Κώστας Τσιλιγγίρης (WILD SOULS) στο Rock Overdose:”Κατά κύριο λόγο το γυναικείο φύλο έχει την τιμητική του στη θεματολογία μας”.

Το Rock Overdose και Παύλος Γιαννακόπουλος είχαν τη χαρά να έχουν μια ενδιαφέρουσα κουβέντα με τον ιδρυτή, κιθαρίστα και βασικό συνθέτη των Καβαλιωτών Melodic Hard Rockers WILD SOULS Κώστα Τσιλιγγίρη, ο οποίος είπε πολλά και διάφορα για την ιστορία της μπάντας, για τα μελλοντικά τους σχέδια αλλά για τη metal σκηνή της Καβάλας.

 

 

 

Rock Overdose: Γεια σου Κωστή. Καλωσήρθες στο Rock Overdose.

 

Κώστας Τσιλιγγίρης: Καλησπέρα Παύλο...Καλώς σε βρήκα..

 

 

Rock Overdose: Πως πηγαίνουν τα πράγματα για εσένα και τη μπάντα σου τώρα προς το τέλος του 2018;

 

Κώστας Τσιλιγγίρης: Μεγάλη κουβέντα αυτή..  θα μπορούσαν και καλύτερα ..το ότι είμαστε ακόμη εδώ και το παλεύουμε είναι καλό για μένα

 

 

Rock Overdose: Μπορείς να μας παρουσιάσεις τα μέλη των Wild Souls;

 

Κώστας Τσιλιγγίρης: Βεβαίως...  Στη φωνή είναι ο Γιώργος Νικολάου, τύμπανα Νίκος Τσιλιγκούδης, στις κιθάρες η αφεντιά μου και ο Θάνος ο Καλατζόπουλος (ως νέο μέλος) και   στο μπάσο ο Θεόφιλος Σαρηνικολαΐδης...

 

 

Rock Overdose: Μπορείς να μας πεις κάποια πράγματα για την ιστορία των Wild Souls ; Πως γνωριστήκατε μεταξύ σας ;

 

Κώστας Τσιλιγγίρης: Τη μπάντα τη ξεκίνησα εγώ πριν από 8 χρόνια περίπου. Μετά από κανένα χρόνο ζωής (της μπάντας) βρήκα τον Γιώργο. Τον είχα μαθητή στο αυτοκίνητο (είμαι δάσκαλος οδήγησης)  και έτσι ξεκίνησε το ουσιαστικό ταξίδι των Wild Souls. Από κει και πέρα είχαμε αρκετές ανακατατάξεις στα  υπόλοιπα μέλη μέχρι να πάρει τη  τελική του μορφή το σχήμα.

 

 

Rock Overdose: Ποιες είναι οι μουσικές σας επιρροές σαν συγκρότημα;

 

Κώστας Τσιλιγγίρης: Αν κοιτάξει κανείς το λογότυπο της μπάντας ή εάν ψάξει τους στίχους του ομώνυμου τραγουδιού μας Wild Souls, θα καταλάβει ότι είμαστε Whitesnake  μέχρι κόκκαλο.

 

 

Rock Overdose: Εάν δεν κάνω λάθος-από τα ακούσματα που έχω από τα τραγούδια σας- κινήστε στα όρια του μελωδικού Hard Rock . Ήταν στοχευμένη αυτή η επιλογή ή προέκυψε στην πορεία ;

 

Κώστας Τσιλιγγίρης: Ναι ακριβώς έτσι είναι. Είμαστε στα όρια όπως το είπες. Πότε μας αρέσει να γράφουμε κάτι που να πλησιάζει πιο πολύ σε AOR και πότε γέρνουμε πιο πολύ σε πιο Hard κατάσταση. Δεν έτυχε...πέτυχε από την αρχή!

 

 

Rock Overdose: Πες μας εάν θέλεις κάποια πράγματα για τη δισκογραφία σας. Πόσες δουλειές έχετε κυκλοφορήσει μέχρι τώρα ;

 

Κώστας Τσιλιγγίρης: Έχουμε κυκλοφορήσει δύο δίσκους. Τον " On the Road " και τον "Game of Love"  και ετοιμαζόμαστε για τον τρίτο τώρα. Προσπαθούμε κάθε φορά να φαινόμαστε καλύτεροι και πιο ώριμοι! Οι επιρροές μας μένουν ίδιες αλλά κάποια πράγματα μεστώνουν μέσα μας και προσπαθούμε αυτό να το βγάζουμε προς τα έξω.

 

 

Rock Overdose: Ποιος είναι υπεύθυνος για τη σύνθεση των τραγουδιών σας, και ποιος για τους στίχους ;

 

Κώστας Τσιλιγγίρης: Τα τραγούδια τα γράφω εγώ με τον Γιώργο! Κατά κύριο λόγο εγώ τη μουσική και ο Γιώργος τους στίχους αλλά επειδή έχουμε πάντα ‘παρεμβάσεις’ ο ένας στα λημέρια του άλλου θα χρησιμοποιούσα τη λέξη "μαζί" για να καλύψω το ερώτημα σου!

 

 

Rock Overdose: Από πού αντλείτε τη θεματολογία των στίχων σας ;

 

Κώστας Τσιλιγγίρης: Θεματολογία ε; Χμμμμμ...τα τραγούδια μας κατά κύριο λόγο έχουν ερωτικό περιεχόμενο... συνήθως εκφράζουμε προσωπικές καταστάσεις, αλλά έχει τύχει να γράψουμε και για κάποιον φίλο η για κάποιο υποτιθέμενο σενάριο. Πάντως κατά κύριο λόγο το γυναικείο φύλο έχει την τιμητική του  στη θεματολογία μας.

 

 

Rock Overdose:  Είναι γνωστό (το έχω γράψει πολλές φορές σε άρθρα μου) ότι έχω μια ιδιαίτερη συμπάθεια σε μπάντες τις επαρχίας. Αυτή η συμπάθεια πηγάζει από το γεγονός ότι οι μπάντες που ζουν και δραστηριοποιούνται έξω από τα δρώμενα των δυο μεγάλων πόλεων Αθήνας και Θεσσαλονίκης, έχουν πολύ λιγότερες ευκαιρίες τις περισσότερες φορές να δείξουν τη δουλειά τους στο ευρύ κοινό. Συμφωνείς με αυτό ;

 

Κώστας Τσιλιγγίρης: Συμφωνώ και επαυξάνω!!! Να σου πω μόνο ότι δεν υπάρχουν  stage για να παίξουμε στην Καβάλα (έχουμε να κάνουμε live ηλεκτρικό στην πόλη μας πάνω από ένα χρόνο για αυτόν τον λόγο) και το δεύτερο και  εξίσου σημαντικό για τις μπάντες στις επαρχιακές πόλεις είναι πως για να βρεις ανθρώπους που να θέλουν να παίξουν και να θέλουν να ασχοληθούν πρέπει να ψάχνεις με το μεγεθυντικό φακό !

 

 

Rock Overdose: Πως είναι η metal σκηνή στη Καβάλα στις μέρες μας; Υπάρχουν μπάντες αλλά και κοινό για να υποστηρίξει τη σκηνή;

 

Κώστας Τσιλιγγίρης: Λίγα πράγματα...έως καθόλου! Ούτε μπάντες ούτε κοινό! Πάνε πάρα  πολλά χρόνια από τότε που μπορούσε να πει κάποιος ότι η Καβάλα ακούει rock και metal!

 

 

Rock Overdose:  Εάν σου ζητούσα να μας πεις κάποιες χαρακτηριστικές, κάποιες μεγάλες στιγμές στην ιστορία των Wild Souls, ποιες θα ήταν αυτές ;

 

Κώστας Τσιλιγγίρης: Η μεγαλύτερη στιγμή για την μπάντα ήταν αυτή που ζήσαμε όταν ήρθε ο Doug Aldrich ( Dio ,Whitesnake, Dead Daisies)  με τους Steam Roller στην Καβάλα. Ανοίξαμε ως support την μπάντα του στη live εμφάνιση που έκαναν στην πόλη μας και την επόμενη μέρα ήρθε στο στούντιο και ηχογράφησε το solo του στο ομώνυμο κομμάτι του πρώτου μας δίσκου!! Έχω ζήσει και άλλες μεγάλες στιγμές σαν κιθαρίστας προσωπικά μαζί του αλλά για την μπάντα μας μπορώ να πω ότι αυτό ήταν το σημαντικότερο ..

 

 

Rock Overdose: Ποια είναι η γνώμη σου για την Ελληνική Metal σκηνή ; Έχει μέλλον ;

 

Κώστας Τσιλιγγίρης: Βλέπω μπάντες να εμφανίζονται και σε λίγο χρονικό διάστημα να εξαφανίζονται...νομίζω πως η κρίση μας έχει τσαλακώσει όλους!!! Θέλει πολύ όρεξη και πείσμα για να τα καταφέρεις στην εποχή μας . Δυστυχώς τα πράγματα δεν είναι (μουσικά) όπως στην δεκαετία των 80's. Τότε που αν πραγματικά ήσουν καλός θα πήγαινες μπροστά! Τώρα το αν έχει μέλλον... θα φανεί! Μακάρι να βάλουμε όλοι το χεράκι μας ο καθένας από το πόστο του να μην εξαφανιστεί η μουσική μας!

 

 

Rock Overdose: Ποια είναι τα επόμενα σχεδία των Wild Souls;

 

Κώστας Τσιλιγγίρης: Τα επόμενα σχέδια μας είναι η υλοποίηση του τρίτου μας δίσκου και ίσως κάποιο ακουστικό tour μέσα στον χειμώνα!

 

 

Rock Overdose: Ένα μήνυμα σε όλους τους οπαδούς σας και τους φίλους σας εκεί έξω ;

 

Κώστας Τσιλιγγίρης: Καταρχάς ένα μεγάλο «Ευχαριστώ»  σε όλους αυτούς, γνωστούς  και άγνωστους! Έχουμε λάβει ανταπόκριση από ανθρώπους που δεν έχουμε συναντήσει ποτέ και πραγματικά η στήριξη και η αγάπη τους για την μπάντα είναι μεγάλη. Όσο μας στηρίζουν τόσο παίρνουμε κουράγιο για να συνεχίζουμε!

 

 

Rock Overdose: Κωστή σε ευχαριστώ πολύ για την κουβέντα που είχαμε. Εύχομαι σε εσένα και στους Wild Souls τα καλυτέρα.

 

Κώστας Τσιλιγγίρης: Σε ευχαριστώ και εγώ φίλε Παύλο για την πρόσκληση και τη φιλοξενία στο  περιοδικό σας!

Stay Rock !!!

 

 

 

Για το Rock Overdose

 

Παύλος Γιαννακόπουλος

Comments