Κώστας Αναλυτής (ABYSSUS) στο Rock Overdose:’Περιμέναμε να δούμε τους Possessed ζωντανά χρόνια τώρα, οπότε το να παίξουμε μαζί τους σε λίγες μέρες είναι κάτι σαν όνειρο’.

O Κώστας Αναλυτής (φωνή και ιδρυτικό μέλος των Abyssus) μίλησε στο Rock Overdose και στον Φάνη Βιλαέτη για την επικείμενη live εμφάνιση της μπάντας στην Αθήνα στις 22 Δεκεμβρίου συνοδεύοντας τους Possessed, για την πρώτη τους ολοκληρωμένη δουλειά με τίτλο “Into The Abyss” και για τα μελλοντικά τους σχέδια.

 

 

 

 

Rock Overdose: Καλησπέρα Κώστα καλώς ήρθες στο Rock Overdose.

 

Κώστας Αναλυτής : Τιμή μας, καλώς σας βρήκαμε!

 

 

Rock Overdose: Τώρα σε τι φάση πετυχαίνουμε την μπάντα;

 

Κώστας Αναλυτής : Έτοιμη για κάποια σπουδαία live πριν μπει στο studio. Παίζουμε με τους Possessed 22 Δεκεμβρίου στο Κύτταρο και με τους Suicidal Angels 18 Φλεβάρη στο Gagarin. Δύο σπουδαία live τα οποία περιμένουμε πως και πως.

 

 

Rock Overdose: Ως Abyssus τι είδος μουσικής θα λέγατε ότι παίζετε;

 

Κώστας Αναλυτής : Αν το πας με τις στυγνές  ταμπέλες της μουσικής μας θα έλεγα ξεκάθαρα  old school death metal, αλλά επειδή προσωπικά πιστεύω πως το thrash, οι κλασσικές heavy metal ενορχηστρώσεις ή οι πρωτόγονες black metal εκφάνσεις από μπάντες όπως οι πατέρες Bathory, Venom, Hellhammer  αποτελούν αναπόσπαστο κομμάτι της μουσικής μας, τότε η απάντηση είναι μία:  ακραίο heavy metal.

 

abyssus-%ce%bc%ce%b5%cf%83%ce%b1-2

 

Rock Overdose: Πέρσι κυκλοφορήσατε την νέα σας ολοκληρωμένη δουλειά με τίτλο “Into The Abyss”. Ποια είναι η ανταπόκριση του κόσμου μέχρι στιγμής προς αυτό;

 

Κώστας Αναλυτής: Κυρίως από το εξωτερικό , θα έλεγα πως ο δίσκος έλαβε άκρως αξιόλογες κριτικές, σε περιπτώσεις διθυραμβικές. Είμαστε περήφανοι για αυτόν τον δίσκο και φαίνεται πως όχι άδικα.

 

 

Rock Overdose: Ποια είναι η θεματολογία των στίχων του “Into The Abyss”;

 

Κώστας Αναλυτής: Δεν υπάρχει ένα συγκεκριμένο concept γύρω από τους στίχους του "Into the Abyss".  Άλλα κομμάτια πραγματεύονται την κοινωνική καταπίεση και σήψη και άλλα αναφέρονται στον πόλεμο και τα δεινά του. Πολλά κομμάτια έχουν βασιστεί σε ιστορικά γεγονότα όπως τα ‘Across the Fields of Death’ που μιλάει για την ελαφρά ταξιαρχία, το  ‘Visions of Eternal Pain’ που μιλάει για τον βομβαρδισμό του Πειραιά από τους συμμάχους και τέλος το ‘Enthrone The Insane’ που είναι αφιερωμένο στον αυτοκράτορα Νέρωνα.

 

abyssus-%ce%bc%ce%b5%cf%83%ce%b1-4

 

Rock Overdose: Που πραγματοποιήθηκαν οι ηχογραφήσεις του “Into The Abyss”;

 

Κώστας Αναλυτής : Κιθάρες και μπάσο ηχογραφήθηκαν στα Tetractys studios ενώ όλα τα υπόλοιπα όργανα, το reamping , η μίξη και το mastering έγιναν στα Unreal Studios από εμάς τους ίδιους.

 

 

Rock Overdose: Πόσο καιρό σας πήρε η σύνθεση των κομματιών σας;

 

Κώστας Αναλυτής: Εκείνη την περίοδο θα έλεγα πως ήμασταν σε οίστρο. Φαντάσου πως κάποια κομμάτια και για τον δεύτερο δίσκο γράφτηκαν εκείνη την περίοδο. Δεν θυμάμαι να μας πήρε πάνω από ένα χρόνο πάντως.

 

 

Rock Overdose: Ποιος επιμελήθηκε το εξώφυλλο του δίσκου σας;

 

Κώστας Αναλυτής : Το εξώφυλλο είναι δημιουργία του υπερβολικά ταλαντούχου Cesar Valladares ο οποίος κατάλαβε εξολοκλήρου την σκοτεινή ατμόσφαιρα του "Into the Abyss" και την μετουσίωσε σε εικόνα.

 

Όντας ο ίδιος μουσικός σε death metal μπάντα (Decapitated Christ) και έχοντας κάνει εξώφυλλα για μερικές δεκάδες μπάντες του είδους  (Anatomia, Krisiun, Nominon μεταξύ άλλων) δεν ήταν δύσκολο γι’αυτόν να μας ικανοποιήσει στο έπακρο, πάντα όμως και με την διακριτική συμβολή μας. Μας αρέσει πολύ ως εξώφυλλο.

 

abyssus-%ce%bc%ce%b5%cf%83%ce%b1-3

 

Rock Overdose Στις 22 Δεκεμβρίου στην Αθήνα θα μοιραστείτε την σκηνή μαζί με τους Αμερικανούς Possessed, μιλήστε μας λίγο για αυτήν την επικείμενη συναυλία;

 

Κώστας Αναλυτής: Νομίζω πως είναι η μεγαλύτερη στιγμή για την μπάντα, μέχρι βέβαια την επόμενη. Οι Possessed αποτελούν μία από της βασικές επιρροές της μπάντας και προσωπικά μιλώντας, ο Becerra  αποτελεί αγαπημένο τραγουδιστή. Σαν οπαδοί περιμέναμε να δούμε τους Possessed live χρόνια οπότε το να παίξουμε μαζί τους είναι κάτι σαν όνειρο.

 

 

Rock Overdose: Υπάρχει περίπτωση να εμφανιστείτε και στην Θεσσαλονίκη μαζί με τους Possessed ή μόνο στην Αθήνα;

 

Κώστας Αναλυτής: Δυστυχώς κάτι τέτοιο δεν κατέστη δυνατόν, θα ήταν εκπληκτικά καθώς έχουμε και αρκετά χρόνια να παίξουμε στην συμπρωτεύουσα, πόσο μάλλον στο πλευρό των Possessed. Ελπίζουμε να γίνει σύντομα κάποια πρόταση και να ανέβουμε.

 

abyssus-%ce%bc%ce%b5%cf%83%ce%b1-1

 

Rock Overdose: Τι μπορεί να περιμένει ο κόσμος επί σκηνής από εσάς;

 

Κώστας Αναλυτής : Θα κάνουμε τα πάντα να ζεστάνουμε το κοινό πριν βγουν οι άρχοντες στο σανίδι. Θα φροντίσουμε να αποδειχτούμε άξιοι. Υπομονή.

 

 

Rock Overdose: Τον Φεβρουάριο του 2017 θα εμφανιστείτε ως Opening Act στους Suicidal Angels και πιο συγκεκριμένα στο Gagarin 205 μαζί με τους Karma Violens και τους Released Anger. Πως νιώθετε για αυτό;

 

Κώστας Αναλυτής: Όταν μια μπάντα του βεληνεκούς και με την επιτυχία των Suicidal Angels σου ζητά να ανοίξεις για αυτούς μόνο τιμή μπορεί να αποτελεί το γεγονός για ένα συγκρότημα σαν εμάς .

 

Είμαστε fan της μπάντας άλλωστε και σε συνδυασμό με την συμμετοχή των Karma Violens και των αδερφών μας Released Anger καταλαβαίνεις πως για εμάς θα είναι σαν να συμμετέχουμε σε ένα party . Θα γίνει μακελειό, το μόνο σίγουρο είναι αυτό.

 

 

Rock Overdose: Υπάρχουν κάποια άλλα σχέδια στα σκαριά για το μέλλον των Abyssus;

 

Κώστας Αναλυτής : Ολοκληρώνουμε την σύνθεση των κομματιών του επόμενου μας δίσκου ο οποίος ελπίζουμε να βγει τέλη 2017 με αρχές 2018, αν και αυτό αποτελεί ευνοϊκό σενάριο. Ο τίτλος του θα είναι "Death Revival".  Στα άμεσα νέα τώρα κάποια ακόμη live  μέχρι το τέλος του έτους που είναι να fix-αριστούν και η ηχογράφηση κάποιων κομματιών για επερχόμενα splits και Ε.Ρ.'s.

 

 

Rock Overdose: Ο τελευταίος λόγος για το κλείσιμο ανήκει σε εσάς.

 

Κώστας Αναλυτής : Ευχαριστούμε για την συνέντευξη και σας περιμένουμε όλους να διασκεδάσουμε  όπως αρμόζει τόσο με τους Possessed όσο και με τους Suicidal Angels. Υγεία σε όλους.

 

 

 

Για το Rock Overdose,

Φάνης Βιλαέτης

 

Comments