Λευτέρης Γερμενλής (UNTIL RAIN) στο Rock Overdose:” Το ιδίωμα που παίζουμε δεν έχει τεράστιο market αλλά για εμάς είναι ένα outlet δημιουργικότητας”.

Το Rock Overdose  και ο Χρήστος Μπριντζίκης είχαν μια όμορφη κουβέντα με τον Λευτέρη Γερμενλή, πληκτρά και ιδρυτή των Alternative/Progressive metallers UNTIL RAIN, ο οποίος είπε πολλά και ενδιαφέροντα για τη μπάντα του, για τον καινούργιο δίσκο τους “Season V”, αλλά και για τα μελλοντικά τους σχέδια.

 

 

 

Rock Overdose: Θα ήθελα να ξεκινήσω τη συνέντευξη με ένα μεγάλο μπράβο για τη νέα σας δισκογραφική δουλειά με τίτλο “Season V”,  η οποία είναι πραγματικά εντυπωσιακή! Πως πάει η ανταπόκριση του κόσμου μέχρι στιγμής;

 

Λευτέρης Γερμενλής: Ευχαριστούμε πολύ! Μέχρι στιγμής έχουμε πάρει κάποιες εξαιρετικές κριτικές και κάποια “παράπονα”! (γέλια) Ως συνήθως, τείνουμε να αλλάζουμε τον ήχο μας και να βάζουμε/βγάζουμε διάφορα στοιχεία οπότε είναι αναμενόμενο.

 

 

Rock Overdose: Τρία full length και ένα EP για να φτάσουμε σήμερα στο “Season V”.  Τι μεσολάβησε και τι άλλαξε στην προσέγγιση του ήχου σας όλα αυτά τα χρόνια.

 

Λευτέρης Γερμενλής:  Άλλαξαν αρκετά όντως. Αλλάξαμε μέλη, αλλάξαμε χώρες κατοικίας, αλλάξαμε ακούσματα, ερεθίσματα, αλλάξαμε ανάγκες. Ξέρουμε γιατί γράφουμε, ξέρουμε τι μας αρέσει και τι “ιστορία” θέλουμε να πούμε.

 

 

Rock Overdose: Θα ήθελα να σταθώ λίγο στην ατμόσφαιρα του δίσκου, η οποία,  στα αυτιά μου τουλάχιστον, είναι πιο «σκοτεινή» σε σχέση με τα προηγούμενα άλμπουμ. Ήταν κάτι που επιδιώξατε, κάτι που σας βγήκε πηγαίο; Υπάρχει κάποιο concept πίσω απ’ τους στίχους;

 

Λευτέρης Γερμενλής: Δεν μπορώ να πω ότι το επιδιώξαμε διότι μας βγαίνει σχεδόν πηγαία το να γράφουμε σκοτεινή μουσική. Τείνουμε να γυρίζουμε γύρω από παρόμοια θέματα στους 2 τελευταίους δίσκους μας: μοναξιά, εσωτερικός κόσμος, η σκοτεινιά που ο καθένας έχει μέσα του, το πως μπορεί να αλλάξει ο κόσμος και διάφορα άλλα. Στο συγκεκριμένο δίσκο αντλήσαμε πολύ έμπνευση από το Leftovers, μια αμερικάνικη σειρά με πολύ σουρεαλιστικό concept και γεγονότα που στην ουσία είναι ένα κοινωνικό δράμα.

 

 

Rock Overdose: Πως διαμορφώνεται αυτή τη στιγμή το line up των Until Rain;

 

Λευτέρης Γερμενλής: Αυτή τη στιγμή είμαστε εγώ και ο Θοδωρής που έχουμε μείνει από το original line up της μπάντας, στους τελευταίους 2 δίσκους έχουμε τον Κώστα Μαργαρίτη στα φωνητικά και τον Matthew Vella στα τύμπανα. Στο δίσκο ηχογράφησε ο καλός μας φίλος Linus Abrahamson των Andromeda και στα live παίζει μαζί μας ο Ντίνος Αθανασέλος.

 

 

Rock Overdose: Ακούγοντας το νέο άλμπουμ και σε σύγκριση με τις προηγούμενες δουλειές σας, η ωριμότητα στις συνθέσεις αλλά και η πιο έντονη ατμοσφαιρκότητα στον ήχο είναι έκδηλη. Πόσο συνέβαλλαν τα νέα μέλη στο υλικό του “Season V”;

 

Λευτέρης Γερμενλής: Χαίρομαι που το πρόσεξες και το αναγνωρίζεις. Αρκετά, ως συνήθως. Αν και το συγγραφικό κομμάτι το αναλαμβάνουμε κατά κύριο λόγο εγώ και ο Θοδωρής, όλα περνάνε από όλους και πάντα καταλήγουμε να δουλεύουμε όλοι μαζί τα κομμάτια. Ο Κωνσταντίνος μας άνοιξε καινούργιους δρόμους διότι μπορεί να τραγουδήσει τα πάντα. Ο Mat είναι επίσης πολύ δυνατός και ευφάνταστος drummer οπότε έχει μεγάλο input σε όλα. Είμαστε τυχεροί διότι μπορούμε εύκολα να δουλέψουμε και να πλάσουμε τα κομμάτια όλοι μαζί.

 

 

Rock Overdose: Η μπάντα πλέον δηλώνει ως έδρα της το Λονδίνο, ενώ όλα ξεκίνησαν απο τη Θεσσαλονίκη. Πόσα από τα μέλη σας βρίσκονται εντός και πόσα εκτός Ελλάδας και πόσο εύκολο είναι για μια μπάντα να λειτουργήσει σωστά υπό αυτές τις συνθήκες;

 

Λευτέρης Γερμενλής: Ναι, ίσως γράφουμε Λονδίνο αλλά δεν υπάρχει μια σταθερή έδρα. Μένουμε σε 3-4 χώρες συνολικά οπότε η Ευρώπη είναι η έδρα μας! Πλέον 3 μέλη μένουν στην Ελλάδα και οι υπόλοιποι έξω. Δεν είναι καθόλου εύκολο δυστυχώς άλλα πιστεύω κάνουμε το καλύτερο δυνατό, δεδομένων των συνθηκών. Τα έξοδα πολλαπλασιάζονται όταν για λίγες πρόβες πρέπει να κλείσουμε 4-5 πτήσεις αλλά πάντα προσπαθούμε να λύσουμε τα διαδικαστικά και να βρισκόμαστε όσο πιο συχνά γίνεται.

 

 

Rock Overdose: Είστε μια απ’ τις πλέον ενεργές και πιο συνεπείς μπάντες στο χώρο του Progessive στην Ελλάδα, ένα είδος που στη χώρα μας θα μπορούσε να έχει και μεγαλύτερη ανταπόκριση δεδομένης της ποιότητας τη σκηνής. Πόσο δύσκολο είναι το να υπηρετείς το ιδίωμα αυτό και τι είναι αυτό που σας δίνει την ώθηση να συνεχίζετε;

 

Λευτέρης Γερμενλής: Με εκπλήσσει που είμαστε (γέλια). Σκέψου τι θα κάναμε εάν ήμασταν όλοι στην ίδια πόλη! Το ιδίωμα είναι στρυφνό και δεν έχει τεράστιο market δυστυχώς αλλά για εμάς είναι ένα outlet δημιουργικότητας και αυτό μόνο είναι η κινητήριος δύναμη. Περνάμε καλά να παίζουμε και να γράφουμε παρέα οπότε και αυτό θα συνεχίσουμε να κάνουμε, ανεξαρτήτως απήχησης.

 

 

Rock Overdose: Στην αρχή του φθινοπώρου συμμετείχατε στο Under The Quarry Fest στο Γαλάτσι. Πως προέκυψε η συμμετοχή σας σε αυτό το φεστιβάλ;

 

Λευτέρης Γερμενλής: Μας έστειλε μήνυμα τον Μάρτιο ο Κωνσταντίνος που το διοργανώνει και εννοείται χωρίς δεύτερη σκέψη είπαμε το ναι και αρχίσαμε να κοιτάμε τις πτήσεις! (γέλια) Ήμασταν ενθουσιασμένοι διότι είχαμε να παίξουμε 7 χρόνιας στην Αθήνα, παίξουμε με μερικές εξαιρετικές μπάντες και είδαμε παλιούς φίλους. Να σημειώσω ότι μαζί με το live στην Αθήνα είχαμε κανονίσει και 2 shows ακόμα: 5 Σεπτέμβρη στη Νάουσα και 8 Οκτώβρη στη Θεσσαλονίκη (8Ball Club).

 

 

Φωτογραφία: Mirjana Mitrovic

 

Rock Overdose: Πόσο σημαντική θεωρείτε την ύπαρξη τέτοιων διοργανώσεων για την εγχώρια σκηνή;

 

Λευτέρης Γερμενλής: Πάρα πολύ. Δεν γίνονται τέτοιες διοργανώσεις συχνά και ειδικά σε τόσο όμορφα μέρη. Ελπίζω τα παιδιά να το μεγαλώσουν ακόμα παραπάνω στο μέλλον. Το αξίζουν και θα βοηθήσουν τη metal σκηνή και όχι μόνο, πάρα πολύ!

 

 

Rock Overdose: Τι είδαν και κυρίως τι άκουσαν όσοι βρέθηκαν στο Under The Quarry απ’ τους Until Rain;

 

Λευτέρης Γερμενλής: Παίξαμε κομμάτια από σχεδόν όλη τη δισκογραφία μας επικεντρώνοντας την προσοχή στους 2 μας τελευταίους δίσκους. Πολύ ενέργεια και  περάσαμε όλοι τέλεια!

 

 

Rock Overdose: Ποια είναι τα μελλοντικά σχέδια της μπάντας;

 

Λευτέρης Γερμενλής: Ήδη κάνουμε πλάνο για τον επόμενο δίσκο και θέλουμε να κλείσουμε μερικά ακόμα Ευρωπαϊκά shows για το 2019-2020.

 

 

Rock Overdose: Ευχαριστούμε πολύ για το χρόνο σας!

 

Λευτέρης Γερμενλής: Εμείς ευχαριστούμε για τις όμορφες ερωτήσεις!

 

 

 

Για το Rock Overdose

 

Συνέντευξη: Χρήστος Μπριντζίκης

 

Φωτογραφία εξωφύλλου: Θέμης Γιαννόπουλος

 

https://www.facebook.com/OfSteelAndLight/

 

Comments