Θανάσης Παπακωνσταντίνου Live @ Music Base Club, Λάρισσα

Θανάσης Παπακωνσταντίνου
Παρασκευή 18 Μαρτίου 2011
Music Base Club
Μέγιστος Τραγουδοποιός
Ο Θανάσης Παπακωνσταντίνου είναι ένας ιδιαίτερος συνθέτης, στιχουργός και τραγουδιστής. Η μουσική του συνήθως κατηγοριοποιείται στην "έντεχνη μουσική" και συνδυάζει στοιχεία ροκ, λαϊκής και παραδοσιακής ελληνικής μουσικής. Το ανήσυχο πνεύμα, η πολυσυλλεκτική του προσωπικότητα, τα μουσικά πάζλ που συναρμολογούνται ταιριαστά - ένα κράμα παραδοσιακής, λαϊκής μουσικής με την προσωπική του χροιά, με ρόκ επιρροές και δόσεις από μεγάλους Έλληνες και ξένους ποιητές- ξεναγούν το κοινό του σε έναν κόσμο που ο Θανάσης έχει το χάρισμα να δημιουργεί αλλά πάνω απ’ όλα να μοιράζεται. Ο ίδιος έχει αναφέρει χαριτολογώντας σε συνέντευξή του ότι δεν είναι καλλιτέχνης έντεχνης μουσικής αφού θεωρεί τον εαυτό του άτεχνο.
Μία από τις πιο πολυαναμενόμενες εγχώριες δισκογραφικές δουλειές, είναι το νέο album του Θανάση Παπακωνσταντίνου. Ο Λαρισαίος δημιουργός επέστρεψε λοιπόν δυναμικά πρίν από ένα μήνα περίπου με τον δίσκο «Ο Ελάχιστος Εαυτός», και συνεχίζει την προσωπική του παράδοση στη δισκογραφία αφού το αποτέλεσμα είναι γι άλλη μια φορά εκπληκτικό.
Οι φετινές συναυλίες έχουν κάτι ξεχωριστό. Όπως λέει και ο ίδιος: Στο καταχείμωνο, λίγο μετά την κυκλοφορία του νέου μου δίσκου «Ο Ελάχιστος Εαυτός» (ελπίζω όχι με τις ελάχιστες πωλήσεις), θα κάνω κάποιες εμφανίσεις και εκτός Αθήνας-Θεσσαλονίκης, εκεί που τα τελευταία χρόνια δεν γινόταν να παίξουμε, μιας και τα σχήματα που είχα -και έχω-, είναι παραγωγής Μπεν Χουρ.
Θα παρουσιάσει-σε ένα πρόγραμμα πάνω από δυόμισυ ώρες, με μία νέα προσέγγιση πιο ακουστική όσων αφορά το σχήμα του, όπου- όλα τα καινούργια του τραγούδια από τον «ελάχιστο εαυτό», αλλά και τραγούδια από το σύνολο της δισκογραφίας του καθώς και αγαπημένα κομμάτια της δημοτικής και λαϊκής παράδοσης.
Εύστοχα ο Διονύσης Σαββόπουλος, μετά την πρόσφατη συνεργασία τους, αναφέρθηκε στον Θανάση ως τον «καλλιτέχνη που κοντοστέκεται ανάμεσα στη μουσική του παράδοση και το άγνωστο».
Για πρώτη φορά στην πολύχρονη πορεία του ο Θανάσης Παπακωνσταντίνου εμφανίστηκε στο Κηποθέατρο Αλκαζάρ της Λάρισας, το περασμένο καλοκαίρι. Όσοι βρέθηκαν εκεί ήταν σίγουρα τυχεροί αφού το αποτέλεσμα ήταν εξαιρετικό καλλιτεχνικά σε μια εκπληκτική βραδιά που όλοι αυτοί θα θυμούνται για πολύ καιρό. Η πιο ξεχωριστή συναυλία του χειμώνα θα είναι η εμφάνιση του στη Λάρισα, στην πόλη του, την Παρασκευή 18 Μαρτίου 2011, στο Music Base Club αφού φέτος όπως λέει οργάνωσε μια πιο ευέλικτη ομάδα κρούσης, και ένα πρόγραμμα πιο ακουστικό και αρκετά διαφοροποιημένο από τις καλοκαιρινές εμφανίσεις μελετημένο και για μικρότερους χώρους. Προετοιμαζόμαστε λοιπόν για βραδιά μαγική, θα είμαστε όλοι εκεί για τον μεγαλύτερο τραγουδοποιό των τελευταίων 25 χρόνων, τον Θανάση, γιατί το αξίζει πραγματικά..

Έισοδος Κοινού: 21:00
Ώρα Έναρξης: 22:00

Τιμή Εισιτηρίου : 15€
Προπώληση Εισιτηρίων:
• Βιβλιοπωλείο Παπασωτηρίου, Παπαναστασίου 57, 241 549 326
• Rock Music Store, Κοραή 34, 2410 283 919
• ΗΟΒΟ, Λέσβου & Παλαιστίνης 6, 2410 252 080

Πληροφορίες: 2413 00 82 26

Διοργάνωση : ALIVE Art Performances

Comments