Θύελλα αντιδράσεων για το “ναζιστικό” video των Rammstein

Ως γνωστόν, το "Deutschland" αποτελεί το πρώτο οfficial video από τη νέα δουλειά των Γερμανών Rammstein και έχει ήδη προλάβει να προκαλέσει πολλές αντιδράσεις παγκοσμίως. Πρόκειται για το πρώτο τραγούδι της γερμανικής μπάντας μετά από 10 χρόνια.

Το νέο clip προκάλεσε την οργή ισραηλιτικών οργανώσεων και πολιτικών, καθώς τα μέλη της μπάντας εμφανίζονται με στολές κρατουμένων των στρατοπέδων συγκέντρωσης και εξόντωσης του Γ΄ Ράιχ, με θηλιές περασμένες στους λαιμούς τους. Ο Felix Klein, κυβερνητικός επίτροπος και αρμόδιος για την καταπολέμηση του αντισημιτισμού, επισήμανε πως το βίντεο έχει ως μοναδικό σκοπό την προώθηση των πωλήσεων του νέου άλμπουμ της μπάντας: "Πιστεύω πως πρόκειται για μια πολύ κακόγουστη εκμετάλλευση της καλλιτεχνικής ελευθερίας", ανέφερε χαρακτηριστικά.

Ο Emmanuel Nahshon, εκπρόσωπος του ισραηλινού υπουργείου Εξωτερικών, ανέφερε: "Χρησιμοποιούν το Ολοκαύτωμα για διαφημιστικούς σκοπούς, είναι ντροπή και απαράδεκτο. Συνεργαζόμαστε με τις πολλές φωνές που ζητούν την άμεση απομάκρυνσή του".

Δείτε ξανά το βίντεο:

Comments