ΚΩΣΤΑΣ ΒΑΡΡΑΣ στο Rock Overdose:”Θέλω να παίξω ζωντανά τον καινούργιο μου δίσκο ‘Neon-Classical’ σε Ελλάδα και Ευρώπη”.

Mε αφορμή την κυκλοφορία του δίσκου του ‘’Neon-Classical’’, το Rock Overdose και ο Δημήτρης Αλόρας επικοινώνησαν με τον Κώστα Βάρρα για να μάθουν τις λεπτομέρειες πίσω από τη δημιουργία του. Ο Κώστας τόνισε την αγάπη του για τον Yngwie Malmsteen, ότι οι καλεσμένοι τραγουδιστές ήταν άτομα που γνώριζε από παλιά, πιστεύει ότι ο ένας εξ’αυτών –ο Joseph Michael- κάνει φοβερή δουλειά στους Sanctuary αν και θα ήθελε να συνέχιζαν με άλλο όνομα, και στα πλάνα του είναι να παίξει τον δίσκο ζωντανά και να περιοδεύσει και στην Ευρώπη για την υποστήριξη του.

 

 

 

Rock Overdose: Κώστα σε καλωσορίζουμε στις σελίδες του Rock Overdose. Τα συγχαρητήρια μου για το ''Neon-Classical'', είχα πολλά χρόνια να ακούσω τέτοιου στυλ ποιοτικό δίσκο. Τι σχόλια έχεις λάβει μέχρι στιγμής για τη δουλειά σου και πόσο ανακούφιση ένιωσες που κατάφερε τελικά να κυκλοφορήσει;

 

Κώστας Βάρρας: Ευχαριστώ..!!Ο δίσκος κυκλοφόρησε πριν 2 μήνες. Μέχρι στιγμής έχω λάβει φοβερές κριτικές και έχω δώσει αρκετές συνεντεύξεις! Σίγουρα ήταν μεγάλη ανακούφιση για εμένα αυτή η κυκλοφορία! Το ήθελα πολύ μιας και ο προηγούμενος μου δίσκος “Overlord’s Perpetual”είχε κυκλοφορήσει πριν πολλά χρόνια και ήθελα να κυκλοφορήσω κάτι καινούργιο εδώ και καιρό!

 

 

Rock Overdose: Θα θέλαμε να ξεκινήσουμε μία αναδρομή από το πως άρχισες να αντιλαμβάνεσαι την αγάπη σου για την κιθάρα. Πότε ένιωσες τα πρώτα ερεθίσματα και τι ήταν αυτό που σε τράβηξε στο να θες να ασχοληθείς μελλοντικά με το συγκεκριμένο όργανο;

 

Κώστας Βάρρας: Ακούω Rock/Metal μουσική από μικρό παιδί! Συγκεκριμένα από το 1991.Η ηλεκτρική κιθάρα με μάγευε από τότε! Μερικά από τα συγκροτήματα που άκουγα τότε ήταν οι Megadeth,Metallica και Pantera! Τρελαινόμουν με τα solos τους! Δεν έβρισκα όμως ακροατές της ηλικίας μου για να μοιραστώ την αγάπη μου για το Metal ! Θυμάμαι έκανα παρέα με άτομα που ήταν 20 χρόνια μεγαλύτερα από εμένα! Από αυτούς έμαθα πολλά..anyway...To 1994 έπαιξα για πρώτη φορά ηλεκτρική κιθάρα και τότε πήρα απόφαση ότι πρέπει να μάθω να παίζω και να δημιουργήσω δικό μου συγκρότημα!!

 

 

Rock Overdose: Γνωρίζω ότι σε πολύ μικρή ηλικία είχες την πρώτη σου κιθάρα και ακολούθησες σχετικές σπουδές. Πως θυμάσαι εκείνα τα χρόνια και ποιό ήταν το κίνητρο σου σ'αυτά τα πρώτα στάδια εκμάθησης του οργάνου;

 

Κώστας Βάρρας: Όταν ήμουν 12 χρονών αγόρασα την πρώτη μου κιθάρα. Λίγο αργότερα ξεκίνησα να πηγαίνω στο ωδείο του ΝΑΚΑ στην Γλυφάδα. Είχα έναν φοβερό δάσκαλο τον Σωτήρη Πομόνη όπου με βοήθησε να μάθω να παίζω τότε! Κάθε φορά που τον έβλεπα να παίζει με έκανε να θέλω να γίνω ο καλύτερος κιθαρίστας στον κόσμο! Το 1997 ανακάλυψα τον Yngwie και τότε άλλαξε η ζωή μου!! Τότε ξεκίνησα να ασχολούμαι με το Νέοκλασσικό Μεταλ. Εκείνα τα χρόνια ήταν μαγικά για εμένα και είχα βάλει στόχο να παίξω τόσο καλά όσο ο Yngwie!

 

 

Rock Overdose: Στη συνέχεια η πορεία σου σε έφερε στην Αμερική, ήσουν έτοιμος για το μεγάλο επόμενο βήμα και πως προσαρμόστηκες σε μία μεγάλη χώρα κατά πολύ διαφορετική από τη δική μας;

 

Κώστας Βάρρας: Η πρώτη φορά που πήγα στο Los Angeles ήταν τον Μάρτιο του 2006.Στην αρχή ήμουν φοιτητής στο Musicians Institute. Προσαρμόστηκα πολύ γρήγορα εκεί γιατί η Αμερικανική κουλτούρα ήταν πάντοτε στο αίμα μου! Γνώριζα συνέχεια μουσικούς, έβλεπα συναυλίες σχεδόν κάθε μέρα και γενικά τα πρώτα χρόνια ήταν φανταστικά!

 

 

Rock Overdose: Είναι ευδιάκριτη -και ιδιαίτερα ευπρόσδεκτη στα δικά μου τουλάχιστον αυτιά- στον Σουηδό βασιλιά -όπως τον αποκαλείς σε ένα από τα κομμάτια σου – Yngwie Malmsteen. Είμαι εξίσου φανατικός της μουσικής του. Τί είναι αυτό που σε έκανε να τον αγαπήσεις σαν παίχτη;

 

Κώστας Βάρρας: O Yngwie ήταν φαινόμενο! Από όσο ξέρω για αυτόν όταν κυκλοφόρησε ο πρώτος solo δίσκος του έμειναν όλοι άφωνοι! Ήταν ο βασιλιάς του Shred παγκοσμίως! Κατάφερε να λανσάρει δικό του στυλ στην μουσική βιομηχανία! Δεν τον λατρεύω μόνο σαν παίχτη όμως! Είναι και φοβερός συνθέτης αλλά και φοβερός showman!

 

 

Rock Overdose: Ακούγοντας το ''Neon-Classical'', δε θα σου κρύψω -όσο παράξενο κι αν ακουστεί αυτό- ότι είπα μέσα μου ''μακάρι κι ο Yngwie να είχε βγάλει ένα τέτοιο δίσκο εδώ και 13 χρόνια''. Δε λέω σε καμία περίπτωση ότι τον κοπιάρεις αλλά το συναίσθημα μου έβγαλε κάτι από τα πρώτα 3-4 άλμπουμ του. Νιώθω πολύ άσχημα με την πορεία του, για ποιό λόγο πιστεύεις ότι χάνεται η έμπνευση ή το κίνητρο μέσα στα χρόνια;

 

Κώστας Βάρρας: Σε ευχαριστώ για την εκτίμησή σου απέναντι μου! Όσο για την καριέρα του Malmsteen εχω να πω πως είναι καταπληκτική! Έχει κυκλοφορήσει 20 ΔΙΣΚΟΥΣ! Επίσης κάνει παγκόσμιες περιοδείες εδώ και 35 χρόνια! Δεν πιστεύω ότι έχει χάσει την έμπνευσή του ή το κίνητρο όπως λες! Έχει μεγάλο πάθος για αυτό που συνεχίζει να κάνει! Έτσι το βλέπω εγώ και όσες φορές του έχω μιλήσει στην Αμερική πάντοτε του έλεγα ότι είναι ο πιο cool από όλους!

 

 

Rock Overdose: Έρχεται η στιγμή που επιστρέφεις στην πατρίδα μας από την Αμερική και που είχες το ''Neon-Classical'' στον πάγο. Εκεί ο Bob Katsionis σε ωθεί να το ηχογραφήσεις ξανά και να το κυκλοφορήσεις. Πως σε έπεισε αρχικά και σε ποιους παράγοντες εστιάζουμε που οδήγησαν τελικά στην μορφή που το απολαύσαμε πρόσφατα;

 

Κώστας Βάρρας: Αυτό που συνέβει είναι οτι είχα ηχογραφήσει 10 κομμάτια στο studio του Chris Tsangarides στην Αγγλία παλιότερα αλλά το αποτέλεσμα από το παίξιμο μου δεν με ικανοποίησε τότε! Ήταν η περίοδος που αντιμετώπισα ένα σοβαρό πρόβλημα υγείας και έτσι δεν μπόρεσα να παίξω πολύ καλά! Ο Katsionis μου πρότεινε να γράψω καινούργια κομμάτια και να κάνουμε κάτι μαζί από την αρχή! Αυτό και έγινε! Ο Βοb είχε και ρόλο παραγωγού στο “Neon-Classical” Η συνεργασία μας ήταν τέλεια και το τελικό συνθετικό και ηχητικό αποτέλεσμα ήταν φοβερό! Επίσης και οι μουσικοί που έπαιξαν στα κομμάτια μου είναι όλοι επαγγελματίες!

 

 

Rock Overdose: Θα ήθελα να μάθω με ποιο κριτήριο επιλέχθηκαν οι καλεσμένοι του δίσκου. Θεωρώ ότι ο καθένας ταιριάζει άψογα στο συγκεκριμένο κομμάτι που συμμετέχει και δίνουν το κάτι παραπάνω στο δίσκο. Επίσης γουστάρω που ο δίσκος είναι 50-50 ορχηστρικός και με στίχους, ήταν εξ'αρχής πρόθεση σου όταν τον ηχογραφούσες;

 

Κώστας Βάρρας: Σχετικά με τους τραγουδιστές που επέλεξα να εμφανιστούν στον δίσκο μου θα ήθελα να σου αναφέρω ότι τους γνωρίζω προσωπικά πολλά χρόνια και ήξερα ποιο κομμάτι τους ταιριάζει να τραγουδήσουν! Τώρα σχετικά με τα ορχηστρικά κομμάτια του δίσκου το είχα αποφασίσει ότι θέλω να είναι αρκετά από την αρχή!

 

 

Rock Overdose: Μία μικρή παρένθεση που αφορά έναν από τους καλεσμένους σου, τον Joseph Michael. Έχει κληθεί να αντικαταστήσει τον αθάνατο Warrel Dane στους Sanctuary και μάλιστα με εκπληκτικό τρόπο. Πρόσφατα η μπάντα ανακοίνωσε ότι ετοιμάζει νέο υλικό. Σε βρίσκει σύμφωνο κάτι τέτοιο ή θεωρείς ότι θα έπρεπε να το κάνουν με άλλο όνομα; Πολλοί οπαδοί μιλούν για προσβολή της μνήμης του Dane.

 

Κώστας Βάρρας: Γνωρίζω τον Joseph εδώ και μια δεκαετία! Πιστεύω οτι ταιριάζει με τους Sanctuary, σωστό όμως θα ήταν για την μνήμη του Dane να συνεχίσουν με άλλο όνομα αλλά δεν τους βολεύει! Επίσης προσωπικά θα ήθελα να δω τον Joseph να ασχολείται μόνο με τους   Witherfall..!

 

 

Rock Overdose: Κλείνοντας τη συνέντευξη, θα θέλαμε να μάθουμε ποια είναι τα σχέδια ή σκέψεις σου όσον αφορά το δίσκο και την πορεία του μελλοντικά. Άλλη μία φορά θα ήθελα να πω ένα μπράβο γιατί ακούγεται μέσα στη δουλειά σου η αγάπη με την οποία τον περιέβαλες και εύχομαι να συνεχίσεις να δημιουργείς με την ίδια ποιότητα. Οι τελευταίες λέξεις φυσικά σου ανήκουν.

 

Κώστας Βάρρας: Τα άμεσα σχέδια μου είναι να παίξουμε ζωντανά το υλικό του καινούργιου δίσκου! Είναι στο πλάνο μου να κάνουμε μια περιοδεία στην Ευρώπη! Ευχαριστώ για την υποστήριξη!

God Bless You All!!!

 

 

 

Για το Rock Overdose

 

Δημήτρης Αλόρας

Comments