Είναι οριστικό: Στο 6% ο ΦΠΑ για συναυλίες! (Μείωση τιμών εισιτηρίων – Περισσότερα ονόματα στη χώρα μας!)

Τη μείωση του ΦΠΑ στις συναυλίες από 24% σε 6% φέρνει στη Βουλή προς ψήφιση η υφυπουργός Οικονομικών, Κατερίνα Παπανάτσιου. Την είχε προαναγγείλει τον Οκτώβριο από το βήμα της Βουλής τη μείωση του ΦΠΑ στις συναυλίες αλλά και τις μουσικές εκδηλώσεις στις οποίες δεν υπάρχει άλλη παροχή.

Ηταν και αδικία συν τοις άλλοις, μια και στα υπόλοιπα θεάματα, όπως το θέατρο, ή σε διάφορους τομείς της τέχνης, όπως το βιβλίο, ο ΦΠΑ βρισκόταν ήδη στο κατώτατο επίπεδο. Μόνο στις μουσικές εκδηλώσεις παρέμενε στο 24% δημιουργώντας ασφυκτική κατάσταση στους διοργανωτές συναυλιών.

Οι τελευταίοι δηλώνουν σίγουροι, το έχουν άλλωστε καταθέσει στο υπουργείο, ότι η συγκεκριμένη κίνηση θα αυξήσει κατά πολύ τον αριθμό των μουσικών εκδηλώσεων και, κατ’ επέκτασιν, τα έσοδα του κράτους.

«Μόνο το δικό μας γραφείο θα είχε έξι παραπάνω μετακλήσεις ξένων καλλιτεχνών το προηγούμενο καλοκαίρι», είπε ένας από τους εγχώριους promoter στην «Εφ.Συν.».

Και συνέχισε: «Αλλά με το 24% στον ΦΠΑ αποτελούσε μεγάλο ρίσκο. Δεν το τολμήσαμε. Και δεν το τολμήσαμε γιατί από κάποιο σημείο και μετά δεν μιλούσαμε για κέρδη σε συναυλίες, αλλά για περιορισμό της... χασούρας».

Η διαφορά του 18% στον ΦΠΑ δεν θα παίξει ρόλο μόνο στον αριθμό των συναυλιών που θα βλέπουμε, αλλά και στη μείωση των τιμών των εισιτηρίων, τόσο για ελληνικά όσο και για ξένα live.

 

ΠΗΓΗ

Comments