ΗΕLLOWEEN: Αν οι Κλειδοκράτορες επιστρέψουν το 2015, θα είναι μαγεία ή απλά αρπαχτή;

    Οι Helloween βρίσκονται στο studio για τον διάδοχο του 7 Sinners ενώ oι Unisonic βρίσκονται σε περιοδεία για την προώθηση του νέου ομότιτλου δίσκου τους και δηλώνουν και οι δύο ευτυχισμένοι.

Σύμφωνα με δηλώσεις που ανήκουν στο κοντινό παρελθόν,ανάμεσα στους Weikath και Hansen,δεν υπάρχει κανένα απολύτως πρόβλημα όπως μας τα είπαν και στην προ πενταετίας κοινή περιοδεία των Helloween και των Gamma Ray!
O Kiske όμως πρόσφατα σε κάθε συνέντευξη για το Unisonic,όταν η κουβέντα ερχόταν στους Helloween και σε μία πιθανή επανασύνδεση της σύνθεσης των Keeper Of The Seven Keys δίσκων,δεν έχανε την ευκαιρία να δηλώνει ότι έχει πρόβλημα με τον Weikath και το πόσο πολύ τον έχει πληγώσει στο παρελθόν.
Πλέον ακόμα και οι πιο ρομαντικοί της υπόθεσης το πήραμε απόφαση ότι αφού ακόμα και τώρα μετά από τόσα χρόνια,κάποια πράγματα δεν έχουν ξεχαστεί,ίσως να μην ξεχαστούν ποτέ και ως αποτέλεσμα να μην ζήσουμε ποτέ την πολυπόθητη επανασύνδεση!
 
   
   Να όμως που πριν από λίγες μέρες έρχεται μια είδηση που σκάει σαν βόμβα στον ψυχισμό των απανταχού οπαδών των Helloween,του Power Metal και της μουσικής αυτής γενικότερα.
Θα υπάρξει επανασύνδεση της Keeper Of The Seven Keys σύνθεσης των Helloween αλλά θα πρέπει να περιμένουμε καθώς έχει προγραμματιστεί για το 2015 και αφού ο θρυλικός Ingo Schwichtenberg δεν βρίσκεται πια κοντά μας την θέση του στα τύμπανα θα πάρει ο τωρινός drummer των Helloween Dani Loble.
Οι αντιδράσεις ήταν οι αναμενόμενες,μερικοί έκαναν λόγο περί κοροϊδίας,άλλοι είπαν επιτέλους υπάρχει Θεός,άλλοι είπαν μα καλά και αν ο Dani δεν είναι μαζί τους μέχρι τότε και φύγει από την μπάντα?Και άλλοι βλέπουν από τώρα υγρά όνειρα!
 
 
 
 
   Ας πάμε περίπου 20 χρόνια πίσω όπου η μπάντα κυκλοφορεί το 1991 και 1993 τα Pink Bubbles Go Ape και Chameleon αντίστοιχα.Δύο δίσκους οι οποίοι μπορεί να βρίσκονται κοντά μεταξύ τους,απέχουν όμως έτη φωτός για να χαρακτηριστούν άξιοι διάδοχοι των τριών προηγούμενων κυκλοφοριών.Η μπάντα με την περιοδεία για το Keeper Of The Seven Keys Part 2 αγγίζει δυσθεώρητα ύψη και τεράστιες κορυφές.Ο Kai Hansen φέυγει και δημιουργεί τους Gamma Ray ξεκινώντας από το μηδέν και ο Kiske αρέσκεται πλέον σε πιο ήπιες φόρμες,δεν είναι περήφανος για το metal παρελθόν του,αφιερώνει πολλές ώρες στον Θεό και αρνείται να τραγουδήσει όπως πριν.
Αποτέλεσμα όλων αυτών,θα είναι η μπάντα,με τους προαναφερθέν δίσκους να βρεθεί από την κορυφή(είχε έρθει πράγματι η κορυφή τότε για τους Helloween?)...στον πάτο!
 
Κατά την διάρκεια της περιοδείας για το Chameleon το 1993 έρχεται ο διωγμός του Ingo Schwichtenberg από το συγκρότημα λόγω της εξάρτησης από το αλκοόλ,τα ναρκωτικά αλλά και την άρνησή του να παίρνει τα φάρμακά του λόγω μίας μορφής σχιζοφρένειας που είχε με αποτέλεσμα να βγαίνει συχνά εκτός ελέγχου και η συνεργασία μαζί του να γίνεται αδύνατη!
Ο Weikath κατηγορεί τον Kiske ότι η αλλαγή του αυτή ευθύνεται για την κατηφόρα της μπάντας και ως συνέπεια αυτών όχι μόνο οι δρόμοι των Helloween και του Kiske χωρίζουν αλλά έρχεται δύο χρόνια μετά και η αυτοκτονία του Ingo Schwichtenberg το 1995!
 
 
   Όπως προαναφέραμε το 1993 ήταν χρονιά αλλαγών οι οποίες ήταν επιβεβλημένες προκειμένου η μπάντα να βγει από το τέλμα στο οποίο είχε επέλθει,κάτι το οποίο δεν ήταν εύκολο καθώς πρόκειται για την χειρότερη στιγμή στην ιστορία του μεγάλου αυτού συγκροτήματος!Ο Weikath με τον Markus είχαν σκεφτεί μέχρι και να διαλύσουν την μπάντα αν δεν βρισκόταν στον δρόμο τους ο . . . Andi Deris!Αντικαταστάτης του Ingo Schwichtenberg βρίσκεται στο πρόσωπο του Uli Kusch-πρώην Gamma Ray-και η μπάντα μπαίνει γρήγορα στο studio για νέο δίσκο.Ο δίσκος αυτός που θα ακολουθούσε θα ήταν ή ο δίσκος που θα σήμαινε την μεγάλη τους επιστροφή ή η ταφόπλακά τους!O Andi Deris παίρνει πάνω του μεγάλο συνθετικό μέρος του νέου δίσκου(αλλά και όσων θα ακολουθούσαν όπως έχουμε δει μέσα από τις δισκογραφικές δουλειές του συγκροτήματος μέχρι τώρα),μαζί με τον Weikath συνυπογράφουν ορισμένα φοβερά τραγούδια,η μπάντα από το pop-rock ύφος των Pink Bubbles...και του Chameleon κάνει στροφή 360 μοιρών,παίζει ξανά metal και το Master Of The Rings θα σημάνει την μεγάλη επιστροφή των Helloween κοντά μας!Η μπάντα επέστρεψε δυνατή και ορεξάτη να διεκδικήσει ξανά αυτά που είχε αλλά έχασε στο παρελθόν,μας είχαν βέβαια προειδοποιήσει με το τρομερό Still We Go από τον εν λόγω δίσκο!
 
 
   Με τον Deris στο μικρόφωνο οι Helloween κυκλοφόρησαν ένα φοβερό σερί από δισκάρες που συνεχίζεται μέχρι και σήμερα,μόνη εξαίρεση κάποια σκαμπανεβάσματα στην δισκογραφία τους στα '00s.Στο σανίδι η μπάντα φυσάει έβγαλε πριν 2 χρόνια έναν τρομερό δίσκο(αναφέρομαι στο 7 Sinners) αλλά ακόμη και σήμερα,μετά από τόσα χρόνια που η μπάντα αυτή έβαλε ένα στοίχημα τότε το '94 και το κέρδισε,που έφτασε ξανά στην κορυφή,που μπήκε ξανά εδώ και χρόνια στα σαλόνια του metal,που κάνει τρελές πωλήσεις,που οι οπαδοί της ενώ είναι εκατομμύρια ανά τον κόσμο ακόμη αυξάνονται...ναι ακόμα και τώρα υπάρχουν άτομα 
που δεν είναι ικανοποιημένα και θέλουν πίσω τον Kai Hansen και τον Michael Kiske!
Υπάρχουν άνθρωποι που απλά δεν δέχονται τους Helloween χωρίς Hansen/Kiske,προτιμούν μάλιστα τους Gamma Ray αντί των Helloween σε σημείο που να τους θεωρούν και καλύτερους των Helloween της περιόδου '90s Kiske και Deris!
 
 
 
 
 
 
 
 
   
   Ας δούμε με περισσότερη λεπτομέρεια το θέμα αυτό,οι Gamma Ray κατά την γνώμη του γράφοντα πάντα,ναι υπήρξαν καλύτεροι των Helloween μέχρι και το '95 που έβγαλαν το Land Of The Free.Από εκεί και ύστερα οi Rays βγάζουν τρομερά όμοιους μεταξύ τους δίσκους με αποτέλεσμα όπως είναι λογικό να εγκλωβιστούν στον εαυτό τους,ακόμα και αν εξαιρέσω τα Somewhere Out In Space και ίσως το To The Metal στο οποίο οι Rays έδειξαν να έχουν έναν αέρα φρεσκάδας που έλλειπε τόσα χρόνια από προηγούμενους δίσκους τους.
Εδώ τίθεται το εξής ερώτημα:αν λοιπόν ο Hansen έχει να κυκλοφορήσει κάτι το φοβερό από την εποχή του Land...όσοι γκρινιάζουμε για το ότι μας λείπει από τους Helloween,είμαστε σίγουροι ότι αν βρισκόταν στις τάξεις τους οι Helloween θα κυκλοφορούσαν κάτι καλύτερο από αυτά που μας έχουν παρουσιάσει?Ο Kiske πάλι,μας έδειξε και φέτος ότι έχει ακόμα μια φωνή κρύσταλλο,τι θα είχε όμως να μας προσφέρει τώρα παραπάνω στους Helloween εκτός από το να μας κάνει να ανατριχιάσουμε ακούγοντας τα παλιά τραγούδια όπως τους πρέπει?
 
   Δεν έχουμε λοιπόν να περιμένουμε μέχρι το 2015 και τότε βλέπουμε...
 
 
Υ.Γ 1:Αν γίνει τελικά η επανασύνδεση, ο μόνος ριγμένος θα είναι ο ίδιος ο Deris,o άνθρωπος-σωτήρας των Helloween,που έδωσε τόσα πολλά και χωρίς τον οποίο το συγκρότημα αυτό το πιθανότερο είναι να μην υπήρχε σήμερα.
 
Υ.Γ 2:Το ότι ο Kiske στα '90s αρεσκόταν σε πιο ήρεμες φόρμες και δεν ήθελε να τραγουδήσει πλέον όπως παλιά,είναι αλήθεια.Ο Weikath τον κατηγορεί ακόμα και σήμερα γι'αυτό και σε πρόσφατη συνέντευξη του ο Kiske τι απαντάει;Δείτε λέει ποιος έγραψε τα τραγούδια,ο Weikath και όχι εγώ,άρα δεν είναι δικό μου το φταίξιμο.
Μα αν εσύ αηδόνι μου δεν ήθελες να τραγουδήσεις σκληρά,τι περίμενες να κάνει ο Weikath?Να σου γράψει ένα δεύτερο eagle fly free?
 
Υ.Γ 3:Προς αποφυγή παρεξηγήσεων,ο γράφων τυγχάνει άρρωστος όσων αφορά τους παραπάνω μουσικούς και γενικά οτιδήποτε αφορά τον πλανήτη Helloween(εκεί ανήκουν και ο Hansen και ο Kiske).Τα ερωτήματα που θέτονται δεν έχουν σκοπό να στρέψουν τον κόσμο προς κάποια συγκεκριμένα πρόσωπα και να τον κάνουν να αντιπαθήσει κάποια άλλα.
Σκοπός είναι να σκεφτούμε όλοι τα καλά και τα άσχημα του καθενός και να μην είμαστε υπέρ κάποιου ατόμου μόνο και μόνο επειδή τυγχάνει να του έχουμε αδυναμία.Καμία άποψη δεν είναι πάγια χωρίς να ακουστεί και η άλλη όψη του νομίσματος.Όπως άλλωστε έχει πει και ο Weikath,είμασταν παιδιά τότε,αν είχαμε περισσότερο μυαλό και αφήναμε στην άκρη τους εγωισμούς,ίσως οι Helloween να υπήρχαν ακόμα με την κλασσική τους σύνθεση!
 
 
Για το RockOverdose.gr: Jim Maiden                                                                                               
 

Comments