Η Rock μουσική στα σχολεία – Συνέντευξη από τις ΣΚΙΕΣ ΤΩΝ ΑΝΕΜΩΝ σε παιδιά μεταναστών σε σχολείο της Σουηδίας.

Οι ΣΚΙΕΣ ΤΩΝ ΑΝΕΜΩΝ συναντούν τον Νίκο Γαλάνη και τους μαθητές του στο Skolmottaningsenheten στο Kalmar της Σουηδίας.

 

Το Skolmottaningsenheten αποτελεί το πρώτο στάδιο της εκπαίδευσης για παιδιά μεταναστών που φτάνουν στη Σουηδία από  Ελλάδα και άλλες χώρες και εκεί διδάσκονται τα βασικά Σουηδικά καθώς και τον τρόπο λειτουργίας των Σουηδικών σχολείων πριν πάνε κανονικά σε αυτά.

 

Στο δυναμικό του το σχολείο έχει 30 καθηγητές. Ανάμεσα τους και ο Νίκος Γαλάνης, ένας νέος άνθρωπος με όραμα, διάθεση και μεγάλη αγάπη σε αυτό που κάνει εμπνεύστηκε την ιδέα, έκανε την έρευνα και με όσα μέσα διέθετε κατάφερε να την υλοποιήσει.

 

Η συνέντευξη πραγματοποιήθηκε στα πλαίσια ενός project που δούλεψαν τον τελευταίο ενάμιση μήνα ο ίδιος και οι μαθητές του πάνω στη κατανόηση, την ανάλυση και την γραφή της γλώσσας.

 

Αναδεικνύοντας μία διαφορετική νοοτροπία που διακατέχει μια κοινωνία σαν την Σουηδική και έναν εναλλακτικό, πολύ πιο ανοιχτό τρόπο σκέψης και διαπαιδαγώγησης των παιδιών, το αντικείμενο του project ήταν η rock μουσική, οι στίχοι rock τραγουδιών κι η άποψη ενός rock καλλιτέχνη για όλους τους προβληματισμούς και τις απορίες των παιδιών που άκουσαν, διάβασαν και προσπάθησαν να κατανοήσουν την φιλοσοφία και τα μηνύματα που μπορούν να πάρουν μέσα από τους στίχους ενός σύγχρονου Ελληνόφωνου Rock συγκροτήματος.

 

Μετά από σχετική έρευνα κατέληξαν στις  ΣΚΙΕΣ ΤΩΝ ΑΝΕΜΩΝ.

 

Τα παιδιά μελέτησαν τα τραγούδια, διαμόρφωσαν άποψη, εξέφρασαν απορίες και  χάρηκαν ιδιαίτερα πολύ όταν τους ανακοινώθηκε ότι θα μπορέσουν να πάρουν μια ζωντανή on line συνέντευξη από τον ίδιο τον τραγουδιστή του συγκροτήματος, ο οποίος αν και φανερά αγχωμένος στη θέα των μικρών μαθητών δέχτηκε ευγενικά να συμμετέχει και να μιλήσει μαζί τους σαν ενήλικες με ειλικρίνεια και σεβασμό.

 

Η συνέντευξη με εκπροσώπους των μαθητών πραγματοποιήθηκε στις 14 Μαρτίου και κράτησε περίπου 40 λεπτά. Συμμετείχαν μαζί με τον δάσκαλο τους Νίκο Γαλάνη οι μαθητές Μίνα, Μαρία, Κωνσταντίνα, Σπύρος και Γαβριήλ.

 

 

Δείτε στη συνέντευξη εδώ:

 

 

 

Official links

 

https://www.facebook.com/skiestonanemon.op

http://www.skiestonanemon.gr

https://www.youtube.com/channel/UCQScdfRJtIOoWcpGLuS_2dw

https://soundcloud.com/skies-ton-anemon    

 

 

 

Comments