, οι Asking Alexandria είχαν φέρει στην πρόσφατη περιοδεία τους και έναν personal trainer. Καθώς η μουσική βιομηχανία έχει αλλάξει τα τελευταία 30 χρόνια, υπάρχουν λιγότερες ευκαιρίες για κερδοφόρες συμφωνίες και άλμπουμ και περισσότερη έμφαση δίνεται παίζοντας ζωντανή μουσική, πράγμα που σημαίνει ότι οι μπάντες πρέπει να βρίσκονται στην κορυφή σε κάθε τους εμφάνιση.

Ο Liam Cormier από τους Cancer Bats συμφωνεί. "Πάντα ήθελα να βγαίνω [και να πίνω] γι 'αυτό δεν είχα χάσει τίποτα, αλλά δεν είναι και το τέλος του κόσμου αν δεν το κάνω", λέει. "Θα είμαι ακόμα φίλος με αυτούς τους ανθρώπους. Αν έβγαινα έξω, θα έπαιζα μόνο ηλίθια show."

Από την πλευρά του επαγγελματισμού, υπάρχουν και άλλοι λόγοι για τους οποίους τα αστέρια θα μπορούσαν να θέλουν να παραμείνουν νηφάλια. Ο Liam, ο οποίος άλλαξε τον τρόπο ζωής του στα 21, θεωρεί ότι το μεθύσι μπορεί να αλλάξει τις αισθήσεις, κάνοντας τους μουσικούς λιγότερο εφευρετικούς. Παρά την επιλογή του να μην πίνει, ο Liam, τώρα στα 36, λέει ότι σπάνια έχει βιώσει οποιαδήποτε αρνητικότητα στον τρόπο ζωής του.

Η μουσική βιομηχανία μπορεί να μην είναι η κυψέλη του κακού που κάποτε ήταν, αλλά ούτε και μετατρέπεται σε μοναστήρι. Ακόμη και ο Benji Webbe των Skindred, που αγαπάει το ποτό, ξέρει ότι μπορεί να καταστραφεί από αυτό.

Για περισσότερα για την straight edge community επισκεφθείτε την ιστοσελίδα www.straightedgeworldwide.com

 

 

 

 

Για το Rock Overdose,

Μιχάλης Τσολάκος 

Comments