ΙΝPHAZE στο Rock Overdose: “Δυνατή ομάδα με τέλεια διάθεση για δημιουργία”

Οι InPhaze είναι μια πολύ φρέσκια μπάντα που ροκάρει... σκληρά! Με γνώμονα τη φιλανθρωπική συναυλία που ετοιμάζουν την Τετάρτη 26 Δεκεμβρίου παρέα με το all female metal συγκρότημα Normah, αλλά και το ντεμπούτο άλμπουμ τους που βρίσκεται ήδη στα σκαριά, το Rock Overdose μίλησε με τον εγκέφαλο αυτής της προσπάθειας και γνωστό ίσως σε πολλούς από τις δισκοκριτικές του εδώ στο zine μας, Ηλία Γκογκάκη.

 

 

 

Rockovedose.gr: Γεια σου Ηλία και καλωσορίσατε σαν InPhaze στο Rock Overdose!

InPhaze: Καλημέρα Στέλλα, αρχικά ευχαριστούμε πολύ εσένα αλλα και το Rockoverdose για την φιλοξενία σας.


Rockovedose.gr: Πώς ξεκίνησε η όλη ιδέα για τη μπάντα; Νέα μέλη, νέο όνομα;

InPhaze: Η όλη ιδέα για την μπάντα ξεκίνησε το 2011 αρχικά ως ένα project για το προσωπικό μου studio (Master Sound Studio), με το όνομα "Shadow". Το όνομα αποδείχθηκε σωστή επιλογή μιας και η μπάντα βρισκόταν σε μια συνεχή αναζήτηση μελών αλλά και ήχου.
Έπειτα από λίγο καιρό νέα, μόνιμα πλέον, μέλη μπήκαν στην παρέα μας και πλέον ως μια δυνατή ομάδα με τέλεια διάθεση για δημιουργία είμαστε έτοιμοι να ροκάρουμε γι' αυτό και πλέον είμαστε οι… InPhaze.


Rockovedose.gr: Υπάρχουν τραγούδια σας διαθέσιμα προς ακρόαση; Έγιναν δραστικές αλλαγές στη σύνθεση των κομματιών μετά την ένταξη των νέων μελών;

InPhaze: Μετά την ένταξη των νέων μελών της μπάντας έγιναν αλλαγές στην ενορχήστρωση των παλιών κομματιών καθώς και στον ήχο που θέλουμε να βγάλουμε ως InPhaze.
Όσον αφορά τα κομμάτια υπάρχει ένα promo τραγούδι στο internet στο Soundcloud με τίτλο "Dust n’ Bonez" για το επερχόμενο album μας το οποίο θα είναι διαθέσιμο μέσα στο νέο έτος.


Rockovedose.gr: Φαντάζομαι θα τα ακούσουμε και στο live σας στις 26 Δεκεμβρίου;

InPhaze: Φυσικά και θα ακούσετε κάποια κομμάτια από τον δίσκο καθώς επίσης και ένα τραγούδι έκπληξη το οποίο ήταν και η πηγή έμπνευσης για την συναυλία στις 26/12.


Rockovedose.gr: Τι είναι ο σύλλογος “Αγκαλιά” και πώς πήρατε την πρωτοβουλία για αυτή τη συναυλία;

InPhaze: Η "Αγκαλιά" είναι ο σύλλογος προστασίας του αγέννητου παιδιού αλλά και της μητέρας.
Η ιδέα της συναυλίας ξεκίνησε από ένα τραγούδι που γράψαμε σε χριστουγεννιάτικο ύφος, το οποίο παρουσιάσαμε στο MPGroup management team μας .
Εκείνοι με την σειρά τους υποστήριξαν την πρωτοβουλία μας αλλά ταυτόχρονα εξέλιξαν την ιδέα μας διοργανώνοντας το φιλανθρωπικό live στις 26/12 με την υποστήριξη των Normah αλλά και special guests με τους οποίους γίναμε μια δυνατή ομάδα για να ενισχύσουμε τον σκοπό αυτό, μιας και το τραγούδι είναι αφιερωμένο στην βραδιά του Rock Ηug Xmas Party και στον Σύλλογο "Η Αγκαλιά".
Περισσότερα για το έργο του συλλόγου μπορείτε να βρείτε στο www.unborn.gr


Rockovedose.gr: Ας γυρίσουμε στα δικά σας, ετοιμάζετε άλμπουμ είπες;

InPhaze: Από την στιγμή που έγινε η σύσταση των InPhaze ξεκινήσαμε να συνθέτουμε παλιά και νέα κομμάτια ενώ λίγο αργότερα μπήκαμε στο στούντιο με στόχο την ηχογράφηση του πρώτου μας album σε δική μου μουσική παραγωγή και επιμέλεια, το οποίο θα είναι έτοιμο μέσα στο νέο έτος.


Rockovedose.gr: Μιλάμε για ένα δίσκο “100% Hard Rock”;

InPhaze: Τα τραγούδια έχουν διάφορα στοιχεία τα οποία είναι εμπνευσμένα  από το Hard Rock του ’80 έως και την σύγχρονη metal μουσική. Άλλωστε αυτός είναι ο ήχος που θέλουμε να βγάλουμε ως InPhaze. Κλασσικό άκουσμα με μοντέρνο ήχο.


Rockovedose.gr: Ποιος αναλαμβάνει στίχους και μουσική στη μπάντα; Θεματολογία;

InPhaze: Η επιμέλεια των τραγουδιών στο κομμάτι της μουσικής σύνθεσης γίνεται από εμένα και τον άλλο κιθαρίστα μας, Κώστα Τόκα ενώ την επιμέλεια των στίχων έχει αναλάβει κατά βάση ο τραγουδιστής μας, Jon Soti σε συνεργασία με τον Κώστα  και εμένα.


Rockovedose.gr: Δε θα μπορούσα να μη ρωτήσω για μελλοντικά σχέδια... Κάποια live επαρχία, ίσως και εξωτερικό;

InPhaze: Τα σχέδια μας τα έχουμε αναθέσει στο MPGroup ώστε εμείς να είμαστε 100% αφοσιωμένοι στο album μας. Σχέδια υπάρχουν καθώς και κινήσεις πολλά υποσχόμενες από άποψη live κτλ. όμως ακόμη είναι νωρίς για να ανακοινώσουμε κάτι. Το μόνο σίγουρο είναι πως το 2013 θα έχει πολλή μουσική, δημιουργία και φυσικά InPhaze


Rockovedose.gr: Εύχομαι η ανταπόκριση του κόσμου στο φιλανθρωπικό event που ετοιμάζετε να είναι αυτή που αξίζει. Ο επίλογος δικός σου.

InPhaze: Αρχικά θέλω να ευχαριστήσω προσωπικά αλλά και εκ μέρους της μπάντας όσους συνέβαλαν στην πραγματοποίηση του τραγουδιού αλλά και του Rock Hug Xmas Party στο οποίο σας περιμένουμε όλους  στις 26/12 στο Bat City στις 21.00, να γίνουμε μια δυνατή παρέα για έναν ευγενή σκοπό σε ένα ευχάριστο χριστουγεννιάτικο και εορταστικό κλίμα .
Θέλω να ευχηθώ υγεία, δημιουργικότητα και χαμόγελο γιατί αυτό μας δίνει την δύναμη να είμαστε ένα βήμα πιο κοντά στο όνειρο μας και φυσικά να είμαστε όλοι InPhaze.
Τέλος θα ήθελα να ευχαριστήσω προσωπικά εσένα αλλά και το Rockoverdose για την στήριξη που μας δίνετε από τα πρώτα μας βήματα ως μπάντα.

 

 

Για το Rockoverdose.gr: Στέλλα Τσολάκου

Comments