Η επίσημη βιβλιοθήκη των RADIOHEAD είναι πλέον διαθέσιμη στο διαδίκτυο!

Μόλις άνοιξε η βιβλιοθήκη που θα σε παρασύρει στα άδυτα του πιο απρόβλεπτου γκρουπ των τελευταίων δεκαετιών. Οι Radiohead είναι ξακουστοί γιατί από τα nineties προσφέρουν αυτά που δεν μπορείς να βρεις σε άλλα κιθαριστικά σχήματα του σύγχρονου κόσμου, είναι μια μπάντα – σταθμός στην ανεξάρτητη δισκογραφική παραγωγή. Ένα μείγμα από ασταμάτητα δυναμικά ριφ, πολυρυθμικά κρουστά όνειρα, μπασογραμμές που χτυπούν βαθιά μέσα στο στομάχι, αστική στιχουργική παράνοια, έμπνευση, πειραματισμό, ιδρώτα, βιρτουοζιτέ, εκφραστική δεινότητα, κολοσσιαίας ισχύος τραγούδια που εκτοξεύουν βόμβες διασποράς στα αυτιά σου. Προπάντων, είναι ένα συγκρότημα το οποίο καταργεί κάθε κανόνα. Τώρα διαθέτουν τον τεράστιο και πλουραλιστικό κατάλογό τους σε μια ψηφιακή βιβλιοθήκη που σε προσκαλεί σε άφθονο streaming.

Το Radiohead Public Library είναι η πιο πρόσφατη εκδοχή της ιστοσελίδας του γκρουπ, μια ψηφιακή πλατφόρμα στην οποία μπορείς να αποκτήσεις αυτομάτως κάρτα εγγραφής και αριθμό μέλους (εθελοντική, πλην όμως όχι απαραίτητη προϋπόθεση), και να περιηγηθείς στην ογκωδέστερη online αρχειοθήκη μουσικής, βίντεο, εικαστικών, ηλεκτρονικών συνδέσμων, συλλεκτικών προϊόντων και παντοειδών εφήμερων από όλο το φάσμα της σταδιοδρομίας του βρετανικού κουιντέτου. Ένας πραγματικός παράδεισος της Radiohead φιλολογίας, ελεύθερα διαθέσιμος.

Φαντάσου τα χρώματα σαν ράφια και περιπλανήσου σε ωκεανούς υλικού: Γκρι για το A Moon Shaped Pool, πράσινο για το The King of Limbs, κίτρινο για το In Rainbows, σε μια παλέτα που φτάνει μέχρι τα πρώιμα δείγματα του The Bends, το breakthrough του Pablo Honey αλλά και σπάνιες κυκλοφορίες, σαν το extended play Drill του 1992. Προκειμένου να προωθήσουν οι ίδιοι την εβδομάδα έναρξης της βιβλιοθήκης, ο Colin και ο Jonny Greenwood, ο Ed O'Brien, ο Philip Selway και ο Thom Yorke θα διαδεχθούν αλλήλους ως βιβλιοθηκάριοι για μια ημέρα, κατά το διάστημα 20 μέχρι 24 Ιανουαρίου, παρουσιάζοντας προσωπικές επιλογές τους από το ανθολόγιο του γκρουπ.

Για μια μπάντα η οποία τελεί σε αέναη διαμάχη με τις πρακτικές της μουσικής βιομηχανίας (θυμηθείτε το 2007, όταν η ριζοσπαστική τους απόφαση να κυκλοφορήσουν το In Rainbows με εθελούσιο αντίτιμο στο ίντερνετ συντάραξε το δισκογραφικό μάρκετινγκ) όσο  και με την ψηφιακή διανομή του υλικού τους (οι σχέσεις τους με το Spotify και το YouTube είναι τουλάχιστον τρικυμιώδεις), το Radiohead Public Library είναι ό,τι εγγύτερο έχει υπάρξει έως σήμερα σε μια πλήρη και χωρίς συντομεύσεις ταξινόμηση του καταλόγου τους. Οι fans αγάλλονται!

 

Πηγή: athensvoice.gr

Comments