Κυριάκος Μπαλάνος (SILENT WINTER) στο Rock Overdose:” Αγαπάμε αυτό που κάνουμε και αυτό θέλουμε να το περάσουμε προς τα έξω”.

Το Rock Overdose και ο Ζήσης Πετκανάς είχαν μια ενδιαφέρουσα κουβέντα με τον Κυριάκο Μπαλάνο, κιθαρίστα της Βολιώτικης Power Metal μπάντας SILENT WINTER , η οποία έκανε αισθητή τη παρουσία της στα μέσα των 90ς, κυκλοφορόντας εκείνη την εποχή δυο demos, τα “Silent Winter” και “War Of An Angel”.

 

Μέσα στο  2018 η μπάντα επαναδραστηριοποιήθηκε , με σταθερά μέλη τους ‘παλιούς’ Κυριάκο Μπαλάνο (κιθάρες) και Γιώργο Λουκάκη (μπάσο), και  τους νεοφερμένους Θέμη Καρβέλη (κιθάρες), John Antonopoulos (τύμπανα), Achilles A (Αχιλλέας Αδαμίδης-πλήκτρα), και Mike Livas (Μιχάλης Λίβας-φωνή), κυκλοφορόντας ένα EP με πέντε τραγούδια με γενικό τίτλο “ The War Is Here”.

 

 

 

Rock Overdose: Μια νέα εποχή έχει ξεκινήσει για τη μπάντα. Ποιες συνθήκες εμπόδισαν την ενεργή σας παρουσία τότε που πρωτοξεκινήσατε, αλλά και ποιες συνθήκες ευνόησαν την επιστροφή σας 20 χρόνια μετά;

 

Κυριάκος Μπαλάνος: Τεράστια η διαφορά για μια επαρχιακή μπάντα στα 90’s με την σημερινή εποχή.Η έλλειψη studio για ηχογραφήσεις και πρόβες, η έλλειψη επικοινωνιακών μέσων πέρα από ένα περιοδικό και αλληλογραφία, τα ποσά που χρειάζονταν για να κατέβεις στην Αθήνα και να ηχογραφήσεις, όλα αυτά ήταν πολλά από τα προβλήματα εκείνης της εποχής.

 

Βέβαια  δεν ήταν αυτοί μόνο οι  λόγοι που η μπάντα δεν προχώρησε τότε αλλά και το ότι κυρίως ήμασταν σε ηλικίες 16-19 χρονών, και ο καθένας διάλεγε μια πορεία για την ζωή του, άλλοι σπουδές, άλλοι στρατιωτικό.

 

Αυτό έκανε τα μέλη της μπάντας να διασκορπιστούν σε διάφορα μέρη οπότε δεν υπήρχε πλέον  κοινός χρόνος και τόπος για το γκρουπ.

 

Η σημερινή επιστροφή δεν έγινε λόγω κάποιων ευνοϊκών συνθηκών, αντιθέτως σήμερα για να κάνεις κάτι πρέπει να διαθέσεις πολύ χρόνο και χρήμα αν θέλεις να πετύχεις κάποια πράγματα. Οι απαιτήσεις είναι πολύ μεγαλύτερες πια και κανένας δεν πρόκειται να σε βοηθήσει άνευ ανταλλάγματος.

 

Σε ο, τι αφορά στο ‘τώρα’,  όλα ξεκίνησαν από ένα remix  κάποιων παλιών κομματιών που ήθελα να κάνω, και στην πορεία ζήτησα την βοήθεια του Mike Livas (Μιχάλης Λίβας-φωνή).  Ταυτόχρονα συναντήθηκα και με τον Γιάννη Αντωνόπουλο (τύμπανα) -ήδη τον γνώριζα από την εποχή που είχε τους Maximum Overdrive και παίζαμε μαζί- και κάπως έτσι συμφωνήσαμε να το επιχειρήσουμε ξανά. Στο γκρουπ ενάχθηκε ο Γιώργος Λουκάκης (μπάσο) που παίζαμε μαζί τότε στους  Silent Winter, ο Θέμης Καρβέλης (κιθάρα) και ο Αχιλλέας Αδαμίδης (πλήκτρα).

 

 

Rock Overdose: Βλέπετε πιο σοβαρά το κεφάλαιο ‘μουσική’ πέρα από τις άλλες προσωπικές σας επαγγελματικές υποχρεώσεις, και εάν ‘ναι’, που οφείλεται αυτό;

 

Κυριάκος Μπαλάνος: Για να σου πω την αλήθεια, όλο το project ξεκίνησε για τη προσωπική μας επιθυμία να αφήσουμε κάτι πίσω σε αυτόν τον χώρο που μέχρι και σήμερα αγαπάμε και μεγαλώσαμε υπηρετώντας τον. Δεν βάλαμε στόχους και καριέρες γιατί δεν είμαστε πλέον παιδάκια, ο καθένας έχει οικογενειακές και επαγγελματικές υποχρεώσεις.

 

Αφήσαμε τα πράγματα να κυλήσουν μόνα τους και να δούμε μέχρι ποιου ποσοστού θα μπορέσουμε  να τα καλύψουμε. Αγαπάμε αυτό που κάνουμε και αυτό θέλαμε να περάσουμε προς τα έξω, χωρίς να περιμένουμε απαραίτητα κάτι.

 

 

Rock Overdose: Πέρα από το ανθρώπινο δυναμικό, τι νέα στοιχεία έχει υιοθετήσει η μπάντα και ποια από τα παλιά της (στοιχεία) έχει κρατήσει; Με άλλα λόγια σε ποιους τομείς έχετε ανανεωθεί  και πως νιώθετε για αυτό;

 

Κυριάκος Μπαλάνος: Η μπάντα  ανανεώθηκε πλήρως , ‘δουλεύει’ πλέον  με επαγγελματίες του είδους , τα ακούσματά της είναι πολύ περισσότερα πια, έχει το δικό της στούντιο για να προβάρει και να ηχογραφεί κάνοντας τις συνθήκες πολύ πιο ευνοϊκές απ’ ότι στο παρελθόν.

 

 

Rock Overdose: Μίλησέ μας λίγο για την διαδικασία της δημιουργίας του EP σας “ The War Is Here”. Πώς ήταν οι συνθήκες ηχογράφησης και δημιουργίας μετά από τόσα χρόνια; Τι έχει αλλάξει; Πως το βιώσατε όλο αυτό;

 

Κυριάκος Μπαλάνος: Το “The War Is Here” περιλαμβάνει πέντε τραγούδια και το ένα από αυτά είναι επανέκδοση. Διασκεδάσαμε, το νιώσαμε, και τελικά όλο αυτό είναι βαθιά ριζωμένο μέσα στο δέρμα σου που όσα χρόνια να περάσουν δεν το ξεχνάς. Στις ηχογραφήσεις δεν υπήρξε κανένα πρόβλημα αφού ως ανεξάρτητη μπάντα δεν είχαμε να δεχτούμε πίεση από κανέναν, είχαμε τους δικούς μας ‘χρόνους’ και το μόνο που μας έκανε να βιαζόμαστε ήταν η δίψα να επανέλθουμε στον χώρο . Έχοντας δικό μας χώρο ηχογράφησης εννοείται ότι  όλα ήταν αρκετά πιο εύκολα ως προς τις συνθήκες.

 

 

Rock Overdose: Πως πήρατε την απόφαση να κάνετε video clip; Πώς ήταν η συνεργασία σας με τον Bob Katsionis;

 

Κυριάκος Μπαλάνος: Όπως είπα και παραπάνω ξεκινήσαμε να κάνουμε κάτι χωρίς να ξέρουμε αν θα συνεχιστεί, αν θα αρέσει  ,τι πορεία θα έχει. Όλο αυτό λοιπόν θέλαμε να το κάνουμε επαγγελματικό ώστε να μείνει πίσω κάτι ολοκληρωμένο. Έτσι λοιπόν για το video clip διαλέξαμε έναν από τους καλύτερους επαγγελματίες του είδους βασιζόμενοι στην εμπειρία του για να έχουμε την καλύτερο δυνατό αποτέλεσμα σε αυτό το εγχείρημα.

 

 

Rock Overdose: Συνήθως μετά από την κυκλοφορία νέου υλικού ακολουθούν κάποιες εμφανίσεις, θα παίξετε ζωντανά κάπου προσεχώς;

Κυριάκος Μπαλάνος: Ναι έχουμε κλείσει κάποια live και έχουμε και αρκετές προτάσεις- ακόμη και από εξωτερικό-αλλά όλα είναι ακόμα προς συζήτηση οπότε οτιδήποτε νεότερo θα το ανακοινώσουμε στην σελίδα μας στο Facebook.

 

https://www.facebook.com/Silent-Winter-228212771053965/

 

Rock Overdose: Ποια τα επόμενα σχέδιά σας; Πότε να περιμένουμε ολοκληρωμένο δίσκο;

 

Κυριάκος Μπαλάνος: Είμαστε ήδη στο στούντιο. Γράφουμε καινούρια κομμάτια και αν όλα κυλήσουν καλά πιστεύουμε πως μέσα στο 2019 θα έχουμε το φουλ άλμπουμ.

 

 

Rock Overdose: Θέλετε να προσθέσετε κάτι τελευταίο;

 

Κυριάκος Μπαλάνος: Θα θέλαμε να ευχαριστήσουμε τις οικογένειες μας πρώτα απ‘ όλα για την υπομονή και την κατανόηση που δείχνουν, όλους τους φίλους από τα διάφορα sites,blogs, περιοδικά, που μας πίστεψαν και μας στήριξαν απ’ την πρώτη στιγμή, όλους τους απλούς φίλους που αγαπάνε και κρατάνε όσο μπορούν την ελληνική σκηνή ψηλά θυσιάζοντας πολλοί από αυτούς το χαρτζιλίκι τους για να αγοράσουν ένα cd ή για να πάνε σε ένα live, και θα προσπαθήσουμε να τους δώσουμε ότι καλύτερο μπορούμε για την συνέχεια. Ευχαριστούμε πολύ για την φιλοξενία.

 

 

 

Για το Rock Overdose

 

Ζήσης Πετκανάς

 

 

Comments